0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η προϋπηρεσία σε Δημόσια Σχολεία ως αναπληρωτής κι ωρομίσθιος, πριν την 1/11/2011, θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο;
¨οσον αφορά το τι συμφέρει ειναι το φλέγον ερώτημα του νήματος και πολύ επίκαιρο. Απλώς να παραθέσω οτι η συμμετοχή (Κόστος ) στα φάρμακα είναι διαφορετική ανα ταμείο...Με την αύξηση των φαρμάκων πρόσφατα είχε γίνει μεγάλη ανάλυση από τους φαρμακοποιούς για την απάτη που διεξάγει το κράτος σε βάρος μας ... Με υποτίθεται μηδενική συμμετοχή σε κάποια συνταγη πλήρωσα 35ευρω γιατί το 0%% είναι επι της τιμής του γενοσημου και όχι του συνταγογραφουμενου φαρμακου. Έχει διαφορα αλλά ποιός ξέρει με βεβαιότητα αν δεν το δεις στην πράξη . Και κάτι άλλo: εφάπαξ παίρνουν όλοι ; Με πόσα χρόνια εισφορών ;
Ναι, φυσικά.
Ευχαριστώ. Απλά μου κάνει εντύπωση το φυσικά, που γράφεις. Γιατί και τότε, πριν το 2011, παρόλο που δουλεύαμε σε Δημόσιο Σχολείο, ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι η ασφάλειά μας ήταν στο ΙΚΑ, κι όχι στο Δημόσιο όπως οι μόνιμοι.
Ναι δεν ήσουν μόνιμος αλλά προσέσεφερες τις υπηρεσίες σου στο δημόσιο. Ξεκαθάρισε αυτό νομίζω.
Ναι, θα θεωρηθεί ότι έχεις απασχοληθεί στο Δημόσιο πριν την 1/1/2011. Η συζήτηση για κόστος φαρμάκων κλπ είναι άκυρη γιατί όλοι είμαστε το ίδιο. Το δημόσιο πριν ή μετά το 2011 αφορά μόνο στο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Δεν αφορά στην υγειονομική περίθαλψη.
Επιλέγεις φορέα όταν διοριζεσαι.τα παλιά ένσημα αφορούν τις κρατήσεις..για να θεωρηθείς παλαιός ασφαλισμένος δεν αρκεί το 2008...θέλει να έχεις από το 198χ
Η ερώτησή μου είχε να κάνει με το αν έχω δικαίωμα επιλογής φορέα, επειδή υπάρχουν ένσημα δημοσίου από το 2008. Γνωρίζω ότι για να θεωρηθείς παλαιός ασφαλισμένος πρέπει να έχεις ένσημα πριν από το 1993. Συνεπώς, ισχύει ότι έχω δικαίωμα επιλογής φορέα;