0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.prosvasis.com/top-news/item/594-sse5-2015μεχρι το 2018 ισχυει 5,4 ως κατωτερολογικα αν καταλαβαινω σωστα απ'οσα ανεφεραν και οι προλαλησαντες, αυτο θα πρεπει να ακυρωθει τυπικααλλα ολα ειναι στο χερι του εκαστοτε αφεντικουειτε απο του χρονου, ειτε ακομη κι απο φετος (εστω και απο τωρα το Νοεμβρη ή αναδρομικα απο Σεπτεμβρη................)για να δουμε τι θα δουμε
αλλα ολα ειναι στο χερι του εκαστοτε αφεντικου
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται και υπάρχει τρόπος να γίνεται αυτό.Υπάρχει η επιθεώρηση εργασίας για να λύνει τις απορίες για το τι ισχύει, για τις εργατικές διαφορές και για τις καταγγελίες όταν παραβιάζονται οι όροι της κάθε σύμβασης. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις όπως της συναδέλφου tinky_fairy διότι πολλοί εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη προσφορά εργασίας που υπάρχει σκαρφίζονται διάφορα ώστε να μειώσουν τα έξοδα της επιχείρησής τους.
ξέρεις τι γίνεται? αν τους πεις για Ε.Ε. ε τότε σε απολύουν χωρίς καμία αποζημίωση, δώρα κτλ και σου λένε στα δίνουμε όταν γίνει το δικαστήριο. Επίσης, σε άλλους κλάδους πχ security σου λένε έλα τάδε ώρα να στα δώσουμε και σε δέρνουνε (το ξέρω από όταν δούλευα εγώ προσωπικά εκεί!), ή σε καθαρίστριες τους ρίχνουν οξύ πχ Κούνεβα. Οπότε, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να τους 'γράψεις' τους φροντιστηριάδες και να κινηθείς μονάχος σου
Συμβαίνουν πολλά αλλά σίγουρα τα ακραία που περιγράφεις δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες νταήδες ή δικομανείς που να διακινδυνεύουν τη φήμη της επιχείρησής τους για ένα δώρο Χριστουγέννων ή για μια αύξηση. Συνήθως όλα τακτοποιούνται με μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, απλά θα πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος ότι δε θα ξαναδουλέψει στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
ε αυτό λέω. Εγώ σε κολέγιο το 2007 δεν έλαβα ποτέ δώρα, άδειες κτλ. Απλά, ένας άλλος καθηγητής που τα ζήτησε έκανε καταγγελία (ΔΕΝ ξέρω αν δικαιώθηκε), συν φυσικά ότι ΠΟΤΕ δεν ξαναδούλεψε εκεί. Απλώς, το κολέγιο/φροντιστήριο σου 'κλειδώνει ώρες, χρόνο' και μάλιστα σου λένε στην αρχή, ξέρετε σας θέλουμε να είστε διαθέσιμος ευέλικτες ώρες. PS το όνομα του κολεγίου ήταν Hellenic Business School (
Δε μπορεί να μη δικαιώθηκε... Όσο για τα υπόλοιπα, το έχω γράψει πολλές φορές πόσο αναγκαία είναι η υπογραφή σύμβασης εργασίας για να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, όποτε θέλει.
17 χρονια σε φροντιστηριο δωρο δεν ειδα ...ουτε αποζημιωση απολυσης καλοκαιριου....ουτε ασφαλιση για το πραγματικο ωραριο....ειχα 25 ενσημα το μηνα αλλα δηλωνοταν το μικροτερο δυνατο ωραριο...φυσικα επαιρνα 2πλασιο ωρομισθιο απο οτι επαιρναν οι υπολοιποι καθηγητες ...αλλα αυτα ισχυαν για ολους....οχι φυσικα τα ενσημα(επαιρναν λιγοτερα)..........και αυτα δεν ισχυουν μονο σε ενα φροντιστηριο αλλα στην πλειονοτητα της κεντρικης μακεδονιας
Καλησπέρα!Όσοι συνάδελφοι εργάζεστε σε φροντιστήρια, έχετε ενημερωθεί επίσημα για το κατώτατο ωρομίσθιο των 6,70 ευρώ;Κι αν ναι, σας έκαναν λόγο για μειώσεις σ'αυτά που παίρνετε λόγω αύξησης των εισφορών;