0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θέλω να μου εξηγήσετε το εξής. Συνάδελφος 18.02 κάνει αίτηση σε 3 ΕΠΑΣ ανά την Ελλάδα. Στην ΕΠΑΣ που επιλέχθηκε η λίστα λέει πως έχει 36 μόρια ενώ στις υπόλοιπες ΕΠΑΣ που δεν επιλέχθηκε με τα ίδια προσόντα και με την ίδια αίτηση έχει λιγότερα. Σε μια πιο προσεχτική ματιά βλέπω πως η εν λόγω συνάδελφος έχει τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων ΤΕΙ, και ισπανική φιλολογία στο ΕΑΠ.Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες:1/Χρησιμοποιεί και τα 2 πτυχία σαν συνυφασμένα με το αντικείμενο που καλείται να διδάξει, αλλά η Ισπανική φιλολογία με την λογιστική δεν μου φαίνεται και πολύ συνυφασμένα εμένα... Λέω εγώ τώρα.. 2/Επίσης χρησιμοποιεί το αντίστοιχο ισπανικό προφίσενσυ και παίρνει και από εκεί μόρια. Δηλαδή παίρνει μόρια και για δεύτερη ξένη γλώσσα και για το βασικό πτυχίο.3/ Επίσης βάζει και 4 μόρια σαν παιδαγωγικές σπουδές που της τα δίνει πάλι το πτυχίο του ΕΑΠ.Έχουμε και λέμε λοιπόν. 36 μορία= 8 μόρια πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ+8 μόρια από Ισπανική φιλολογία ΕΑΠ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ+5 μόρια προφίσενσυ αγγλικών +5 μόρια προφίσενσυ ισπανικών+ 4 μόρια παιδαγωγικές σπουδές+ 6 μόρια για προϋπηρεσία.Δηλαδή το πτυχίο Ισπανικής Φιλολογίας ΕΑΠ μπορεί να δώσει μέχρι και 21 μόρια σε μια αίτηση? (12 μόρια αν το έχεις με άριστα+4 μόρια η παιδαγωγική επάρκεια+5 σαν αποδεικτικό άριστης γνώσης της γλώσσας αν έχεις πχ το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας σε επίπεδο άριστης γλώσσας)?Δεν νομίζω πως στέκει.. Εσείς τι λέτε;
Το συγκεκριμένο πτυχίο δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια. Μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει αυτό αν δει τα μαθήματα που προσφέρονται για την απόκτησή του εδώ.
Έχετε δίκιο ότι θεωρείται καθηγητική σχολή. Όμως στο αναλυτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα μάθημα παιδαγωγικών ή διδακτικής ή ψυχολογίας. Τι να πεις κανείς, αυτά είναι τα παράξενα...Ουσιαστικά πάντως δεν παρέχει καμία παιδαγωγική κατάρτιση ή επάρκεια. Προφανώς αυτό θα παίξει το ρόλο του σε μία ενδεχόμενη αξιολόγηση (λέμε τώρα).
Το πτυχίο ισπανικής φιλολογίας δίνει παιδαγωγική επάρκεια σύμφωνα με το νόμο, από όσο ξέρω, όπως εξάλλου και όλες οι ξενόγλωσσες φιλολογίες. Γιατί τα αντίστοιχα του ΕΑΠ να μη δίνουν;