*

Αποστολέας Θέμα: Πτυχιακές εργασίες κατά παραγγελία.  (Αναγνώστηκε 12415 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Πτυχιακές εργασίες κατά παραγγελία.
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:57:07 pm »

Επίσης, η Αγγλία (και όχι μόνο) είναι γεμάτη από εταιρείες που αναλαμβάνουν από προπτυχικές εργασίες (essays)  μέχρι και διδακτορικά, με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά. Μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και το βαθμό που θές να πάρεις και ανάλογα να πληρώσεις και το ποσό....

Τέτοια λέγε μου....  ;D  Στην Ελλάδα υπάρχει αυτό? Με ενδιαφέρει ... ;) ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:58:45 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:01:42 »

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 08:34:37 pm »
Αυτό με το 4 που σου βάζουν στην Αγγλία αμα κοπεις 2 φορές το είπε φοιτητής?
καθηγητής με γνωριμίες στο εξωτερικό, αλλά ειλικρινά ΔΕ θέλω να το πιστέψω, μήπως με γελάσανε τα αυτιά μου;
Η κλεμμένη δική μας πτυχιακή προϋποθέτει να έχεις περάσει καμιά 80αρια μαθήματα μόνος σου. ΚΑι φυσικά ΔΕΝ το κάνουν όλοι, μία μειοψηφία το κάνει (που λόγω του μεγάλου πλήθους των ενεργών φοιτητών, κάνει αρκετούς να βγάζουν έτσι το ψωμί τους)
Αν έξω κλέβουν ΚΑΙ στα μαθήματα; τι απομένει; και αν το ΑΕΙ (ούτε καν αντίστοιχο ΤΕΙ) της Αγγλίας έχει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το κλέψιμο;

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 08:37:52 pm »
Εδώ μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για φροντιστηριακά μαθήματα (με το αζημίωτο φυσικά) για τις εργασίες των ΘΕ του ΕΑΠ. Έλεος!  ;)

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 09:23:29 pm »
Η δουλειά δεν είναι ντροπή ! Εγώ τους καθηγητές - διδακτορικούς κτλ που κάνουν αυτή τη δουλειά θα τους έβαζα σε παρόμοια κατηγορία με όσους δουλεύουν σε φροντιστήρια κτλ, αφού και αυτοί δίνουν στην ουσία μασημένη τροφή σε μαθητές που δε θέλουν να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να διαβάσουν. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κάτι παράνομο, εκτός ίσως του ότι οι περισσότεροι τα παίρνουν μαύρα. Επίσης από το να παίρνουν οι φοιτητές τα πτυχία μέσω κομματικών παρατάξεων κτλ καλύτερα να δίνουν δουλειά και σε κάναν καθηγητή !

Τα παραπάνω μεταξύ σοβαρού και αστείου βεβαίως. Το πιο σοβαρό ζήτημα είναι ότι οι καθηγητές που εξετάζουν τις πτυχιακές στις περισσότερες των περιπτώσεων καταλαβαίνουν ότι οι φοιτητές που παρουσιάζουν τις εργασίες δεν έχουν ιδέα για αυτά που λένε και ότι δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα, παρόλα αυτά κάνουν τα στραβά μάτια. Π.χ. σε εμένα είχε φέρει φοιτήτρια προγραμματιστική εργασία, με πράγματα τα οποία δεν είχα διδάξει καν, και για να μην κάνει παρουσίαση μου το έπαιζε και βραχνιασμένη !!! Τι να λέμε τώρα, ο καθένας σίγουρα έχει να πει πολλά παραδείγματα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:01:42 »

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 09:45:12 pm »
Εδώ μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για φροντιστηριακά μαθήματα (με το αζημίωτο φυσικά) για τις εργασίες των ΘΕ του ΕΑΠ. Έλεος!  ;)
Ναι, δε λέω ότι είναι ωραίο, ΑΛΛΑ το ΕΑΠ δε σε περνάει με 4 αν δεν περνάς τις ενότητες... Πρέπει μόνος σου να διαβάσεις για να πάρεις 5+ με το σπαθί σου

Η δουλειά δεν είναι ντροπή ! Εγώ τους καθηγητές - διδακτορικούς κτλ που κάνουν αυτή τη δουλειά θα τους έβαζα σε παρόμοια κατηγορία με όσους δουλεύουν σε φροντιστήρια κτλ, αφού και αυτοί δίνουν στην ουσία μασημένη τροφή σε μαθητές που δε θέλουν να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και να διαβάσουν. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κάτι παράνομο, εκτός ίσως του ότι οι περισσότεροι τα παίρνουν μαύρα. Επίσης από το να παίρνουν οι φοιτητές τα πτυχία μέσω κομματικών παρατάξεων κτλ καλύτερα να δίνουν δουλειά και σε κάναν καθηγητή !
Εννοείται οτι δε φταίνει οι καθηγητές!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 17, 2013, 09:01:10 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 11:04:27 pm »
Τα έχετε μπερδέψει κάπως.. Άλλο φροντιστηριακή βοήθεια και άλλο συγγραφή εργασίας για άλλον, όπου μπαίνει ο παράγοντας της απάτης και της λογοκλοπής, και είναι ποινικό ζήτημα πια.
Φταίνε και οι 2 πλευρές.

Είναι όπως στο χρηματισμό.. δεν φταίει μόνο αυτός που χρηματίζεται, αλλά και αυτός που χρηματίζει.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 12:16:55 am »
Λογοκλοπή ; Ο καθηγητής φτιάχνει πρωτότυπη εργασία με προσωπική του έρευνα και κόπο κατόπιν παραγγελίας. Δεν τον ενδιαφέρει πως και γιατί θα την χρησιμοποιήσει αυτός για τον οποίο την έφτιαξε. Απάτη επίσης διαπράττει ο φοιτητής αφού αυτός δηλώνει ότι "η εργασία που υποβάλλω είναι προσωπική δουλειά κτλ κτλ". Κάνω κάπου λάθος; Τώρα το ότι ίσως να μην είναι ηθικό, ... στην εποχή που ζούμε νομίζω μικρή σημασία έχει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 17, 2013, 09:01:41 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 12:50:22 am »
Τώρα το ότι ίσως να μην είναι ηθικό, ... στην εποχή που ζούμε νομίζω μικρή σημασία έχει.

Kι όμως έχει. Δες το λίγο ευρύτερα το θέμα.

Η επιλογή του ευκολότερου -και όχι του καλύτερου- δρόμου ευθύνεται για την πτώση της ποιότητας της ζωής μας, για τη μείωση της σημασίας και της αξίας των πάντων.
Κι αυτό, όσο κι αν βολεύει βραχυπρόθεσμα τον καθένα, σε βάθος χρόνου δίνει μια ζωή χωρίς νόημα, που πάντα της λείπει κάτι απροσδιόριστο.

Οι κοινωνίες της ευκολίας είναι κοινωνίες στις οποίες λείπει το όνειρο για κάτι καλύτερο, γιατί τα πάντα είναι τόσο μα τόσο προσιτά. Όταν, όμως, μια κοινωνία δεν ονειρεύεται, αργά ή γρήγορα βαλτώνει. :P
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος talaiporos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 04:50:43 am »
Τουλάχιστον στην Ελλάδα μόνο στην πτυχιακή μπορείς να κοροϊδέψεις (όχι ότι συμφωνώ με αυτό...)
Προφανώς και δεν ισχύει αυτό. Στην Ελλάδα μπορείς να κοροϊδεύεις σε όλα τα στάδια των σπουδών: εργασίες, εξετάσεις (αντιγραφή), πτυχιακή (κυρίως στα ΤΕΙ και σε λίγα ΑΕΙ). Για μετά το πτυχίο δεν το συζητάμε καν: η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Άκουσα ότι στην Αγγλία υπάρχουν παν/μια που αν ο φοιτητής δεν περάσει το μάθημα ούτε με τη 2η, του βάζουν 4 και τον περνάνε!!! για να μην κολλάνε οι φοιτητές και να έχουν καλό ρυθμό εκροής φοιτητών τα παν/μια!!! (δεν ξέω ΑΝ αληθεύει, αλλά ΑΝ αληθευει δεν ξέρω αν θέλω να μου το επιβεβαιώσει κανείς και να χάσω την όποια εντύπωση μου είχε απομείνει για την τριτιβάθμια εκ/ση)

Είναι αλήθεια αυτό. Στην Αγγλία όλα τα πανεπιστήμια (περίπου 150 στο σύνολο) εκτός από τα πρώτα 30 είναι χειρότερα κι από ΤΕΙ. Αν πάτε στο Λονδίνο θα δείτε ότι έχει πανεπιστήμιο σε κάθε γειτονιά. Σαν τα δικά μας ΤΕΙ και ΙΕΚ.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 07:37:04 am »
Είναι απάτη και από τις 2 πλευρές. Μην παίζουμε με τις λέξεις τώρα.. και αυτός που θα γράψει την εργασία, ξέρει πολύ καλά γιατί την γράφει, και γιατί θα πληρωθεί όταν την παραδώσει.. Δεν δικαιολογείται κανένας από τους 2 και δεν έχει νόημα να ψάχνει κανείς δικαιολογίες για να νιώσει λιγότερες τύψεις για την απάτη που διαπράττει.

+1

Τώρα το ότι ίσως να μην είναι ηθικό, ... στην εποχή που ζούμε νομίζω μικρή σημασία έχει.

Kι όμως έχει. Δες το λίγο ευρύτερα το θέμα.

Η επιλογή του ευκολότερου -και όχι του καλύτερου- δρόμου ευθύνεται για την πτώση της ποιότητας της ζωής μας, για τη μείωση της σημασίας και της αξίας των πάντων.
Κι αυτό, όσο κι αν βολεύει βραχυπρόθεσμα τον καθένα, σε βάθος χρόνου δίνει μια ζωή χωρίς νόημα, που πάντα της λείπει κάτι απροσδιόριστο.

Οι κοινωνίες της ευκολίας είναι κοινωνίες στις οποίες λείπει το όνειρο για κάτι καλύτερο, γιατί τα πάντα είναι τόσο μα τόσο προσιτά. Όταν, όμως, μια κοινωνία δεν ονειρεύεται, αργά ή γρήγορα βαλτώνει. :P

+1 και για apri
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 09:30:16 pm »
Apri ....για ακόμη μια φορά τόσο εύστοχη!  :)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 07:00:37 pm »
Το "αναφορά στον συντονιστή" δεν υπάρχει για πλάκα.

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 05:35:20 pm »

Άκουσα ότι στην Αγγλία υπάρχουν παν/μια που αν ο φοιτητής δεν περάσει το μάθημα ούτε με τη 2η, του βάζουν 4 και τον περνάνε!!! για να μην κολλάνε οι φοιτητές και να έχουν καλό ρυθμό εκροής φοιτητών τα παν/μια!!! (δεν ξέω ΑΝ αληθεύει, αλλά ΑΝ αληθευει δεν ξέρω αν θέλω να μου το επιβεβαιώσει κανείς και να χάσω την όποια εντύπωση μου είχε απομείνει για την τριτιβάθμια εκ/ση)

Είναι αλήθεια αυτό. Στην Αγγλία όλα τα πανεπιστήμια (περίπου 150 στο σύνολο) εκτός από τα πρώτα 30 είναι χειρότερα κι από ΤΕΙ. Αν πάτε στο Λονδίνο θα δείτε ότι έχει πανεπιστήμιο σε κάθε γειτονιά. Σαν τα δικά μας ΤΕΙ και ΙΕΚ.
[/quote]

Στο μεταπτυχιακο που εκανα υπηρχε κοπελα που εγραψε κατω απο τη βαση και εννοειται επρεπε να το ξαναδωσει... το εκανε , το περασε με εναν ικανοποιητικο βαθμο αλλα ο κανονισμος της σχολης ελεγε οτι οταν συμβαινει αυτο, στον τελικο μεσο ορο αλλα και στην αναλυτικη σου φαινεται ο πρωτος βαθμος. και η σχολη μου ειναι μεσα στις πρωτες 30 που αναφερεσαι... μηπως αυτο εννουσαν οτι τον περασαν με 4;

Αποσυνδεδεμένος vk87

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 16, 2014, 12:42:53 am »
Συνελήφθη προχθές κάποιος που διατηρούσε σελίδα στο Facbook εκπόνησης πτυχιακών εργασιών. Και μάλιστα ο έχουν σταλεί στον εισαγγελέα τα ονοματα τόσο των συνεργατών του όσο και φοιτητών που αγόρασαν τις εργασίες. Το θέμα είναι ότι τέτοιες σελίδες υπάρχουν πάρα πολλές .. Είναι νόμιμες? Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομικό πλαίσιο?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182592
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)