0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μας μαζευουν πολλες για να εχουν εξοδα στην εφορια κ πατανε στην δυσκολη οικονομικα εποχη.
Θα μπορούσαν βέβαια να σας μειώσουν τις ώρες. Αν νομίζετε ότι σας συμφέρει, προτείνετέ το τους.
Στην απάντηση "δεν με νοιάζει" που την βλέπω να έρχεται, αυτός που την λέει, θα πρέπει αντίστοιχα να περιμένει την ίδια απάντηση από τον εργοδότη του. Έτσι πάνε αυτά, δεν μπορούν πάντα να είναι μονά ζυγά όλα δικά μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε λογικοί και νοήμονες άνθρωποι.
Αν μειωθούν οι ώρες θα μειωθούν και τα κέρδη και αφού δε βγαίνουν οικονομικά τώρα πώς θα βγαίνουν μετά, οπότε χλωμό το βλέπω!
Επειδή κάθε λογικός άνθρωπος θα νοιαστεί για τη δική του πλευρά και όχι του άλλου και επειδή ο καθένας ξέρει τα δικά του προβλήματα και πιστεύει ότι έχει δίκιο, γι`αυτό υπάρχουν οι νόμοι για να λύνουν αυτές τις διαφορές. Γραμμένοι από νοήμονες ανθρώπους.
Υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι ώρες χωρίς να μειωθούν τα κέρδη, μην σου πω ότι σε μερικές περιπτώσεις τα κέρδη αυξάνονται κιόλας. Σε όλα σχεδόν τα φροντιστήρια υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με χασούρα. Αν αυτά τα διαλύσεις ή τα συγχωνεύσεις με άλλα τμήματα ή μειώσεις τις ώρες ή τα αναλάβει κάποιος καθηγητής που κοστίζει λιγότερο (π.χ. ο ιδιοκτήτης), τότε διορθώνεται το πρόβλημα.Σωστά. Εφόσον δεν θέλεις να αφήσεις τα παιδιά ξεκρέμαστα στη μέση της χρονιάς (...), κάνεις μια καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στο τέλος της χρονιάς και τα αφήνεις ξεκρέμαστα του χρόνου.Το κολπάκι με την εφορία θα μου το εξηγήσει κάποιος;
Υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι ώρες χωρίς να μειωθούν τα κέρδη, μην σου πω ότι σε μερικές περιπτώσεις τα κέρδη αυξάνονται κιόλας. Σε όλα σχεδόν τα φροντιστήρια υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με χασούρα. Αν αυτά τα διαλύσεις ή τα συγχωνεύσεις με άλλα τμήματα ή μειώσεις τις ώρες ή τα αναλάβει κάποιος καθηγητής που κοστίζει λιγότερο (π.χ. ο ιδιοκτήτης), τότε διορθώνεται το πρόβλημα.
Σωστά. Εφόσον δεν θέλεις να αφήσεις τα παιδιά ξεκρέμαστα στη μέση της χρονιάς (...), κάνεις μια καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας στο τέλος της χρονιάς και τα αφήνεις ξεκρέμαστα του χρόνου.
Αμφιβάλλω πολύ για το κατά πόσο ένας νόμος που, καταμεσής της χρονιάς σου αλλάζει όλα τα δεδομένα, και ο νομοθέτης το ήξερε αυτό από πριν, είναι γραμμένος από νοήμονα άνθρωπο. Γενικά συμφωνώ με αυτό που λες.
Δε νομίζω να είναι πρέπον να κρίνουμε τη νοημοσύνη κάποιων ανάλογα με το τι μας αρέσει και τι όχι, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του νομοθέτη για το πότε θα εφαρμοστεί ένας νόμος αλλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη βουλή. Όπως και πολλές άλλες αποφάσεις και νόμοι που επιβαρύνουν το κόστος διαβίωσης και του κάθε εργαζόμενου και στη μέση της χρονιάς και απροειδοποίητα.
Δεν έχει σχέση με το τί μου αρέσει και τι όχι. Είναι εντελώς αντικειμενικό: Χωρίς να υπάρχει εργασιακός κλάδος καθηγητών σε ΦΜΕ και ΚΞΓ, δηλαδή με αυτούς τους εργαζόμενους να θεωρείται ότι πάνε με την ΕΓΣΣ εργασίας (όπως δηλαδή όλοι οι πτυχιούχοι που δουλεύουν σε άλλο πόστα), με ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις από την αρχή της χρονιάς, αλλάζει το καθεστώς και μάλιστα *στα όρια* της νομιμότητας και της συνταγματικότητας. Δεν σου λέει "από εδώ και πέρα ό,τι σύμβαση υπογράψεις θα την κάνεις 6,70". Στο φοράει και μάλιστα αναδρομικά.Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Ο φροντιστής που προαναφέρθηκε ότι καταθέτει τα 6,70 στην τράπεζα και ζητάει πίσω την διαφορά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις που διάβασα, ότι π.χ. με τις παλιές συμβάσεις ο εργοδότης έδινε 7,5 και τώρα δίνει 6,70, δεν τους αδικώ.Οι νόμοι παρεμπιπτόντως ισχύουν από την στιγμή που δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.Συμφωνώ ότι αυτά έρχονται απροειδοποίητα. Θα πω όμως και το εξής, ότι η αγορά από μόνη της είχε βρει την όποια ισορροπία της. Αυτός ο νόμος, που επινοήθηκε και εφαρμόστηκε όμως από ανθρώπους που ουδεμιά σχέση έχουν με την αγορά (λέγε με ΟΙΕΛΕ, Φίλη, Κατρούγκαλο, όπως θέλετε), αποδεικνύει αυτό που ουρλιάζουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι: Δεν πας να νομοθετήσεις ό,τι παράλογο θέλεις, η αγορά από μόνη της θα βρει τον τρόπο να επανέλθει στην ισορροπία.Και πώς αποδεικνύεται αυτό;Αρκεί να δούμε του χρόνου, πόσοι καθηγητές θα διαλέξουν να δουλέψουν και σε φροντιστήρια ή θα τραβήξουν ένα μεγάλο κωλοδάχτυλο σε αυτά και θα πουν "δεν γαμιούνται, μόνο ιδιαίτερα ρε". Να δούμε πόσο μαύρο χρήμα θα κυκλοφορήσει επιπλέον, να δούμε και στα ιδιαίτερα τον ανταγωνισμό και να πέφτουν και εκεί οι τιμές, να δούμε και πόσες εισφορές θα χάσει το κράτος, και πόσους φόρους, και πάει λέγοντας. Δεν είναι ένας κρίκος η οικονομία. Ολόκληρη η αλυσίδα είναι. Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι δεν θα έπρεπε να είναι εναντίον των εργοδοτών τους *για τον συγκεκριμένο νόμο*. Θα έπρεπε να είναι εναντίον της ΟΙΕΛΕ. Γιατί άντε και νομοθετήθηκε η αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου. Αυτός που δεν μπορεί να το δώσει όμως, δεν θα το δώσει. Και θα ξέρει από πριν ότι είναι παράνομος. Πιστεύεις θα τον νοιάζει και πολύ; Θα τον νοιάζει, όσο νοιάζει και τον παράνομο ιδιαιτερά.
Από την αρχή απέφυγα να μπω στην ουσία του θέματος και θα μπορούσα να μείνω σ`αυτό που συμφωνούμε, ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος φροντιστής είναι απαράδεκτος.Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω και τα εξής:1) Ο νόμος αυτός ήταν γνωστός πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.2) Η αύξηση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από αναγωγή του βασικού μισθού του ιδιωτικού υπαλλήλου που εργάζεται 40 ώρες σε 21 ώρες εργασίας που θεωρείται ως πλήρες ωράριο για τους καθηγητές φροντιστηρίων.3) Η οικονομία ναι μεν ισορροπεί αλλά μπορεί να ισορροπήσει σε σημείο που κάποιοι θα πεινάνε, ειδικά στις ανώμαλες καταστάσεις που περνάμε, οπότε όλοι ξέρουμε ότι ενίοτε χρειάζονται παρεμβάσεις. 4) Αντικειμενικά τα 3
Jak_13 μια χαρά μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγές στη μέση της χρονιάς. Μην σου πω ότι στη μέση της χρονιάς είναι η ενδεδειγμένη στιγμή για να κάνεις αυτές τις αλλαγές, μιας και ξέρεις ακριβώς πού και πόσο σε παίρνει. Μην τρελαίνεστε και αγχώνεστε, εφόσον δεν σας αρέσουν τα νέα δεδομένα (όποια και να είναι αυτά) δώστε παραίτηση. Ουδείς αναντικατάστατος και λύσεις βρίσκονται για όλα. Στην τελική αν κάποιος από εσάς είναι όντως αναντικατάστατος, μόλις κάνει κίνηση παραίτησης, αυτόματα θα πάρει αύξηση. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς