0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
O καθενας έχει τις δικες του αποψεις και ειναι σεβαστες. Για τα Νομπελ η αποψη μου είναι οτι παρολο που αξιολογες προσωπικοτητες τα έχουν καταφερει, ο τροπος με τον οποιο τιθενται καποιες υποψηφιοτητες θα σε κανει να δεις οτι κατα καιρους έχουν βρεθει υποψηφιοι άνθρωποι που δεν αξιζουν και εχουν παραγκωνιστει σημαντικες προσωικοτητες. Αν δεις τους υποψηφιους για το βραβειο Ειρηνης θα καταλαβεις τι εννοω.
Η αναφορα στα Ιαπωνεζακια έγινε ως σχολιασμος του γεγονοτος ότι σε κα΄ποιες κοινωνιες η απόρριψη σε διαγωνισμους ή σε διαδικασιες επιλογων κατατασσει αυτοματα τα ατομα ως αποτυχημενα με δυσαρεστες συνεπειες. (και στην ελλάδα είχαμε κάποια κρουσματα).
Δεν έχω κανενα προβλημα πραγματικα ουτε με το αν θα εχουν αρνητικη βαθμολογια ή οχι τα τεστ του ΑΣΕΠ.Δεν ειμαι ειδικος επιστημονας για να εξετασω ποιο συστημα είναι δικαιοτερο και ποιο όχι. Μπορει εσυ να έχεις δικιο. Δεν έχω τις γνωσεις να το κρινω.
Απλά τη νοοτροπια σχολιασα και θα μου αρεσε λιγο περισσοτερη εμπιστοσυνη στους ελληνες επιστημονες.
Να είσαι παντα καλά.
Ένας δάσκαλος με 55 αξιολογήθηκε άξιος να μπεί στην τάξη και ένας φιλόλογος με 55 πήγε σειρά 4000 και πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου σε δυο χρόνια. 55 δεν έγραψαν και οι δύο; Σε δύο χρόνια όμως θα τον αξιολογήσουν και σε τεστ δεξιοτήτων και με ψυχομετρικά τεστ και σε υπολογιστές και και... και στο τέλος πάλι άξιος μπορεί να μην κριθεί. Όλο και περισσότερες αξιολογήσεις θα μας κάνουν και όλο και λιγότερους θα διορίζουν.
Φίλε Syllas. διαφωνώ μαζί σου. Άλλος είναι ο διαγωνισμός των φιλολόγων και άλλος των δασκάλων. Με διαφορετικό αριθμό υποψηφίων, διαφορετικά θέματα, διαφορετικό αριθμό διοριστέων. Σε κάθε διαγωνισμό που είναι συγκριτικός παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Στις πανελλήνιες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Άλλους βαθμούς πρόσβασης έχουν οι υποψήφιοι της κάθε κατεύθυνσης. Όποιος δέχεται τους όρους παίρνει μέρος.
Μα στον ίδιο τον διαγωνισμό των φιλολόγων γράφεις 74,80 το 2005 και δεν διορίζεσαι, το 2007 με αυτό το βαθμό είσαι διοριστέος. Λέω πόσο σχετικά είναι όλα με τις βαθμολογίες.
άλλοι να παίρνουν προϋπηρεσία με αδιαφανείς τρόπους και να διορίζονται; Σαν να λέμε και οι μαθητές να μπαίνουν στα ΑΕΙ με άλλο τρόπο από την γραπτή εξέταση.Δεν έχω τίποτε με τους δασκάλους.