0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σου Συνάδελφε!Θα προσπαθήσω να σου κάνω μια ικανοποιητική εισαγωγή: Από 1 Σεπτέμβρη(κανονικά) έως Νοέμβρη(σε παρίπτωση καθυστέρησης) βγαίνει η προκήρυξη για τις αιτήσεις των εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ. Από πέρυσι (και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί) μπορούν να κάνουν αιτήσεις και οι εκπαιδευτές που έχουν πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων αλλά και όσοι δεν έχουν τέτοια πιστοποίηση με τη διαφορά ότι προηγούνται στην επιλογή οι πιστοποιημένοι και ακολουθούν οι απιστοποίητοι ανάλογα με τα μόριά τους. Κυκλοφορεί γενικά η λογική ότι θα έπρεπε να προσλαμβάνονται μόνο πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και μάλιστα υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει την ημερομηνία που θα σταματήσουν να προσλαμβάνονται απιστοποίητοι αλλά παίρνει συνέχεια παρατάσεις επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί πιστοποιημένοι για να καλύψουν τις ώρες. Η τελευταία παράταση αν δεν κάνω λάθος είναι μέχρι Σεπτέμβριο 2007, αλλά πιστεύω θα ξαναπαραταθεί. Το αν κάποιος έχει πιθανότητα να προσληφθεί εξαρτάται από τα μόριά του (μπορείς να μελετήσεις την περυσινή προκήρυξη) και από το πόσοι πιστοποιημένοι υπάρχουν στην ειδικότητά του και στην περιοχή του.Αν ενδιαφέρεσαι να πιστοποηθείς πρέπει να μελετήσεις τον αντίστοιχο σύνδεσμο στη σελίδα www.eoppep.gr . Για να πιστοιηθεί κανείς πρέπει να έχει ήδη κάνει 150 ώρες σε ενηλίκους (ΙΕΚ, τριτοβάθμια κτλ.), διαφορετικά πρέπει να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια που κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ταχυδρομικά μαζί με την απόδειξη κατάθεσης 120 ευρώ στο λογαριασμό του εοππεπ.Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά η ενασχόληση με τα ΙΕΚ είτε σαν κύρια είτε σαν δευτερεύουσα απασχόληση, κατά τη γνώμη μου καλό είναι να πιστοποιηθείς.
Για να διδάξει κάποιος στα Σ.Δ.Ε. ("σχολεία δεύτερης ευκαιρίας") χρειάζεται να είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής (ΕΟΠΠΕΠ); Προηγείται, μήπως, έναντι των άλλων (των μη εχόντων πιστοποίηση);
Ήταν δύσκολες οι εξετάσεις;;
Καλημέρα και καλό μήνα.Υπάρχει κανείς που να μπορεί να με διαφωτίσει λίγο με το κομμάτι της μικροδιδασκαλίας??? (πως το οργανώνουμε κλπ...).Ευχαριστώ!
Καλημέρα σε όλους! Είμαι ουσιαστικά νέος στην εκπαίδευση ενηλίκων και ήθελα μια ενημέρωση όποιος μπορεί να με βοηθήσει. Επειδή θέλω να παρακολουθώ τις ενέργειες που κάνω, απέστειλα πριν μερικές ημέρες έντυπο φάκελο με την αίτηση και δικαιολογητικά στον ΕΟΠΠΕΠ για να εγκριθώ και να μπω στην σειρά...! Το έστειλα συστημένο με ΕΛΤΑ, δυστηχως όπως παντα τα ΕΛΤΑ τα συστημενα τα παραδίδουν ως απλά και δεν υπάρχει ονομ/μο παραλήπτη. Επειδή με την λίστα των τηλεφώνων δεν βγάζω άκρη και φυσικά "ανάθεμα" πότε απαντούν, ήθελα ένα αριθμό τηλεφώνου, που θα μπορέσω να επιβεβαιώσω την παραλαβή του φακέλου απο το κατάλληλο άτομο και να μην περιμένω την εξέταση του φακέλου και αυτός βρίσκεται στα...υπόψιν (βλέπε κάλαθο αχρήστων)Καλή δύναμη σε όλους