PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Διάφορα θέματα αδιόριστων
Συνδικαλιστικά θέματα αδιόριστων
(Συντονιστές:
Stelios
,
newseditor
)
Συνάντηση συλλόγου αναπληρωτών φιλολόγων με τον Υφυπουργό Παιδείας
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
...
7
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνάντηση συλλόγου αναπληρωτών φιλολόγων με τον Υφυπουργό Παιδείας (Αναγνώστηκε 19544 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
MARKOS
Συνδρομητής
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
Απ: Συνάντηση συλλόγου αναπληρωτών φιλολόγων με τον Υφυπουργό Παιδείας
«
Απάντηση #28 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 03:11:05 pm »
Tweet
Δε νομιζω πως θα εξετασουν τον τρόπο διορισμου (με ή χωρις ΑΣΕΠ) για να δουν τις β'αναθεσεις και το ωράριο....επομενως αδικα ερίζουμε...
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:56:01 »
tonik
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #29 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 03:52:05 pm »
Το έχω ξαναπεί: ο σύλλογος αναπληρωτών φιλολόγων δημιουργήθηκε από εμάς για εμάς και πρώτο μέλημα και στόχος είναι τα σημεία που μας καίνε και μας ενώνουν, οι κοινές διεκδικήσεις όλων. Η β΄ανάθεση και η παραβίαση σε εξοργιστικό βαθμό όποιου ορίου θεσπίζεται κάθε φορά υπήρξε το εφαλτήριο της ίδρυσης του συλλόγου και δυστυχώς προστέθηκε και η αύξηση ωραρίου που επίσης είναι κοινό σημείο όλων μας. Άρα ξεκινάμε με αυτά που μας ενώνουν... όσο για το σύστημα διορισμών, αφού το ίδιο το υπουργείο φρόντισε να μας κατακερματίσει σε ένα σωρό υποομάδες, λειτουργώντας η μία σε βάρος της άλλης, είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε κοινές γραμμές, όχι όμως ακατόρθωτο.
Ως μία από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του συλλόγου, συντονίστρια της κ. Μακεδονίας και μέλος του προεδρείου έχω ταχθεί γενικά υπέρ της προϋπόθεσης ασέπ για όποιο μελλοντικό σύστημα διορισμών (άσχετα με το αν στον πρώτο διαγωνισμό ήμουν με εκείνους που διαμαρτύρονταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους: ακύρωση του πτυχίου μας, "πέταμα" στον Καιάδα όσων περίμεναν ήδη κάποια χρόνια στην επετηρίδα κλπ, ωστόσο αφού δεν πετύχαμε την απόσυρσή του για λόγους ισονομίας πρέπει να υπάρχει για όλους μία τουλάχιστον επιτυχία). Προσπαθώντας όμως να κερδίσω τη συσπείρωση και όχι την περαιτέρω διάσπασή μας, προσωπικά θα δεχόμουν κάποιο ποσοστό χωρίς ασέπ μόνο όμως για τη διάρκεια της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου. Μετά το τέλος της όμως ένα σύστημα κοινό για όλους.
Δεν ξέρω καν αν τεθεί στην τωρινή συνάντηση στο υπουργείο, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τεθούν η β΄ανάθεση (με ολική κατάργησή της ειδικά για τον δικό μας κλάδο και ειδικά για το μάθημα της ιστορίας), η αύξηση ωραρίου και το καινούριο τραγελαφικό που είδαμε φέτος: οι απολυμένοι των ιδιωτικών σχολείων ως ειδική κατηγορία (μαζί με πολύτεκνους και ασθενείς, γιατί άραγε;) όχι απλά να μπαίνουν στους πίνακες αλλά να προτασσονται με αναγνωρισμένη ολόκληρη την προϋπηρεσία τους κάθε χρόνο (κλείδωμα κατ' επιλογήν πάλι!).
Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου.
Καταγράφηκε
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.
Fani 35
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Η ζωή είναι μπροστά...
«
Απάντηση #30 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 04:05:43 pm »
Συνάδελφοι ας είμαστε καλοπροαίρετοι στα άτομα που θα μας εκπροσωπήσουν,είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί,γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου μας,τα αιτήματα τους είναι ορθά,θα ήταν καλό αν τους δοθεί η ευκαιρία κατά την συνάντηση να μας ενημερώσουν και αν το άνοιγμα των πινάκων συνεπάγεται και πλήρη εφαρμογή του 3848 ή απλά προσμέτρηση προυπηρεσίας,καλή επιτυχία συνάδελφοι
Καταγράφηκε
may16
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #31 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 04:21:45 pm »
Μπράβο στη συνάδελφο tonik για την ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων και την ενωτική της διάθεση! Έτσι κερδίζεται ο σεβασμός των συναδέλφων και όχι από την απαρίθμηση των επιτυχιών Ασέπ που έχει ο καθένας.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:56:01 »
woman3
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #32 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:12:46 pm »
Σωστά may, ενωτική διάθεση .Αλλά θα δείτε που μαζί με τα ζητήματα που θα συζητήσουν θα είναι πώς θα πετάξουν στον καιάδα τους μη ασεπίτες.Ο στόχος τελικά θα είναι πώς να β'αλουν αυτούς να δώσουν ασεπ και όχι πώς να υπάρχει ενιαίο σύστημα με ποσόστωση και για τους ασεπίτες και τους μη.
Καταγράφηκε
casperini
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #33 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:23:00 pm »
Σχετικά με την β ανάθεση:
ένα επιχείρημα που ακούστηκε πολύ τελευταία είναι οτι οι ξενόγλωσσοι μπορούν να κάνουν ιστορία (και μάλιστα το υπουργείο είχε αναφέρει οτι θέλει να δώσει την ιστορία και ως α ανάθεση στους ξενόγλωσσους) αφού ανήκουν και αυτοί στην φιλοσοφική σχολή.
Με την ίδια λογική, κι εγώ π.χ που έκανα 4 εξάμηνα υποχρεωτικά ξένη γλώσσα στην φιλοσοφική σχολή μου (τμήμα ιστορίας-αρχαιολογίας), έχω κάθε δικαίωμα να διδάξω γαλλικά ως β ανάθεση (ή α που θέλουν να το κάνουν). Δεν νομίζω οι ξενόγλωσσοι να κάνουν πάνω από 4 εξάμηνα ιστορία!
Δεν ξέρω αν στέκει ως επιχείρημα, αλλά αν σας ικανοποιεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι αυτό στη ναυαρχίδα των επιχειρημάτων που ήδη υπάρχουν!
Καταγράφηκε
lg
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #34 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:24:31 pm »
Αφού σαν σύλλογος εκπροσωπείτε μόνον τους φιλολόγους θεωρώ πως είναι άδικο να τεθεί ως θέμα το σύστημα διορισμών καθώς εκεί εμπλέκονται και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες!!!
Ας μείνετε μόνο στα του κλάδου σας....
Καταγράφηκε
woman3
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #35 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:25:22 pm »
Σαφώς ,αλλά σου λέω και παλι , αυτό που χρειάζεται είναι η ποσόστωση και όχι η ανεργία για τους ασεπίτες και ο ο ασεπ για τους τρίτεκνουςχιστον για όσους έχουν δουλέψει ως τώρΑ.Αφού δούλεψαν, δούλεψαν, μπορείς να το αλλάξεις αυτό ή να τους πετάξεις έξω
παντελώς από το σύστημα?
Καταγράφηκε
woman3
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #36 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:28:00 pm »
Πολύ σωστά lg, σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να παρίστανται εκπρόσωποι όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών , όχι να πηγαίνει μεμονωμένα ο καθένας σύλλογος , μία ο ένας, μία ο άλλος και να πιέζει για τα δικά του.
Καταγράφηκε
ASPASIAO2
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #37 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:30:15 pm »
παιδιά αν θέλετε μην τον αναγνωρίζετε. Η inw σας λέει ότι ο σύλλογος αποτελείται από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Φτιάξτε και εσείς δικό σας. Γιατί τόσα χρόνια δεν είδα κανένα τρίτεκνο να σκοτίζεται πώς εγώ θα θρέψω το δικό μου το παιδί
Καταγράφηκε
-----
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 04-02
«
Απάντηση #38 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 06:31:15 pm »
Ναι βρε παιδιά, θα πρέπει να βρίσκονται εκπρόσωποι και άλλων κλάδων! Μόνο έτσι θα θεωρηθεί ότι γίνεται κάτι συλλογικό και θα είναι μια μορφή πίεσης!
Καταγράφηκε
ASPASIAO2
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #39 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 07:42:46 pm »
αν ήσουν επιτυχούσα δε θα καταφερόσουν με μένος και απαξίωση απέναντι σε εκείνους που έδωσαν και πέτυχαν Καλό κουράγιο γιατί φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα το χρειαστείς
Καταγράφηκε
baxev_ch
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Η ζωή έχει περισσότερη φαντασία από μας!
«
Απάντηση #40 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 07:44:31 pm »
Εγώ που δεν είμαι τρίτεκνη κι ούτε πρόκειται να γίνω (και που περσι δεν εργάστηκα γιατί έμεινα απέξω, κι ούτε έχω λύσει το οικονομικό μου) νιώθω οτι έχουμε ξεφύγει: που είναι η αλληλεγγύη μας; Για το θέμα των τριτέκνων έχω να πω πως εγώ που έχω ένα παιδί δε με πειράζει να προηγηθεί από μένα στο διορισμό ή την πρόσληψη μια μανούλα με τρία παιδιά, ακόμα κι αν βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση ή αν έχει γράψει χαμηλότερα στον ασεπ από μένα. Πως να το κάνουμε: αυτό λέγεται κοινωνικό κράτος. Με πειράζει όμως που διορίζονται κι έχουν διοριστεί συνάδελφοι που συγκέντρωσαν μόρια από πίσω πόρτες και παράθυρα ...χρόνια τώρα! κι αυτό λέγεται : ρουσφετολογικό κράτος. Ας βλέπουμε όλο το τοπίο...συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά νιώθω πως ως εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να νιώθουμε ως δικά μας μόνο τα δικά μας παιδιά αλλά
όλα
τα παιδιά του κόσμου.
Καταγράφηκε
πάλι τα ίδια και τα ίδια θα μου πεις ρε φίλε...
όμως τη σκέψη του πρόσφυγα, τη σκέψη του αιχμαλώτου, τη σκέψη του ανθρώπου που κατάντησε κι αυτός πραμάτεια...δοκίμασε να την αλλάξεις....ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ....(Γ.Σεφέρης)
ASPASIAO2
Προχωρημένο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #41 στις:
Σεπτεμβρίου 26, 2012, 07:45:19 pm »
και ας επανέλθουμε στο θέμα. Παιδιά καλή επιτυχία την Παρασκευή και μακάρι ο κόπος και οι προσπάθειές σας να ευοδωθούν
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
...
7
Πάνω
« προηγούμενο