*

Αποστολέας Θέμα: Καταγγελία για καθηγητή που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές με τη Χ.Α.  (Αναγνώστηκε 10947 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
• Ο ίδιος ο καθηγητής που παραφέρθηκε, επίσης ζήτησε αμέσως συγνώμη από τα παιδιά του τμήματος όπου έγινε το περιστατικό, παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι αυτά που είπε ήταν λάθος και εξήγησε ότι ήταν ένα ξέσπασμα θυμού και όχι τα πραγματικά του πιστεύω.
Μετά από τη δήλωση μετανοίας,τί παραπάνω έπρεπε να κάνει ο εν λόγω συνάδελφος;Εκτός κι αν είχε παρουσιάσει παρόμοια συμπεριφορά,που δεν το γνωρίζω.Γνωρίζοντας όμως το συγκεκριμένο σχολείο,το θεωρώ λίγο απίθανο να υπήρχε σχετικό προηγούμενο.Επειδή,σε κάθε περίπτωση,οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί,αρκούμαι στο λόγο της διευθύντριας,ο οποίος δείχνει,κατά την προσωπική μου άποψη,σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Πιστεύω ότι τέτοια θέματα πρέπει πρώτιστα να λύνονται εντός της σχολικής κοινότητας και μετά να παραπέμπονται σε περαιτέρω διερεύνηση.

Και τέλος πάντων,επειδή με ενοχλούν τα ιδεολογικά γυαλιά,η υποκριτική υπερευαισθησία και η μεροληπτική κρίση,θα ήθελα να ρωτήσω:όσοι εκπ/κοί παρωθούν τους μαθητές είτε άμεσα,είτε έμμεσα σε παράνομες ενέργειες,όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων,πρέπει να παραπέμπονται σε ΕΔΕ;

Ακουγα τον Τσίπρα να κατηγορεί τη Χ.Α. ως "τζάμπα μάγκες",επειδή οι βίαιες πράξεις της στρέφονται συνήθως εναντίον των αδύναμων.Δηλαδή εάν στρέφονταν εναντίον των ισχυρών,θα δικαιολογούσαν τη χρήση βίας εντός ενός δημοκρατικού πολιτεύματος,έστω και σε κατάσταση παρακμής;Οποιος δεν βλέπει ότι ο λαϊκισμός,απ'όπου κι αν προέρχεται,καταστρέφει τη δημοκρατία μας αντί να τη βελτιώνει,φοβάμαι ότι,στην παρούσα κρίση,το μόνο που καταφέρνει είναι να ενδυναμώνει ακραίες συμπεριφορές όπως αυτή της Χ.Α.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fainareti

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Λυπάμαι για τον συγκεκριμένο συνάδελφο και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, αλλά και γιατί θα τον χρησιμοποιήσουν καταλλήλως για να υποστηρίξουν ό,τι αφορά σε ρατσιστικές συμπεριφορές στα σχολεία...είναι πονηροί οι καιροί και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε συνάδελφοι.Κάποια σκοπιμότητα κρύβεται από πίσω.Ασφαλώς και ήταν λάθος από πλευράς του συναδελφου.Αλλά όλα αυτά είναι εκ του πονηρού, για να ασκούνται πιέσεις σε εμάς τους νεώτερους...ας έχουμε το νου μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 21, 2012, 11:43:51 pm από fainareti »
Η μοίρα του ανθρώπου είναι η εξελιξη.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Υποκρισία είναι επίσης και η ισοπεδωτική εξίσωση των πάντων μέσα από τα υπεραπλουστευτικά "όλοι ίδιοι είναι".

προφανώς και δεν αντιλήφθηκες το όλο επιχείρημα μου. Από την άλλη όμως ίσως και να μην θέλεις να αντιληφθείς. Σε κάθε περίπτωση δεν περίμενα και τίποτα το διαφορετικό. ΄

Όταν λοιπόν κάποιος σε απειλεί ότι θα φέρει τους Χ να σε κάνουν "ντα", αυτό που ενοχλεί είναι η απειλή.

Αποσυνδεδεμένος dreaming

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απο τη στιγμη που δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειπωθηκε και με ποια διαθεση μηπως δεν πρεπει να κατηγορουμε τον συναδελφο;Μηπως ολα αυτα ανασυρονται στα ΜΜΕ για να μειωσουν και αλλο στα ματια της κοινωνιας τον εκπαιδευτικο;Εμεις οι υπολοιποι ειμαστε παντα   τελειοι στη διαχειρηση της σχολικης ταξης;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απο τη στιγμη που δεν γνωριζουμε τι ακριβως ειπωθηκε και με ποια διαθεση μηπως δεν πρεπει να κατηγορουμε τον συναδελφο;Μηπως ολα αυτα ανασυρονται στα ΜΜΕ για να μειωσουν και αλλο στα ματια της κοινωνιας τον εκπαιδευτικο;Εμεις οι υπολοιποι ειμαστε παντα   τελειοι στη διαχειρηση της σχολικης ταξης;

Γνωρίζουμε..

Έχει κάνει εκτενή αναφορά η Διευθύντρια του σχολείου και σήμερα έκανε δηλώσεις και ο καθηγητής που παραδέχτηκε ότι το είπε.

Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα,όχι τέτοιες εγκληματικά βλακώδεις διατυπώσεις,εγώ προσωπικά δεν κάνω.

Φαντάζομαι ξέρεις τι θα γινόταν,αν η ατάκα αυτή λεγόταν αντίστοιχα, σε σχολείο π.χ.της Γερμανίας;

Οπότε λάδι βγήκε ο συνάδελφος μιας και το θέμα λύθηκε ενδοσχολικά και ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες..
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
http://www.enikos.gr/society/90008,Giati_apeilhsa_toys_ma8htes_me_th_Xrysh.html

Οι μαθητές ήταν ατίθασοι και ο καθηγητής κουρασμένος, πολύ κουρασμένος. Η τάξη του, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό.
Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μεγάλο ποσοστό των μαθητών είναι παιδιά αλλοδαπών που ήρθαν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.
Είχε και ζέστη, λιακάδα, το μυαλό τους ήταν στο μπάσκετ και στο βόλεϊ που έπαιζαν στο προηγούμενο διάλειμμα στο προαύλιο.

Έπρεπε να συγκεντρωθούν, αλλά δεν άκουγαν τον καθηγητή. Έτσι κι εκείνος αποφάσισε να «πει μια βλακεία».
Και την είπε: «Θα σας φέρω τη Χρυσή Αυγή να σας σπάσει στο ξύλο»!
Η απειλή διέρρευσε εκτός τάξης κι έφτασε μέχρι το διαδίκτυο.
Το σχολείο άλλωστε βρίσκεται στα Εξάρχεια και στην περιοχή τέτοια ατοπήματα δεν συγχωρούνται.
 Όλοι, καθηγητής, συνδικαλιστές, κι η διευθύντρια του σχολείου λένε το ίδιο πράγμα:

«Είπε μια βλακεία πάνω στα νεύρα του».

Ο καθηγητής μίλησε στο STORIE UMANE: «Δεν θυμάμαι καλά καλά τι είπα. Θυμάμαι πως είπα κάτι σχετικό, αλλά το είπα πάνω στα νεύρα μου. Εγώ δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο, πολιτικά δεν ανήκω σε κανέναν ακραίο χώρο, είμαι κεντρώος.
Δεν περίμενα ότι θα ξεσηκωθούν τέτοιες αντιδράσεις. Ήταν μια φράση σαν αυτή που λέμε καμιά φορά “που είσαι Ηρώδη” και κανένας δεν δίνει σημασία».

Ο καθηγητής είναι ηλικιωμένος, λίγο πριν την σύνταξη. Διδάσκει φιλολογικά και το περιστατικό έγινε στο μάθημα της Α΄Γυμνασίου, με παιδιά που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το εθιμικό του γυμνασίου-ένας καθηγητής για κάθε μάθημα.
 Έχουν συνηθίσει τον δάσκαλο, με τον οποίο ζουν επτά ολόκληρες ώρες από τη γεμάτη μέρα τους, έχουν μαζί του οικειότητα, τους μιλάει με τα μικρά τους ονόματα και δεν χρειάζεται να ανοίξει το διάγραμμα της τάξης για να δει ποιος είναι ποιος.
Όμως κι ο ίδιος ο καθηγητής βρίσκεται σε νέο περιβάλλον: «Στο σχολείο αυτό πήγα φέτος, μέχρι την προηγούμενη χρονιά δίδασκα σε νυχτερινά γυμνάσια, μεγάλους ανθρώπους που ήταν και κηδεμόνες του εαυτού τους.
Δεν ήμουν αναγκασμένος να επιβάλλω την τάξη. Σίγουρα είπα κάτι που δεν έπρεπε, ζήτησα και συγνώμη αμέσως, αλλά δεν το εννοούσα, σας λέω, το είπα πάνω στα νεύρα μου»!
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος julie_v

• Έμπειρο μέλος
  • Έγινα δασκάλα για τα λεφτά και τη δόξα!
    • Προφίλ
http://www.enikos.gr/society/90008,Giati_apeilhsa_toys_ma8htes_me_th_Xrysh.html]Γιατί απείλησα τους μαθητές με τη Χρυσή Αυγή

[...]«Θα σας φέρω τη Χρυσή Αυγή να σας σπάσει στο ξύλο»!

[...]Όλοι,  καθηγητής, συνδικαλιστές, κι η διευθύντρια του σχολείου λένε το ίδιο πράγμα: «Είπε μια βλακεία πάνω στα νεύρα του».

[...]«Δεν θυμάμαι καλά καλά τι είπα. Θυμάμαι πως είπα κάτι σχετικό, αλλά το είπα πάνω στα νεύρα μου. Εγώ δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο, πολιτικά δεν ανήκω σε κανέναν ακραίο χώρο, είμαι κεντρώος. [...]».

Ο καθηγητής είναι ηλικιωμένος, λίγο πριν την σύνταξη.[...].[/i]

Δικαιολογίες σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν.
Πρόκειται για ένα θέμα που "καίει" & την χρήση αυτής της απειλής από έναν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ. Από έναν εκπαιδευτικό που είναι έμπειρος, που γνωρίζει τι πρέπει να λέγεται & τι όχι μέσα σε τάξη (μην τρελαινόμαστε, οι παιδαγωγικές αρχές είναι ίδιες, όπου & να διδάσκεις, σε όποια ηλικία & να διδάξεις). Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με μια ιστορία 2000 ετών.

Πιστεύω πραγματικά ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις πολιτικά έναν άνθρωπο από το κόμμα που ψηφίζει ("Είμαι κεντρώος"). Μέχρι πριν 5 χρόνια το 90% των ψηφοφόρων ήταν "κεντρώοι" υπό αυτή την έννοια. Υπάρχει όμως τίποτα πιο φασιστικό από το να χρησιμοποιείς ένα σάπιο πελατοκεντρικό σύστημα προς όφελός σου, ώστε να κλέψεις από κάποιον άλλο αυτό που του ανήκει (πρόσληψη, επίδομα, τη σειρά του στην ουρά σε μια υπηρεσία) και να επιβεβαιώσεις ότι είσαι "κάποιος" στον μικρόκοσμό σου;

Όχι, δεν πιστεύω ότι το 7% που τους ψήφισε είναι ναζιστές. Είναι όμως φασίστες, με την έννοια του βαθιά ΜΗ δημοκράτη, ο οποίος δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων (σε άλλα θέματα αναφέρονται τα ΣΔΕ, η Σιβιτανίδειος κ.ά.) για το προσωπικό του όφελος. Απλώς αυτοί οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από τους δυνατούς, εκείνους που μπορούν να τους εξασφαλίσουν αυτά που θέλουν. Τώρα που το παραδοσιακό σύστημα δεν μπορεί να τους τα προσφέρει, αρχίζουν να εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Σύμφωνα με μια προχθεσινή δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΧΑ παίρνει 14% (τρίτο κόμμα) και δεν πρόκειται για πραγματική έκφραση αγανάκτησης, κανένας Δημοκράτης που γνωρίζω δεν θα τους ψηφίσει. Αντιθέτως, γνωρίζω πολλά άτομα που θα το (ξανα)κάνουν. Πρόκειται για ανθρώπους που (για να πιάσουμε το πιο κοινό και ύπουλο χαρακτηριστικό) η διαλλακτικότητα δεν είναι το δυνατό τους χαρακτηριστικό. Ψάξτε τους δίπλα σας, σίγουρα υπάρχουν πάνω από 14%.

Για να επανέλθω στα του θέματος, αν δεν υποστηρίζεις μέσα σου μια ιδεολογία τόσο ακραία, όπως ο φασισμός, δεν σου περνάει καν από το μυαλό να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια απειλή. Όχι δεν ήταν βλακεία, ήταν έκφραση της γενικότερης αντίληψής του για τα πράγματα. Το τι λέει η διευθύντρια, οι συνάδελφοί του & οι συνδικαλιστές (wtf?) με αφήνει παγερά αδιάφορη. Αλλά το ότι ΚΑΙ αυτός πέφτει στα μαλακά με το θέμα να λύνεται "ενδοσχολικά" δυστυχώς δεν με αφήνει. Με κάνει στα 23 μου να έχω χάσει κάθε πίστη που θα μπορούσα να έχω στους ελληνικούς θεσμούς.

Με συγχωρείτε τώρα, λέω να αποσυρθώ στον δικό μου μικρόκοσμο.

Υγ. Πολύ ωραία η ανακοίνωση της διευθύντριας, συναισθηματική όσο έπρεπε, πασπαλισμένη με ολίγον από παιδαγωγική & μια πρέζα σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία.
Άρχισα να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ...
Τι να δω; Λείπανε δυο. Αστυνομία, ανακρίσεις, χαμός...
Τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα...
Eίναι να μη σου τύχει...!!

Αποσυνδεδεμένος non-stop

• Πλήρες μέλος
  • hellooooo!!!
    • Προφίλ
Ό, τι και να λέμε στη δική μου αντίληψη το γεγονός είναι απαράδεκτο!!!!!!!!!!!!!!! Όσο για το 7%, τι να πω;;;;; Ακόμη κι αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, ακόμη κι αν αυτοι παρουσιάζονται με τσαμπουκα που αρέσει,,, δεν βλέπουν τις βλακώδεις φάτσες τους;;;;;

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Από την στιγμή που ο συνάδελφος ζήτησε συγνώμη, που το θέμα έκλεισε ενδοσχολικά με τις απαραίτητες εξηγήσεις και εσωτερικές αλλαγές, το όλο θέμα έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους. Θα γίνει ο έλεγχος και η υπηρεσία θα αποδώσει τα δέοντα, με την πίεση των μμε με ότι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Όσοι ζητούν αίμα να ξέρουν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και όταν οι ίδιοι κάνουν ένα λάθος (γιατί θα κάνουν και ίσως χειρότερο από αυτό που έγινε) και θα ζητάνε με ειλικρίνεια συγνώμη πολύ πιθανόν να νιώσουν όπως νιώθει ο συνάδελφος τώρα.

Νομίζω το θέμα δεν έχει νόημα να συζητηθεί περαιτέρω, ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν παρόμοια και να μην ήμαστε ως εκπαιδευτικοί τόσο απόλυτοι όπου και αν ανήκουμε.

Αποσυνδεδεμένος pe71

• Νέο μέλος
  • *
  • μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
τζάμπα μάγκας ο καθηγητάκος

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Επειδή η υποκρισία ζει και βασιλεύει..

Μαθήματα θράσους στα σχολεία από τη ΧΑ (από την καθημερινή):

http://logothetis63.blogspot.gr/2012/10/blog-post_117.html

και άμα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου...."Διαγράψτε το φιλοναζιστή καθηγητή του 46 Γυμνασίου Αθήνας"

http://xronika05.blogspot.gr/2012/10/46.html
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2012, 11:15:20 pm από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
@kinegiros

έτσι όπως τα έγραψες είναι, όπως είπα και παραπάνω άρχισαν τα όργανα και οι αυθαίρετες γενικεύσεις μαζί με τη δημοσιοποίηση γαργαλιστικών λεπτομερειών :( :(

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432020

"τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του συγκεκριμένου σχολείου έδειξαν σιωπηρή ανοχή, συνεπώς συνενοχή, και προσπάθησαν να κρύψουν το γεγονός"
"...το περιστατικό θα κρυβόταν όπως καθημερινές παρόμοιες συμπεριφορές στις σχολικές αίθουσες..."

αυτό το συμπέρασμα από που προκύπτει??????????????
κάτι λέγαμε για σκοπιμότητες 8)

και για πονηρούς καιρούς @fainareti

και επειδή δεν καταλαβαίνω αυτό που το βρήκαν??

http://www.exarhia.gr/2012/10/20/%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 22, 2012, 11:55:09 pm από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος konna70

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό. Προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις..Έχουμε δει και ακούσει πολλά από μαθητές μας..Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή και όσο μπορούμε να ελέγχουμε τον εκνευρισμό και το θυμό μας..Προσωπικά έχω έρθει πολλές φορές στο "αμήν" να πω ή να κάνω κάτι σε μαθητές που με αναίδεια μιλούν και φέρονται με περίσσιο θράσος
λες και όλος ο κόσμος τους ανήκει...Ευτυχώς έχω συγκρατηθεί και δεν έχω μπλέξει σε περιπέτειες..
Για το περιστατικό όμως κρατάω ..μικρό καλάθι..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)