*

Αποστολέας Θέμα: Ισπανική φιλολογία ΕΑΠ =μαγικό πτυχίο;  (Αναγνώστηκε 8498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ισπανική φιλολογία ΕΑΠ =μαγικό πτυχίο;
« στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 12:42:04 pm »
Θέλω να μου εξηγήσετε το εξής.

Συνάδελφος 18.02 κάνει αίτηση σε 3 ΕΠΑΣ ανά την Ελλάδα. Στην ΕΠΑΣ που επιλέχθηκε η λίστα λέει πως έχει χ μόρια ενώ στις υπόλοιπες ΕΠΑΣ που δεν επιλέχθηκε με τα ίδια προσόντα και με την ίδια αίτηση έχει λιγότερα. Σε μια πιο προσεχτική ματιά βλέπω πως η εν λόγω συνάδελφος έχει τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων ΤΕΙ, και ισπανική φιλολογία στο ΕΑΠ.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες:
Το πτυχίο ΕΑΠ δίνει μόρια για παιδαγωικές σπουδές και παιδαγωγική επάρκεια ίση με την ασπαιτε?
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2012, 02:48:09 pm από saint »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Θέλω να μου εξηγήσετε το εξής.

Συνάδελφος 18.02 κάνει αίτηση σε 3 ΕΠΑΣ ανά την Ελλάδα. Στην ΕΠΑΣ που επιλέχθηκε η λίστα λέει πως έχει 36 μόρια ενώ στις υπόλοιπες ΕΠΑΣ που δεν επιλέχθηκε με τα ίδια προσόντα και με την ίδια αίτηση έχει λιγότερα. Σε μια πιο προσεχτική ματιά βλέπω πως η εν λόγω συνάδελφος έχει τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων ΤΕΙ, και ισπανική φιλολογία στο ΕΑΠ.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες:
1/Χρησιμοποιεί και τα 2 πτυχία σαν συνυφασμένα με το αντικείμενο που καλείται να διδάξει, αλλά η Ισπανική φιλολογία με την λογιστική δεν μου φαίνεται και πολύ συνυφασμένα εμένα... Λέω εγώ τώρα..
2/Επίσης χρησιμοποιεί το αντίστοιχο ισπανικό προφίσενσυ και παίρνει και από εκεί μόρια. Δηλαδή παίρνει μόρια και για δεύτερη ξένη γλώσσα και για το βασικό πτυχίο.
3/ Επίσης βάζει και 4 μόρια σαν παιδαγωγικές σπουδές που της τα δίνει πάλι το πτυχίο του ΕΑΠ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. 36 μορία= 8 μόρια  πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ+8 μόρια από Ισπανική φιλολογία ΕΑΠ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ+5 μόρια προφίσενσυ αγγλικών +5 μόρια προφίσενσυ ισπανικών+ 4 μόρια παιδαγωγικές σπουδές+ 6 μόρια για προϋπηρεσία.

Δηλαδή το πτυχίο Ισπανικής Φιλολογίας ΕΑΠ μπορεί να δώσει μέχρι και 21 μόρια σε μια αίτηση?  (12 μόρια αν το έχεις με άριστα+4 μόρια η παιδαγωγική επάρκεια+5 σαν αποδεικτικό άριστης γνώσης της γλώσσας αν έχεις πχ το κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας σε επίπεδο άριστης γλώσσας)?

Δεν νομίζω πως στέκει.. Εσείς τι λέτε;

Ρωτάω εγώ τώρα....

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτοχος και του αντίστοιχου πιστοποιητικού Ισπανικών που δίνει επάρκεια (πέρα από το πτυχίο Ισπανικής φιλολογίας);
Δεν υπάρχει περίπτωση η επάρκεια στη δεύτερη γλώσσα να μην είναι από Ισπανικά αλλά από κάποια άλλη (π.χ. Γερμανικά);
Δεν υπάρχει περίπτωση παιδαγωγική επάρκεια να πήρε πριν το δεύτερο πτυχίο με φοίτηση σε ΑΣΠΑΙΤΕ;

Για το πρώτο ερώτημα δεν ξέρω πώς μπορεί να υπολογίζονται τα 2 πτυχία
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ισπανική φιλολογία ΕΑΠ =μαγικό πτυχίο;
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 06:36:44 pm »
Το πτυχίο ισπανικής φιλολογίας δίνει παιδαγωγική επάρκεια σύμφωνα με το νόμο, από όσο ξέρω, όπως εξάλλου και όλες οι ξενόγλωσσες φιλολογίες. Γιατί τα αντίστοιχα του ΕΑΠ να μη δίνουν;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2013, 06:47:39 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 07:13:28 pm »
Το συγκεκριμένο πτυχίο δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια. Μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει αυτό αν δει τα μαθήματα που προσφέρονται για την απόκτησή του εδώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:30:33 »

Αποσυνδεδεμένος menmas

• Πλήρες μέλος
  • ......................
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 06:25:55 pm »
Το συγκεκριμένο πτυχίο δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια. Μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει αυτό αν δει τα μαθήματα που προσφέρονται για την απόκτησή του εδώ.

Αυτό που μετράει δεν είναι τα μαθήματα (αν και είναι ένα κριτήριο). Σημασία έχει τι είναι νομικά κατωχηρωμένο απο το ΕΑΠ.

π.χ. Νομίζω πως ένα μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά   ΔΕΝ αναγνωρίζεται ως παιδαγωγική επάρκεια όπως συμβαίνει μέ άλλα αντίστοιχα μεταπτυχιακά απο τα κανονικά πανεπιστήμια. Τουλάχιστον αυτό ήξερα. Επίσης οι απόφοιτοι του  κυνηγάνε την αναγνώριση.

Το καλύτερο είναι να πάρεις πρώτα το ΕΑΠ να δεις τι παίζει. Και μετά το υπουργείο παιδείας για το τι παίζει με το πτυχίο αυτό. Πες και καλα ότι εσύ το έχεις ή ότι θα φοιτάς  και θες να ξέρεις τι γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 09:50:05 pm »
Το συγκεκριμένο τμήμα θεωρείται καθηγητική σχολή και δίνει παιδαγωγική επάρκεια για όσο διάστημα θα δίνουν και οι υπόλοιπες καθηγητικές σχολές, δηλαδή μέχρι τον μεθεπόμενο ΑΣΕΠ (δηλαδή ζήσε Μάη μου ...).

Αντιγράφω από προκήρυξη για αναπληρωτές 2011-2012 :

"Σημειώνεται ότι Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2 παρ. 5 .............ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, ΠΕ40 Ισπανικής Γλώσσας, .......................κτλ κτλ"

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 09:58:31 pm »
Έχετε δίκιο ότι θεωρείται καθηγητική σχολή. Όμως στο αναλυτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα μάθημα παιδαγωγικών ή διδακτικής ή ψυχολογίας. Τι να πεις κανείς, αυτά είναι τα παράξενα...Ουσιαστικά πάντως δεν παρέχει καμία παιδαγωγική κατάρτιση ή επάρκεια. Προφανώς αυτό θα παίξει το ρόλο του σε μία ενδεχόμενη αξιολόγηση (λέμε τώρα).

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 03:08:48 pm »
Έχετε δίκιο ότι θεωρείται καθηγητική σχολή. Όμως στο αναλυτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα μάθημα παιδαγωγικών ή διδακτικής ή ψυχολογίας. Τι να πεις κανείς, αυτά είναι τα παράξενα...Ουσιαστικά πάντως δεν παρέχει καμία παιδαγωγική κατάρτιση ή επάρκεια. Προφανώς αυτό θα παίξει το ρόλο του σε μία ενδεχόμενη αξιολόγηση (λέμε τώρα).

Έχεις δίκιο απλά ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι πάρα πολλά τμήματα δεν είχαν ή συνεχίζουν να μην έχουν παιδαγωγικά μαθήματα (παρά μόνο ίσως κάποια επιλογής) στο πρόγραμμα σπουδών τους όπως π.χ. μαθηματικό, φυσικό κ.τ.λ. Στην Ελλάδα ο όρος καθηγητική σχολή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σε σχέση με την κατάρτιση που λαμβάνουν οι φοιτητές. Μεγάλη κουβέντα βέβαια ανοίγουμε γι' αυτό και την κλείνω απότομα λόγω βαρεμάρας !

Αποσυνδεδεμένος alex1977

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 05:27:45 am »
Το πτυχίο ισπανικής φιλολογίας δίνει παιδαγωγική επάρκεια σύμφωνα με το νόμο, από όσο ξέρω, όπως εξάλλου και όλες οι ξενόγλωσσες φιλολογίες. Γιατί τα αντίστοιχα του ΕΑΠ να μη δίνουν;
γιατι ειναι αδικο για ολους οσους στρωθηκαν και διαβασαν για πανελληνιες, ξεφραγγιστηκαν οικονομικως οι οικογενειες τους να τους νοικιαζουν,να τους στελνουνστο φροντιστηριο, κτλ, γιατι με λιγα λογια δεν μπηκαν στο πανεπιστημιο επι ισοις οροις με τους υπολοιπους και σπουδασαν καθισμενοι στο σπιτι τους. Αν αυριο μεθαυριο διοριζονται και οι αποφοιτοι του τμηματος Ελληνικου Πολιτισμου, ως φιλολογοι ή και του Ευρωπ. Πολιτισμου, τοτε να παμε να πεσουμε στο Αιγαίο, οσοι μπηκαμε με 19 και 20 στο πανεπιστημιο λογω επετηριδας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182782
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)