0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα σοβαρό ερώτημα είναι ποια ασφάλεια διαλέγουμε κατά την ανάληψη υπηρεσίας;;; ΙΚΑ ή δημοσίου;;; Το λέω αυτό διότι από παροχές υγείας είναι το ίδιο, αλλά διαφέρουν στις κρατήσεις. Του δημοσίου είναι μεγαλύτερες, αλλά παίρνεις στο τέλος εφάπαξ για τις κρατήσεις που έγιναν. Γνωρίζεις κάποιος ποια είναι η διαφορά των κρατήσεων ανάμεσα στα δύο Ταμεία;;; Γιατί το εφάπαξ του δημοσίου όταν με το καλό βγούμε στην σύνταξη μπορεί να είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με τώρα. Επομένως πρέπει να δούμε τι συμφέρει να δηλώσουμε κατά την ανάληψη υπηρεσίας.
Με όλο το σεβασμό, πού τα έχεις δει αυτά που γράφεις;Οι ασφαλιστικές κρατήσεις είναι 5 και είναι όλες υποχρεωτικές:ΕΦΚΑ Κύρια Σύνταξη (εδώ υπήρχε επιλογή για ΙΚΑ, φορέας που δεν υφίσταται πλέον, δεν υπάρχει ως αυτόνομο ταμείο). Και ΙΚΑ να υπήρχε η κράτηση είναι ίδια 6.67%.ΕΦΚΑ Επικουρική (πρώην ΤΕΑΔΥ)ΕΦΚΑ Πρόνοια (πρωην ΤΠΔΥ)ΕΦΚΑ υγειονομική περίθαλψηΜΤΠΥ
Η επιλογη φορεα ισχυε πριν 10+ χρονια!
Η επιλογή ασφαλιστικού φορέα ισχύει και τώρα, έχεις τη δυνατότητα μέχρι τον Φλεβάρη να αλλάξεις αν θες σε δημοσίου. Έτσι έγινε και στους διορισθέντες της Ειδικής.
Πρόκειται απλώς για άλλη αποτύπωση στον ΕΦΚΑ, τα ποσοστά είναι ίδια. Επιλογή έχουν μόνο όσοι έχουν οποιαδήποτε προϋπηρεσία στο δημόσιο πριν την 1/1/2011 και μιλάμε μόνο για την κύρια σύνταξη.
Οι κρατήσεις είναι ίδιες όποιο ασφαλιστικό φορέα και να διαλέξετε, οπότε και ο καθαρός μισθός είναι ακριβώς ο ίδιος.Το 2014 που διορίστηκα όσοι διαλέξαμε ασφάλιση Δημοσίου είχαμε περίπου 50
Μειονέκτημα δεν υπάρχει στην ασφάλιση του δημοσίου; Μπορώ να ασφαλίσω και τα παιδιά μου που τώρα τα έχω μαζί μου στο εφκα;
Κανένα μειονέκτημα. Ουσιαστικά ο ΟΠΑΔ έχει ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ και διοικητικά απλά υπάρχει ένα γραφείο του πρώην ΟΠΑΔ μέσα σε κάθε κατάστημα ΕΦΚΑ. Κατά τα άλλα, όπως όλοι οι μισθωτοί, είναι σαν να έχεις ΕΦΚΑ για γιατρούς και νοσοκομεία, μόνο που η ασφάλισή σου δεν χρειάζεται ανανέωση γιατί στο Δημόσιο υπάρχει η μονιμότητα και είσαι ασφαλισμένη επ' αορίστου. Εννοείται ότι μπορείς να έχεις ασφαλισμένα τα παιδιά σου, εφόσον είναι προστατευόμενα μέλη.