*

Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση συλλόγου αναπληρωτών φιλολόγων με τον Υφυπουργό Παιδείας  (Αναγνώστηκε 19549 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Δε νομιζω πως θα εξετασουν τον τρόπο διορισμου (με ή χωρις ΑΣΕΠ) για να δουν τις β'αναθεσεις και το ωράριο....επομενως αδικα ερίζουμε...

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Το έχω ξαναπεί: ο σύλλογος αναπληρωτών φιλολόγων δημιουργήθηκε από εμάς για εμάς και πρώτο μέλημα και στόχος είναι τα σημεία που μας καίνε και μας ενώνουν, οι κοινές διεκδικήσεις όλων. Η β΄ανάθεση και η παραβίαση σε εξοργιστικό βαθμό όποιου ορίου θεσπίζεται κάθε φορά υπήρξε το εφαλτήριο της ίδρυσης του συλλόγου και δυστυχώς προστέθηκε και η αύξηση ωραρίου που επίσης είναι κοινό σημείο όλων μας. Άρα ξεκινάμε με αυτά που μας ενώνουν... όσο για το σύστημα διορισμών, αφού το ίδιο το υπουργείο φρόντισε να μας κατακερματίσει σε ένα σωρό υποομάδες, λειτουργώντας η μία σε βάρος της άλλης, είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε κοινές γραμμές, όχι  όμως ακατόρθωτο.
Ως μία από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του συλλόγου, συντονίστρια της κ. Μακεδονίας και μέλος του προεδρείου έχω ταχθεί γενικά υπέρ της προϋπόθεσης ασέπ για όποιο μελλοντικό σύστημα διορισμών (άσχετα με το αν στον πρώτο διαγωνισμό ήμουν με εκείνους που διαμαρτύρονταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους: ακύρωση του πτυχίου μας, "πέταμα" στον Καιάδα όσων περίμεναν ήδη κάποια χρόνια στην επετηρίδα κλπ, ωστόσο αφού δεν πετύχαμε την απόσυρσή του για λόγους ισονομίας πρέπει να υπάρχει για όλους μία τουλάχιστον επιτυχία). Προσπαθώντας όμως να κερδίσω τη συσπείρωση και όχι την περαιτέρω διάσπασή μας, προσωπικά θα δεχόμουν κάποιο ποσοστό χωρίς ασέπ μόνο όμως για τη διάρκεια της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου.    Μετά το τέλος της όμως ένα σύστημα κοινό για όλους.
Δεν ξέρω καν αν τεθεί στην τωρινή συνάντηση στο υπουργείο, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τεθούν η β΄ανάθεση (με ολική κατάργησή της ειδικά για τον δικό μας κλάδο και ειδικά για το μάθημα της ιστορίας), η αύξηση ωραρίου και το καινούριο τραγελαφικό που είδαμε φέτος: οι απολυμένοι των ιδιωτικών σχολείων ως ειδική κατηγορία (μαζί με πολύτεκνους και ασθενείς, γιατί άραγε;) όχι απλά να μπαίνουν στους πίνακες αλλά να προτασσονται με αναγνωρισμένη ολόκληρη την προϋπηρεσία τους κάθε χρόνο (κλείδωμα κατ' επιλογήν πάλι!).
Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου.
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Συνδεδεμένος Fani 35

• Έμπειρο μέλος
  • Η ζωή είναι μπροστά...
    • Προφίλ
Συνάδελφοι ας είμαστε καλοπροαίρετοι στα άτομα που θα μας εκπροσωπήσουν,είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί,γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου μας,τα αιτήματα τους είναι ορθά,θα ήταν καλό αν τους δοθεί η ευκαιρία κατά την συνάντηση να μας ενημερώσουν και αν το άνοιγμα των πινάκων συνεπάγεται και πλήρη εφαρμογή του 3848 ή απλά προσμέτρηση προυπηρεσίας,καλή επιτυχία συνάδελφοι

Αποσυνδεδεμένος may16

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μπράβο στη συνάδελφο tonik για την ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων και την ενωτική της διάθεση! Έτσι κερδίζεται ο σεβασμός των συναδέλφων και όχι από την απαρίθμηση των επιτυχιών Ασέπ που έχει ο καθένας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος woman3

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Σωστά may, ενωτική διάθεση .Αλλά θα δείτε που μαζί με τα ζητήματα που θα συζητήσουν θα είναι πώς θα πετάξουν στον καιάδα τους μη ασεπίτες.Ο στόχος τελικά θα είναι πώς να β'αλουν αυτούς να δώσουν ασεπ και όχι πώς να υπάρχει ενιαίο σύστημα με ποσόστωση και για τους ασεπίτες και τους μη.

Αποσυνδεδεμένος casperini

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Σχετικά με την β ανάθεση:
ένα επιχείρημα που ακούστηκε πολύ τελευταία είναι οτι οι ξενόγλωσσοι μπορούν να κάνουν ιστορία (και μάλιστα το υπουργείο είχε αναφέρει οτι θέλει να δώσει την ιστορία και ως α ανάθεση στους ξενόγλωσσους) αφού ανήκουν και αυτοί στην φιλοσοφική σχολή.
Με την ίδια λογική, κι εγώ π.χ που έκανα 4 εξάμηνα υποχρεωτικά ξένη γλώσσα στην φιλοσοφική σχολή μου (τμήμα ιστορίας-αρχαιολογίας), έχω κάθε δικαίωμα να διδάξω γαλλικά ως β ανάθεση (ή α που θέλουν να το κάνουν). Δεν νομίζω οι ξενόγλωσσοι να κάνουν πάνω από 4 εξάμηνα ιστορία!

Δεν ξέρω αν στέκει ως επιχείρημα, αλλά αν σας ικανοποιεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι αυτό στη ναυαρχίδα των επιχειρημάτων που ήδη υπάρχουν! :)

Αποσυνδεδεμένος lg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αφού σαν σύλλογος εκπροσωπείτε μόνον τους φιλολόγους θεωρώ πως είναι άδικο να τεθεί ως θέμα το σύστημα διορισμών καθώς εκεί εμπλέκονται και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες!!!
Ας μείνετε μόνο στα του κλάδου σας....

Αποσυνδεδεμένος woman3

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Σαφώς ,αλλά σου λέω και παλι , αυτό που χρειάζεται είναι η ποσόστωση και όχι η ανεργία για τους ασεπίτες και ο ο ασεπ για τους τρίτεκνουςχιστον για όσους έχουν δουλέψει ως τώρΑ.Αφού δούλεψαν, δούλεψαν, μπορείς να το αλλάξεις αυτό ή να τους πετάξεις έξω παντελώς από το σύστημα?

Αποσυνδεδεμένος woman3

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πολύ σωστά lg, σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να παρίστανται εκπρόσωποι όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών , όχι να πηγαίνει μεμονωμένα ο καθένας σύλλογος , μία ο ένας, μία ο άλλος και να πιέζει για τα δικά του.

Αποσυνδεδεμένος ASPASIAO2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
παιδιά αν θέλετε μην τον αναγνωρίζετε. Η inw σας λέει ότι ο σύλλογος αποτελείται από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Φτιάξτε και εσείς δικό σας. Γιατί τόσα χρόνια δεν είδα κανένα τρίτεκνο να σκοτίζεται πώς εγώ θα θρέψω το δικό μου το παιδί

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Ναι βρε παιδιά, θα πρέπει να βρίσκονται εκπρόσωποι και άλλων κλάδων! Μόνο έτσι θα θεωρηθεί ότι γίνεται κάτι συλλογικό και θα είναι μια μορφή πίεσης!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
αν ήσουν επιτυχούσα δε θα καταφερόσουν με μένος και απαξίωση απέναντι σε εκείνους που έδωσαν και πέτυχαν Καλό κουράγιο γιατί φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα το χρειαστείς

Αποσυνδεδεμένος baxev_ch

• Πλήρες μέλος
  • Η ζωή έχει περισσότερη φαντασία από μας!
    • Προφίλ
Εγώ που δεν είμαι τρίτεκνη κι ούτε πρόκειται να γίνω (και που περσι δεν εργάστηκα γιατί έμεινα απέξω, κι ούτε έχω λύσει το οικονομικό μου) νιώθω οτι έχουμε ξεφύγει: που είναι η αλληλεγγύη μας; Για το θέμα των τριτέκνων έχω να πω πως εγώ που έχω ένα παιδί δε με πειράζει να προηγηθεί από μένα στο διορισμό ή την πρόσληψη μια μανούλα με τρία παιδιά, ακόμα κι αν βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση ή αν έχει γράψει χαμηλότερα στον ασεπ από μένα. Πως να το κάνουμε: αυτό λέγεται κοινωνικό κράτος. Με  πειράζει όμως που διορίζονται κι έχουν διοριστεί συνάδελφοι που συγκέντρωσαν μόρια από πίσω πόρτες και παράθυρα ...χρόνια τώρα! κι αυτό λέγεται : ρουσφετολογικό κράτος. Ας βλέπουμε όλο το τοπίο...συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά νιώθω πως ως εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να νιώθουμε ως δικά μας μόνο τα δικά μας παιδιά αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου.
πάλι τα ίδια και τα ίδια θα μου πεις ρε φίλε...
όμως  τη σκέψη του πρόσφυγα, τη σκέψη του αιχμαλώτου, τη σκέψη του ανθρώπου που κατάντησε κι αυτός πραμάτεια...δοκίμασε να την αλλάξεις....ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ....(Γ.Σεφέρης)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
και ας επανέλθουμε στο θέμα. Παιδιά καλή επιτυχία την Παρασκευή και μακάρι ο κόπος και οι προσπάθειές σας να ευοδωθούν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182530
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)