0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορείς να το κάνεις ναι. Μπορείς εναλλακτικά να πάρεις και 2 μέρες κανονική ή μέχρι 3 μέρες αναρρωτική με βεβαίωση απ'τον γιατρό σου (ΕΟΠΠΥ πάντα).Αν δε θες να ενημερωθείς για την άδεια κυήσεως όμως, γράψε σε παρακαλώ στο κατάλληλο θέμα.
Αν δε θες να ενημερωθείς για την άδεια κυήσεως όμως, γράψε σε παρακαλώ στο κατάλληλο θέμα.
Καλημέρα, αν γνωριζει κανεις: ξεκινησε χθες η αδεια κύησής μου και μου ειπανε πως τις 56 μερες θα μου τις δώσουνε σπαστες, οχι συνεχομενες, γιατι είχα πάρει τον προηγούμενο μηνα 5 μερες αναρρωτικη και άρα, επειδη τις πληρωθηκα (με δυο αδειες 3μερες και 2 μερες), για να μην γινει μπερδεμα θα δωσουν την αδεις κύησης με τον τροπο που προανεφερα. Ετσι γίνεται; έχει κανεις το ΦΕΚ αδειας κύησης;;
Οι 56 ημέρες της άδειας κυοφορίας και οι 63 ημέρες της άδειας λοχείας χορηγούνται υποχρεωτικά και δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν με την αναρρωτική.
Ως αναπληρώτρια 7μηνης σύμβασης δικαιούμαι 2 άδειες το μήνα;; Αυτό με το 7 άδειες που δικαιούνται οι αναπληρωτες με έχει μπερδέψει. Επίσης στην αναρρωτική θα λάβω τις μισές αποδοχές έτσι;; Οπότε σκέφτηκα να πάρω 1+1 για να μην έχω χάσιμο στον μισθό μου.
Για να πάρει κάποιος άδεια -και όχι επίδομα- κυήσεως πρέπει να έχει συμπληρώσει 200 ένσημα πριν από την ΠΗΤ; Το διάβασα μόνο σε μια ανάρτηση και αναρωτιέμαι εάν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι η διεύθυνση στην οποία ανήκω με το ζόρι με ενημερώνει.
Καλησπέρα συνάδελφοι,Είμαι έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι, 3 μηνών περίπου, και έχουν προκύψει διάφορες δυσκολίες, δυστυχώς. Ο γιατρός μου μου σύστησε πολλή ξεκούραση αρχικά, για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο της πλήρους ακινησίας (κρεβάτι-καναπές-τουαλέτα και παλι κρεβάτι) οι πάσχουσες γνωρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχω πολλές μετακινήσεις με το αμάξι ωστε να συμπληρωνω ωραριο. Το ερωτημα μου είναι τι προβλέπεται για εμας τις αναπληρωτριες σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουμε κλινηρεις για το υπολοιπο της κυησης, μιας και δε δικαιουμαστε αδεια επαπειλούμενης κυσης.Τι γίνεται με την συμβαση, τη μισθοδοσία και την αναγνωριση προϋπηρεσιας.Ευχαριστω