*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και επιλογή Συνταξιοδοτικού Καθεστώτος (Δημοσίου-ΙΚΑ)  (Αναγνώστηκε 84806 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Για προϋπηρεσία από δημόσια σχολεία δεν χρειάζεται να επισυνάψεις ένσημα. Αρκεί η βεβαίωση προϋπηρεσίας.
Σωστά κατάλαβες. Όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία στο Δημόσιο πριν την 1/11/2011 εντάσσονται υποχρεωτικά στον e-ΕΦΚΑ (έτσι λέγεται).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Η προϋπηρεσία σε Δημόσια Σχολεία ως αναπληρωτής κι ωρομίσθιος, πριν την 1/11/2011, θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2024, 03:52:21 pm από Ege »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Η προϋπηρεσία σε Δημόσια Σχολεία ως αναπληρωτής κι ωρομίσθιος, πριν την 1/11/2011, θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο;
Ναι, φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος xristosbad

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
¨οσον αφορά το τι συμφέρει ειναι το φλέγον ερώτημα του νήματος και πολύ επίκαιρο. Απλώς να παραθέσω οτι η συμμετοχή (Κόστος ) στα φάρμακα είναι διαφορετική ανα ταμείο...Με την αύξηση των φαρμάκων πρόσφατα είχε γίνει μεγάλη ανάλυση από τους φαρμακοποιούς για την απάτη που διεξάγει το κράτος σε βάρος μας ... Με υποτίθεται μηδενική συμμετοχή σε κάποια συνταγη πλήρωσα 35ευρω γιατί το 0%% είναι επι της τιμής του γενοσημου και όχι του συνταγογραφουμενου φαρμακου. Έχει διαφορα αλλά ποιός ξέρει με βεβαιότητα αν δεν το δεις στην πράξη . Και κάτι άλλo: εφάπαξ παίρνουν όλοι ; Με πόσα χρόνια εισφορών ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
¨οσον αφορά το τι συμφέρει ειναι το φλέγον ερώτημα του νήματος και πολύ επίκαιρο. Απλώς να παραθέσω οτι η συμμετοχή (Κόστος ) στα φάρμακα είναι διαφορετική ανα ταμείο...Με την αύξηση των φαρμάκων πρόσφατα είχε γίνει μεγάλη ανάλυση από τους φαρμακοποιούς για την απάτη που διεξάγει το κράτος σε βάρος μας ... Με υποτίθεται μηδενική συμμετοχή σε κάποια συνταγη πλήρωσα 35ευρω γιατί το 0%% είναι επι της τιμής του γενοσημου και όχι του συνταγογραφουμενου φαρμακου. Έχει διαφορα αλλά ποιός ξέρει με βεβαιότητα αν δεν το δεις στην πράξη . Και κάτι άλλo: εφάπαξ παίρνουν όλοι ; Με πόσα χρόνια εισφορών ;

Μεχρι τωρα το μονο που συμφερει να μπεις στο δημοσιο ειναι τα ετη που μπορεις να εξαγορασεις. Και αυτο παντα με την τωρινη νομοθεσια. Σε ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Ναι, φυσικά.
Ευχαριστώ. Απλά μου κάνει εντύπωση το φυσικά, που γράφεις. Γιατί και τότε, πριν το 2011, παρόλο που δουλεύαμε σε Δημόσιο Σχολείο, ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι η ασφάλειά μας ήταν στο ΙΚΑ, κι όχι στο Δημόσιο όπως οι μόνιμοι.

Αποσυνδεδεμένος xristosbad

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ευχαριστώ. Απλά μου κάνει εντύπωση το φυσικά, που γράφεις. Γιατί και τότε, πριν το 2011, παρόλο που δουλεύαμε σε Δημόσιο Σχολείο, ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι η ασφάλειά μας ήταν στο ΙΚΑ, κι όχι στο Δημόσιο όπως οι μόνιμοι.
Ναι δεν ήσουν μόνιμος αλλά προσέσεφερες τις υπηρεσίες σου στο δημόσιο. Ξεκαθάρισε αυτό νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος fio5

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ναι δεν ήσουν μόνιμος αλλά προσέσεφερες τις υπηρεσίες σου στο δημόσιο. Ξεκαθάρισε αυτό νομίζω.

Καλησπέρα,

στη δική μου περίπτωση έχω 42 ένσημα ως διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ το 2008. Θεωρούνται ένσημα δημοσίου; Θα μου δώσει δυνατότητα επιλογής φορέα, εφόσον διοριστώ;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι, θα θεωρηθεί ότι έχεις απασχοληθεί στο Δημόσιο πριν την 1/1/2011. Η συζήτηση για κόστος φαρμάκων κλπ είναι άκυρη γιατί όλοι είμαστε το ίδιο. Το δημόσιο πριν ή μετά το 2011 αφορά μόνο στο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Δεν αφορά στην υγειονομική περίθαλψη.

Αποσυνδεδεμένος fio5

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ναι, θα θεωρηθεί ότι έχεις απασχοληθεί στο Δημόσιο πριν την 1/1/2011. Η συζήτηση για κόστος φαρμάκων κλπ είναι άκυρη γιατί όλοι είμαστε το ίδιο. Το δημόσιο πριν ή μετά το 2011 αφορά μόνο στο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Δεν αφορά στην υγειονομική περίθαλψη.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος fio5

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Επιλέγεις φορέα όταν διοριζεσαι.τα παλιά ένσημα αφορούν τις κρατήσεις..για να θεωρηθείς παλαιός ασφαλισμένος δεν αρκεί το 2008...θέλει να έχεις από το 198χ

Η ερώτησή μου είχε να κάνει με το αν έχω δικαίωμα επιλογής φορέα, επειδή υπάρχουν ένσημα δημοσίου από το 2008. Γνωρίζω ότι για να θεωρηθείς παλαιός ασφαλισμένος πρέπει να έχεις ένσημα πριν από το 1993. Συνεπώς, ισχύει ότι έχω δικαίωμα επιλογής φορέα;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Η ερώτησή μου είχε να κάνει με το αν έχω δικαίωμα επιλογής φορέα, επειδή υπάρχουν ένσημα δημοσίου από το 2008. Γνωρίζω ότι για να θεωρηθείς παλαιός ασφαλισμένος πρέπει να έχεις ένσημα πριν από το 1993. Συνεπώς, ισχύει ότι έχω δικαίωμα επιλογής φορέα;

Σου απάντησε ήδη ο mmmm και αυτό αρκεί!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το "παλαιός" ή "νέος" ασφαλισμένος είναι κάτι άσχετο με το συγκεκριμένο νήμα. Αν έχεις εργαστεί οπουδήποτε πριν την 1/1/1993 θεωρείσαι παλιός αλλιώς νέος. Πλέον σπανίζουν οι "παλιοί" στην εκπαίδευση. Πρέπει να είναι γεννημένος κανείς χοντρικά πριν το 1975 και να έχει εργαστεί οπουδήποτε (με ένσημα) πριν την 1/1/1993.

Αποσυνδεδεμένος Daskalos91

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα ! Οι νέο διοριζόμενοι χωρίς προϋπηρεσία πριν το 2011 ασφαλιζόμαστε υποχρεωτικά στο Δημόσιο και όχι στον ΕΦΚΑ; Ευχαριστώ!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182557
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)