0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
στην δευτεροβαθμια ρεθυμνου μας καλεσαν να υπογραψουμε συμβαση.εχει γινει και αλλου;εχει αλλαξει κατι;
..Εμείς οι αναπληρωτές θυσιάζουμε οικογένεια, σπίτι και προσωπική ζωή για να ασκήσουμε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού..Για εμάς έστω και μισό μόριο είναι σημαντική υπόθεση, καθώς με τόσο κόπο και μετά από μεγάλη αναμονή καταφέραμε να κερδίσουμε μια θέση στην τάξη...Θεωρώ οτι είναι απαράδεκτο να δικαιούμαστε μόνο 15 μέρες αναρρωτικής άδειας επειδή αυτοί είναι ανάξιοι να κρίνουν πότε και ποιός χρειάζεται και πρέπει να πάρει άδεια άνω των 15 ημέρων.....Τον περασμένο Ιούνιο έχασα δίδυμα μωράκια στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου....Κάτι πρέπει να κάνουμε!!
Οι αναπληρωτες ΕΣΠΑ μπορεί να υπέγραφαν και να υπογράφουν άλλες συμβάσεις, τις οποίες και δεν γνωρίζω. Όσοι είμαστε πλήρους (όχι ΕΣΠΑ) ωραρίου μας κάλεσαν να υπογράψουμε τέλη Δεκέμβρη σύμβαση. Δεν μου είχε ζητηθεί στο παρελθόν (ξαναλέω πλήρες όχι ΕΣΠΑ). Το "καινούργιο" είναι αυτό που όλοι λέτε και αναφέρεται στην γνωνοδότηση του Υπουργείου για τις 15 μέρες αναρωτικής. Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι, μπορείς να πάρεις πάνω από 15 μέρες και η σύμβασή σου, αφού εξετάζεται από το οικείο ΠΥΣΔΕ δεν Καταγγέλεται. Εξακολουθείς να είσαι αναπληρωτής αλλά δεν πληρώνεσαι, δεν παίρνεις μόρια. Τώρα θα με ρωτήσετε τί αναπληρωτής είσαι;;; Προφανώς η καταγγελία δεν γίνεται για να μη διαγραφούμε από τους πίνακες για το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος.ΕίΜαι 5 μηνών έγκυος και προσπαθώ, με προβλήματα να αντέξω. Κουράγιο σε όλους μας
Δεν έχει υπάρξει ποτέ καταγγελία σύμβασης σε αναπληρωτή λόγω αναρρωτικής ή άλλης προβλεπόμενης άδειας. Όποιος το έχει δει αυτό ας μας πει πότε και πού έγινε.
Η γνωμοδοτηση του νομικου συμβουλου,σχετικα με τις αδειες των αναπληρωτων ,το γνωστο 15νθημερο,υπαρχει στο υπουργειο απο το 2008.για να ισχυσει επρεπε καποιος υπουργος να την κανει αποδεκτη...ουτε ο Στυλιανιδης,ουτε ο Σσπηλιωτοπουλος,ουτε καν η Διαμαντο πουλου την εκαναν αποδετη....την εκανε αποδεκτη η υπηρεσιακη υπουργος η κ. Κιαου...ναι ναι...αυτη που δεν υπεγραφε και τις παραιτησεις των εκπαιδευτικων κι αναγκαστηκαμε να αποχωρησουμε απο το συμβουλιο...ειχαν δικιο οι αρχαιοι που ελεγαν...αρχη ανδρα(και γυναικα!!!!) δεικνυσι