*

Αποστολέας Θέμα: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί  (Αναγνώστηκε 21781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
Απ: Συνελήφθησαν δυο νηπιαγωγοί
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:25:52 pm »
οι γονείς
και τελικά γιατί δεν είχαν έρθει?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:33:31 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:29:54 pm »
παντως για να λεμε και τα αλλα "κακως κειμενα" στο σχολειο προσωπικα μου συνεβη το εξης....ξεχασαν ναι ακριβως οπως το ακουτε ξεχασαν να παρουν παιδι απο το σχολειο και δεν σηκωναν ουτε τηλεφωνο για να τους μιλησω και να δω τι θα γινει ...για να μην τα πολυλογω καθισα 4 ωρες με το παιδι περιμενοντας ....αν γινοταν κατι ποιος θα ειχε τη ευθυνη σ αυτη την περιπτωση ?????

μιλάμε για χάλια!!!
Στην περιοχή μου , επίσης μια χρονιά "ξέχασαν" να πάρουν το νήπιο....το οποίο πήγε κλαίγοντας απέναντι απο το σχολείο σε ένα κομμωτήριο, όπου η κομμώτρια το αναγνώρισε κ τηλεφώνησε στην "ξεχασιάρα" μάνα του....
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:35:56 pm »
το εκνευριστικό είναι αυτό,που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα
καλά το νήπιο πήγε μόνο του στο κομμωτήριο?
η νηπιαγωγός πού ήταν?κλείδωσε κι έφυγε?

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:38:02 pm »
οι γονείς
μου ειπε η μητερα το εξης ....οτι νομιζε οτι θα το παρει ο πατερας επειδη εκεινη δουλευε και ο πατερας μου ειπε πως η μητερα δεν δουλευε γιατι εκεινη τη μερα ειχε ρεπο και εγω ρωτω γιατι κανενας απο τους δυο δεν σηκωνε το τηλεφωνο ???
απαντηση δεν πηρα μονο μισολογα και μαλιστα "υποπτα"....... ;)
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:33:31 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:32:49 pm »
οι γονείς
μου ειπε η μητερα το εξης ....οτι νομιζε οτι θα το παρει ο πατερας επειδη εκεινη δουλευε και ο πατερας μου ειπε πως η μητερα δεν δουλευε γιατι εκεινη τη μερα ειχε ρεπο και εγω ρωτω γιατι κανενας απο τους δυο δεν σηκωνε το τηλεφωνο ???
απαντηση δεν πηρα μονο μισολογα και μαλιστα "υποπτα"....... ;)

Κακώς. Εκείνη τη στιγμή παίρνεις την αστυνομία τηλέφωνο και αναλαμβάνουν αυτοί να βρουνε τους γονείς. Ανήκει στις περιτπώσεις παραμέλησης....

Όσο για το περιστατικό, ο Καψαλάκης δίνει μια άλλη εκδοχή, που μπορεί να είναι εξίσου (μην πω, πιο πολύ) πιθανή. Έγινε το πρωί (άρα μία νηπιαγωγός). Έπεσε το παιδί, μάτωσε και το πήρε μέσα στο σχολείο για να το καθαρίσει. Εκέινη την ώρα την κοπάνησες το άλλο, και πήγε σε μια εκκλησία όπου τον βρήκε ένας γνωστός του πατέρα του. Τον παρέδωσε αμέσως στον πατέρα (το όλο σκηνικό κράτησε 10 λεπτά), ο οποίος πατέρας πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση για παραμέληση. Και η αστυνομία αμέσως συνέλαβε τη νηπιαγωγό και την προϊσταμένη που στο μεταξύ είχε πάει. Η νηπιαγωγός είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους και τον πατέρα του παιδιού.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:36:25 pm από emmaki »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:33:22 pm »
Απίστευτο!!!! Έχουν μπει σε τάξη νηπιαγωγείου να δουν πως είναι; Τα πιτσιρίκια να τρέχουν από δω κι απο κει και εσυ να φωνάζεις οτι εχουν θεσει ως κανονα να μην τρέχουν μες στην τάξη και αυτά να το ξεχνάνε μέσα 2 λεπτά; Έχουν συνειδητοποιήσει οι γονείς ότι δεν έχουμε ένα παιδί, αλλά σίγουρα 10 έως 30(ξέρω 2 νηπιαγωγούς φίλες μου που έχουν τόσα).
Και ναι, σίγουρα το παιδί μπορεί να πάθαινε κάτι αλλά και οι γονείς τι κάνουν; Λένε ποτέ στα παιδιά τους τρόπους σωστής συμπεριφοράς σε περιβάλλον εκτός σπιτιού; τα φέρνουν σε εμάς και απαιτούν πέρα από το να τα κάνουμε ανθρώπους, να είμαστε και καθαρίστριες στην προσωπική υγιεινή των παιδιών, να ζεσταίνουμε το φαί τους για να φάνε, να τα μάθουμε τρόπους, να τα μάθουμε γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, θρησκευτικά, ζωγραφική, μουσική... κλπ κλπ... και όλα αυτά από τις 7-8 το πρωί μέχρι τις 12.15 χωρίς διάλειμμα για τουαλέτα, για φαί ή για καφέ και τσιγάρο όπως κάνουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία!! Ντροπή τους!
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος fan_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:51:04 pm »
Θα πω μια προσωπική εμπειρία όχι για να δικαιολογήσω τις συναδέλφους, αλλά για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί τι μπορεί να συμβεί με τα νήπια και να βρεις το μπελα σου χωρίς να φταις!
Πριν 2 χρόνια δούλευα σε ένα νηπ/γειο με 24 παιδιά σε μεγάλη πόλη. Μόλις είχαμε φάει πρωινό δλδ γύρω στις 10:30
και ένα παιδί άρχισε να μου παραπονιέται για το στομάχι του, πριν περάσουν 5 λεπτά έφυγε τρέχοντας για την τουαλέτα λερώνοντας όλη την τάξη, το διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες με ... καταλαβαίνετε!  Σχεδόν όλη την υπόλοιπη 1 ώρα την πέρασα καθαρίζοντας, παίρνοντας τηλ στη μάνα που δούλευε στην καθαρίστρια να μου πει που είναι τα καθαριστικά οι κουβάδες(ήταν και αρχή της χρονιάς) και ταυτόχρονα έπρεπε να προσέχω και 24 παιδιά! Που ασφαλώς τα είχα αφήσει μόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τελειώσω με το καθάρισμα και αν είχε συμβεί κάτι (ευτυχώς δεν έγινε τπτ) υπεύθυνη θα ήμουν εγώ σωστά? Δλδ θα έπρεπε να ήμουν τιραμόλας να τα προλάβω όλα να είμαι δασκάλα, νοσοκόμα, καθαρίστρια χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Δε σας τα λέω υπερβολικά, τη ζαλάδα που πέρασα εκείνη την ημέρα τη θυμάμαι ακόμα να πρέπει να κάνω πόσες δουλειές ταυτόχρονα και να φροντίζω τα παιδιά να μην πάθουν τπτ!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 10:14:30 pm »
Να αναφέρω και εγώ ένα περιστατικό από τα τόσα πολλά που σίγουρα έχει να παραθέσει η κάθε νηπιαγωγός.

Νηπιαγωγεία συστεγαζόμενα 2, με 2 τμήματα το καθένα. ΑΠό 25 παιδιά τα 3 τμήματα και το δικό μου 27 (τρομάρα μου!).
Ώρα διαλείμματος και όλα τα παιδιά έξω (102 παιδιά!!!!). Μέσα στην αυλή κούνιες, που κάναμε χρυσούς τους γονείς για να βγούν και μας έλεγαν "αν τις βγάλετε, εμείς θα τις ξαναβάλουμε και αυτό θα γίνεται συνέχεια".
Περνάει, λοιπόν, ένα πιτσιρίκι πίσω από τις κούνιες και...τρώει την κούνια στα μούτρα.....
Έρχεται μαζί με ένα άλλο σε μένα, κρατώντας το στόμα του, και μου λέει το δεύτερο "Κυρία, ο Κ. έσπασε τα δόντια του". Να πω την αλήθεια δεν το πολυπίστεψα.....του τράβηξα το χέρι και είδα μια μάζα μέσα στο στόμα του, από ούλα, δόντια και πολύ αίμα.... Έσπασε 4 δόντια, το ένα μάλλον το κατάπιε και τα άλλα 3 είχαν μείνει στο στόμα αλλά δεν στηριζόταν πουθενά.....

Αν οι γονείς ήταν λίγο παράλογοι, ακόμα θα με έτρεχαν.....

Και για να μην μιλήσουμε για το περιστατικό με δασκάλα που παιδί έπεσε από το παράθυρο στον πρώτο όροφο (κρύφτηκε πίσω από την κουρτίνα για να την τρομάξει) και σκοτώθηκε..... Τη γυναίκα ακόμα την τρέχουν, γιατί το περιστατικό έγινε μόλις είχε χτυπήσιε το κουδούνι για μέσα, και αυτή έκανε 1 λεπτό για να ανέβει τις σκάλες (σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, έπρεπε να είναι στην τάξη με το που χτυπάει το κουδούνι, γιατί αλλιώς υπάρχει κενό ασφαλέιας)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος ASPASIAO2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 10:46:35 pm »
Αν και δεν είμαι νηπιαγωγός παρόλα αυτά ως εκπαιδευτικός κατανοώ απόλυτα το δύσκολο έργο των νηπιαγωγών.  Είμαι μητέρα και το πρώτο πράγμα που έμαθα στην κόρη μου πριν πάει στο νηπιαγωγείο είναι να κάθεται φρόνιμη και να μη δυσκολεύει το έργο της νηπιαγωγού. Τη βασική ευθύνη για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των παιδιών μας την έχουν πρωτίστως οι γονείς. Αλλιώς δεν είμαστε άξιοι αυτού του τίτλου. Παρεπιπτόντως αν το συγκεκριμένο νήπιο σε αυτή την ηλικία πηδάει κάγκελα και φεύγει φανταστείτε τί έχει να κάνει στο γυμνάσιο. Ντροπή σε αυτή την κοινωνία που δεν καταδικάζει πρωτίστως την αμέλεια των γονιών.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 11:00:54 pm »
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι "συνάδελφοι" (ελπίζω να είναι λίγοι αυτοί) που θεωρούν ότι οι νηπιαγωγοί δεν κουράζονται και είναι όλο τραγουδάκια και παιχνιδάκια!!! Είχα συζητήσει στο παρελθόν με κάποιους, που έλεγαν ότι οι νηπιαγωγοί πληρώνονται για να παίζουν και δεν κάνουν τίποτα! Είχα εκνευριστεί πολύ, θυμάμαι!
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 11:02:28 pm »
Ντροπή σε αυτή την κοινωνία που δεν καταδικάζει πρωτίστως την αμέλεια των γονιών.

Αυτό είναι το ζητούμενο....

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 09:29:27 am »
Αν και δεν είμαι νηπιαγωγός παρόλα αυτά ως εκπαιδευτικός κατανοώ απόλυτα το δύσκολο έργο των νηπιαγωγών.  Είμαι μητέρα και το πρώτο πράγμα που έμαθα στην κόρη μου πριν πάει στο νηπιαγωγείο είναι να κάθεται φρόνιμη και να μη δυσκολεύει το έργο της νηπιαγωγού. Τη βασική ευθύνη για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των παιδιών μας την έχουν πρωτίστως οι γονείς. Αλλιώς δεν είμαστε άξιοι αυτού του τίτλου. Παρεπιπτόντως αν το συγκεκριμένο νήπιο σε αυτή την ηλικία πηδάει κάγκελα και φεύγει φανταστείτε τί έχει να κάνει στο γυμνάσιο. Ντροπή σε αυτή την κοινωνία που δεν καταδικάζει πρωτίστως την αμέλεια των γονιών.

Οι γονείς ενός νηπίου που "πηδάει κάγκελα" ανήκουν στην κατηγορία των γονέων που θεωρούν πως ότι και να γίνει φταίει πάντα ο εκπαιδευτικός και ποτέ δεν τους περνάει από το μυαλό ότι κάτι τρέχει με τον τρόπο που μεγαλώνουν το παιδί τους. Παιδιά τέτοιων γονέων υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Θα έπρεπε να υπάρχει τιμωρία για τους γονείς στα σχολεία και όχι για τα παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος EVANG

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 09:02:41 pm »
Επιπλέον, μην αγνοούμε την ευθύνη της πολιτείας. Σε ένα νηπιαγωγείο θα έπρεπε να υπάρχει και βοηθός νηπιαγωγού. Αυτοί που θα έπρεπε πρωταρχικά να καταδικαστούν είναι οι εκάστοτε νομοθέτες τέτοιων νόμων-εκτρωμάτων. Στοιβάζουν τα παιδιά σε μία τάξη, με έναν εκπαιδευτικό να έχει την ευθύνη ολόκληρου λόχου. Στα ολοήμερα σχολεία δε γίνεται ακριβώς το ίδιο;50 μαθητές ανά δάσκαλό. Ποιον μαθητή να πρωτοελέγξεις!Οι συνδικαλιστές τι κάνουν, άραγε, για αυτό;
ΠΕ02 και ΠΕ70

Αποσυνδεδεμένος Deyna

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 10:16:01 pm »
Επιπλέον, μην αγνοούμε την ευθύνη της πολιτείας. Σε ένα νηπιαγωγείο θα έπρεπε να υπάρχει και βοηθός νηπιαγωγού. Αυτοί που θα έπρεπε πρωταρχικά να καταδικαστούν είναι οι εκάστοτε νομοθέτες τέτοιων νόμων-εκτρωμάτων. Στοιβάζουν τα παιδιά σε μία τάξη, με έναν εκπαιδευτικό να έχει την ευθύνη ολόκληρου λόχου. Στα ολοήμερα σχολεία δε γίνεται ακριβώς το ίδιο;50 μαθητές ανά δάσκαλό. Ποιον μαθητή να πρωτοελέγξεις!Οι συνδικαλιστές τι κάνουν, άραγε, για αυτό;

Από όλα τα σχόλια που διάβασα αυτό είναι κατά την άποψή μου το πιο σωστό. Σε όλα τα αναπτυγμένα νηπιαγωγεία της Ευρώπης υπάρχει η βοηθός της νηπιαγωγού. Συγκεκριμένα στην Αγγλία υπάρχουν η Nursery Teacher (νηπιαγωγός) και η Nursery Nurse (βοηθός νηπιαγωγού) μέσα στην τάξη. Πού ακούστηκε αναπτυγμένο κράτος να δίνει 25 νήπια σε ΜΙΑ νηπιαγωγό;;;; Είναι καθαρή τρέλα. Θαρρείς και την στήνεις στην νηπιαγωγό,να παίζει κάθε μέρα το κεφάλι της κορώνα γράμματα "Σήμερα φυλακή,αύριο φυλακή" γιατί εννοείται ότι κάτι θα πάει στραβά!! Ο αριθμός νηπίων είναι τεράστιος. Σε εμένα έρχονται μητέρες και με συγχαίρουν "Μπράβο κοπελιά! Εγώ με 2 στο σπίτι δεν τα καταφέρνω! Απορώ εσύ με 25! Μπράβο!" Εμένα εντωμεταξύ στα 28 μου χρόνια έχουν ασπρίσει όλα μου τα μαλλιά από το άγχος!

Στο περσινό μου σχολείο είχα χάσει 7 κιλά. Γιατί; Άπλωνα και μάζευα 20 φορητά κρεβατάκια κάθε μέρα,ζέσταινα 20 κατσαρολάκια,σέρβιρα 20 κατσαρολάκια,έτρεχα πάνω κάτω στην αυλή να τα κυνηγάω (αυλή επικίνδυνη σε άθλια κατάσταση),έπαιρνα τηλέφωνο τους γονείς να έρθουν να πάρουν αυτά που αρρώστησαν,συμπλήρωνα παντός είδους αιτήσεις,απαντούσα στα τηλέφωνα,βοηθούσα στην τουαλέτα,μάζευα τους εμετούς,καθάριζα τα παπούτσια τους από τα κακά των σκύλων που πάταγαν στην αυλή,κόλλησα 4 παιδικές ιώσεις και πήρα αντιβίωση 15 μέρες τη φορά,ταυτόχρονα έβγαζα φωτοτυπίες και έκανα γλώσσα,μαθηματικά,φυσικές επιστήμες κτλ.....

Η συμβουλή μου σε όποιον διαβάζει το post αυτό..Αν είσαι αρκετά τρελός γίνε νηπιαγωγός στην Ελλάδα. Αλλιώς αυτή η δουλειά είναι ΜΟΝΟ για το εξωτερικό που γνωρίζουν πώς να στήσουν σωστά το χώρο και να υποστηρίξουν τη νηπιαγωγό με βοηθούς,καθαρίστριες κτλ.

Τι θέλω να πω. Όλα όσα συμβούν από δω και στο εξής είναι αναμενόμενα. Οι νηπιαγωγοί εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες. Αυτοί που έστειλαν τις νηπιαγωγούς στο αυτόφωρο και από όσο ξέρω ΚΑΙ πέρασαν μια βραδιά στο κρατητήριο να πάνε να βάλουνε τον Υπουργό Παιδείας φυλακή. Θα έπρεπε να ντρέπονται.

Από την πείρα μου στο νηπιαγωγείο ένα παιδί που πηδάει κάγκελα και φεύγει είναι ένα παιδί που στο σπίτι του δεν έχει κανόνες και όρια. Ντροπή σε αυτούς που αντί να βάλουν τον πατέρα του στη φυλακή μάζεψαν τις συναδέλφους που ουσιαστικά φρόντιζαν ένα άλλο χτυπημένο παιδί. Πού είναι ο βοηθός νηπιαγωγού; Πού είναι μια νοσοκόμα για έκτακτα περιστατικά; Αυτά παρέχουν οι αναπτυγμένες χώρες στα σχολεία τους. Αίσχος πραγματικά. Είμαι οργισμένη.

Προσκαλώ τον πατέρα του παιδιού αυτού μιας και οι συνάδελφοι είναι στη φυλακή,να έρθει εκείνος στο νηπιαγωγείο να κάνει μάθημα και να αναλάβει όλες τις υποχρεώσει αυτές. Να δούμε εκείνος πόσο καλά θα τα καταφέρει! Ανοιχτή πρόσκληση στον καθένα!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2012, 10:18:07 pm από Deyna »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144