*

Αποστολέας Θέμα: Χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές;  (Αναγνώστηκε 7808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aurelita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές;
« στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 11:20:27 pm »
Ψάχνω και δεν βρίσκω αν υπάρχει για τη δευτεροβάθμια κάποια εγκύκλιος που να ρυθμίζει το ποια φάρμακα πρέπει να περιέχει ένα σχολικό φαρμακείο και ποια μπορούν να χορηγούν οι εκπαιδευτικοί στους μαθητές.  Εγώ αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να χορηγήσω ούτε παυσίπονο. Όταν έρχονται οι μαθητές και μου ζητάνε, είμαι υποχρεωμένη να δώσω; Θα έπρεπε μήπως να ενημερώσουμε τους γονείς τους; Δυστυχώς στο σχολείο μου κάθε μέρα έρχονται μαθητές που ζητούν παυσίπονα... Ξέρω ότι στην πρωτοβάθμια είναι εντελώς διαφορετικά καθώς δεν χορηγείται τίποτα αν δεν υπάρχει συννενόηση με τους γονείς. Και σας παρακαλώ μην μου απαντήσετε "έλα μωρέ πως κάνεις έτσι για ένα ντεπόν" (η παναντόλ, η ασπιρίνη ή ότι άλλο) γιατί τότε θα ανοίξουμε άλλο, τεράστιο θέμα συζήτησης!
Ευχαριστώ
Look wide. And when you think you are looking wide, look wider still. B.P.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:17:12 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 11:39:23 pm »
όταν ήμουν στο σχολείο έκανα το εξής : υπάρχει στην καρτέλα του μαθητή ( κάτω αριστερά στην πίσω πλευρά) μία στήλη με τίτλο "παρατηρήσεις'. Εκεί - μετά απο προσωπική επαφή με τον γονέα ή κηδεμόνα - έγραφα ό,τι αλλεργίες ή ασθένειες είχε ο κάθε μαθητής (ώστε να τον ακολουθεί σε όλη του την πορεία στο Λύκειο και άρα ακόμα και αν δεν συνέχιζα να είμαι εγώ η υπεύθυνη τμήματος την επόμενη χρονιά) και παράλληλα ενημέρωνα και τους υπόλοιπους καθηγητές.

Ρωτούσα επίσης αν μπορούσα να δώσω Ντεπόν ή Ασπιρινη σε περίπτωση αιφνίδιας αδιαθεσίας. Υπήρχαν κανα δυο περιπτώσεις που απαγορεύονταν να λάβουν ασπιρίνη και μία ακόμα με αλλεργία στο augmentin. Επισης το να ξέρω τις αλλεργίες των μαθητών ( όχι μόνο στα φάρμακα αλλά ας πούμε στα πεύκα πχ ) με βοηθούσε να αποφεύγω τις "κακοτοπίες". Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου ρθει.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2012, 11:49:01 pm »
Πέρισι στο γυμνάσιο που ήμουνα απαγορευόταν ρητά να δώσουμε οτιδήποτε σε μαθητή χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Πιστεύω ότι είναι και το πιο σωστό. 2 φορές πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω γονείς αν επιτρέπουν να δώσω παυσίπονο εξαιτίας πονοκεφάλου. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι δεν παίρνουν όλα τα παιδιά χάπια. Στο φαρμακείο πρέπει να υπάρχει και παυσίπονο σιρόπι.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 09:30:48 am »
Πολύ σωστά, γιατί ειδικά το ντεπόν το έχουν για καραμέλα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:17:12 »

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 09:38:02 am »
Εκτός αυτού πολλά παιδιά έρχονται να ζητήσουν καποιο φάρμακο και είναι εντελώς νηστικά! Τους ρωτάς αν έχουν φάει και σου απαντάνε θετικά! Ξέρεις όμως αν λένε αλήθεια;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 01:26:09 pm »
Ξέρω ότι στην πρωτοβάθμια είναι εντελώς διαφορετικά καθώς δεν χορηγείται τίποτα αν δεν υπάρχει συννενόηση με τους γονείς.

Στην πρωτοβάθμια δεν χορηγείται ΤΙΠΟΤΑ ούτε σε συννενόηση με το γονιό. Αν ένα παιδί ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή παίρνει μόνο του την αγωγή ή έρχεται ο γονιός και του τη δίνει.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2012, 01:51:52 pm »
Μεγάλο θέμα..
Σε ένα γυμνάσιο που ήμουν, έβλεπα σε κάθε διάλλειμα τον έναν μαθητή μετά τον άλλον να ζητάνε ντεπόν γιατί είχαν.. πονοκέφαλο! Και φυσικά τους το έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη. Η παρακεταμόλη δεν είναι καραμέλα, έχει τις αρνητικές της επιδράσεις σε ήπαρ κλπ (οκ σε μεγάλες δοσολογίες, αλλά και πάλι, μιλάμε για παιδιά). Επίσης, ασπιρίνη σε παιδιά δεν συνιστάται. Στην τελική, πονοκέφαλος είναι, θα περάσει...
Προσωπικά δεν θα έδινα τίποτα χωρίς συγκατάθεση κηδεμόνων.-

Σκέφτομαι τα δικά μου παιδικά χρόνια.. παυσίπονα δεν είχα πάρει ποτέ (με εξαίρεση όταν είχαν υψηλό πυρετό, και ήμουν στο σπίτι προφανώς). Τώρα τα έχουν σαν καραμέλα, και σε αυτό ίσως φταίνε και γονείς που τα δίνουν αβίαστα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 09:20:23 am »
Πράγματι αυτό με το να δίνουμε έτσι τα φάρμακα είναι πολύ επικίνδυνο! Άνετα μπορεί να βρούμε τον μπελά μας από τους γονείς αν δεν τους έχουμε ενημερώσει!

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 09:27:46 am »
Μα φυσικά και είναι απαράδεκτο να δίνουμε σε παιδί οτιδήποτε χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του. Πέρα από το ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι τα παυσίπονα είναι φάρμακα με παρενέργειες όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, κάθε περίπτωση μπορεί να έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Ακόμη και στα δικά μου παιδιά όταν μένουν με τη μαμά μου σπίτι δε θα τους δώσει φάρμακο αν δεν με πάρει τηλέφωνο.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 09:35:42 am »
Εννοείται! Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί ένα παιδί να έχει κάποια αλλεργία σε κάποιο φάρμακο που μπορεί να του δημιουργήσει παρενέργειες! Αξίζει να το ρισκάρουμε;

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 06:40:42 pm »
Συνάδελφοι καλά που τα γράφετε και τα μαθαίνουμε. Εγώ σε όσα σχολεία Αθμιας έχω περάσει υπάρχει ντεπόν σε σιρόπι και το δίνουν στα παιδιά κανονικά (σύμφωνα με τις οδηγίες χορήγησης που γράφει το χαρτάκι του). Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 07:39:58 pm »
Πολλοί συνάδελφοι δεν το γνωρίζουν, όπως και αρκετοί γονείς γκρινιάζουν όταν τους το λέμε.
Για να μην αναφερθώ στις περιπτώσεις που μου τα στέλνουν άρρωστα στο σχολείο και μεταδίδουν τον ιό και στην υπόλοιπη τάξη.

Επίσης κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει μια συνεργασία με τον ερυθρό σταυρό και να περάσουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί από σεμινάριο πρώτων βοηθείων. Πολλά περιστατικά τα αντιμετωπίζουμε λανθασμένα.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος twins

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 07:53:08 pm »
επισης καποια παιδια εχουν τη νοσο coobs (να με συγχωρεσετε αν το εχω γραψει λαθος)οπως τα παιδια μου κι απαγορευεται ρητα η ασπιρινη!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 25, 2012, 09:08:39 pm »

Επίσης κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει μια συνεργασία με τον ερυθρό σταυρό και να περάσουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί από σεμινάριο πρώτων βοηθείων. Πολλά περιστατικά τα αντιμετωπίζουμε λανθασμένα.

Καλά τα σεμινάρια (για ιδία χρήση), αλλά θα τα εφάρμοζε κάποιος σε μαθητές σε στιγμή ανάγκης; Και μιλάω για κάποια σοβαρή περίπτωση, όχι να βάλεις ένα οξυζενέ και μπεταντίν σε μικρή επιφανειακή πληγή (για το οποίο δεν χρειάζονται και ειδικές γνώσεις). Σε σοβαρές περιπτώσεις απλά καλείς γιατρό και δεν μπλέκεις, γιατί μετά μπορείς να βρεθείς δικαζόμενος, χωρίς να το καταλάβεις.

Θυμάμαι, όταν ήμουν μαθητής, ένας γυμναστής στο σχολείο μας έλεγε ότι όσα σεμινάρια και να κάνει κάποιος μη ειδικός, αν βρεθεί μπροστά σε σοβαρό περιστατικό, καλύτερα να φωνάξει γιατρό και να περιμένει χωρίς να ακουμπάει καν τον άλλον (ειδικά σε περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων, όπου μια μικρή μετακίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία...).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473