0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: eleni80 στις Ιουλίου 05, 2011, 11:20:34 amΕΠΠΑΙΚ Θέσεις για πληροφορικούς 2010.......2011ΠE19...56 46ΠE20... 61 44"Σφαγή" στα ΤΕΙ για μια ακόμη φοράΣφαγή ναι...να κοιτάξουμε όμως και λίγο με ποσα μορια μπήκε ο τελευταίος ΠΕ19 και με πόσα ο τελευταίος ΠΕ20 πέρσυ. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει πτυχίο 6,6 απο ΤΕΙ (με ότι συνεπάγεται αυτό) και ενα lower στα αγγλικά και να μπαίνει και ο αλλος να έχει πτυχίο 8 από ΑΕΙ, και 2 γλώσσες και να μην πλησιάζει καν στους επιτυχόντες....και πόσοι με μεταπτυχιακά απο ΑΕΙ που δεν μπήκαν..αλλο επίπεδο αλλος ανταγωνισμός
ΕΠΠΑΙΚ Θέσεις για πληροφορικούς 2010.......2011ΠE19...56 46ΠE20... 61 44"Σφαγή" στα ΤΕΙ για μια ακόμη φορά
Ξέρει κανείς ποιές ώρες και ποιές μέρες γίνεται η διδασκαλία; Πρωί; απόγευμα; Κάθε μέρα; Είναι υποχρεωτικές οι παρακολουθήσεις;(γιατί είμαστε και εργαζόμενοι παράλληλα. )
Παράθεση από: yannakis στις Ιουλίου 05, 2011, 06:26:02 pmΠαράθεση από: eleni80 στις Ιουλίου 05, 2011, 11:20:34 amΕΠΠΑΙΚ Θέσεις για πληροφορικούς 2010.......2011ΠE19...56 46ΠE20... 61 44"Σφαγή" στα ΤΕΙ για μια ακόμη φοράΣφαγή ναι...να κοιτάξουμε όμως και λίγο με ποσα μορια μπήκε ο τελευταίος ΠΕ19 και με πόσα ο τελευταίος ΠΕ20 πέρσυ. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει πτυχίο 6,6 απο ΤΕΙ (με ότι συνεπάγεται αυτό) και ενα lower στα αγγλικά και να μπαίνει και ο αλλος να έχει πτυχίο 8 από ΑΕΙ, και 2 γλώσσες και να μην πλησιάζει καν στους επιτυχόντες....και πόσοι με μεταπτυχιακά απο ΑΕΙ που δεν μπήκαν..αλλο επίπεδο αλλος ανταγωνισμόςΗ συγκρισή σου είναι εντελώς άκυρη και αβάσιμη απο την στιγμή που η ΑΣΠΑΙΤΕ στην προκήρυξη διαχωρίζει τον κλάδο σε ΠΕ19 και ΠΕ20. Οπότε καμία σχέση οι βαθμοί και τα λοιπά πτυχία για τα οποία κάνεις λόγο. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί θα έλεγα..Ευχαριστώ.
Εγώ θα συμφωνήσω με green. Γενικά πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια κλίμακα κατάταξης των πανεπιστημίων, σε αντίθεση με το εξωτερικό.Σε άλλο θέμα (http://www.pde.gr/index.php?topic=15038.msg448063#msg448063) είχα παραθέσει τις 47 σχολές πληροφορικής ΑΕΙ & ΤΕΙ που υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2011. (απορώ γιατί δεν βάζουν άλλες 3 να τις κάνουν 50, να είναι πιο στρογγυλό το νούμερο )Για μια θέση (είτε στην εκπαίδευση είτε αλλού στο δημόσιο) ΟΛΕΣ οι σχολές μοριοδοτούνται ισότιμα! ο βαθμός πτυχίου θα μοριοδοτηθεί το ίδιο, και όλοι ξέρουμε ότι σε κάποιες σχολές με πολύ δυσκολία θα πάρεις 6 σε ένα μάθημα, ενώ σε άλλες με πολύ δυσκολία θα πάρεις κάτω από 8! Όμως δεν λαμβάνεται πουθενά υπόψη ο βαθμός δυσκολίας μιας σχολής. Τουλάχιστον να λαμβανόταν υπόψη η βάση εισαγωγής στη σχολή!Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε από το θέμα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Ξέρω ότι ξεφεύγω από το θέμα, αλλά δεν μπορώ και θα το πω. Πριν από λίγα χρόνια ήθελα να δώσω κατατακτήριες στο τμήμα πληροφορικής του Παν/μίου Πειραιώς έχοντας τελειώσει μαθηματικός. Δεν υπήρχαν γραπτές εξετάσεις και η επιλογή γινόταν με βάση τον βαθμό πτυχίου. ΔΙκαίωμα είχαν απόφοιτοι οποιουδήποτε ΑΕΙ. Τις 2 θέσεις τις πήραν νηπιαγωγοί με βαθμό πτυχίου 9.9 και 9.8 αντίστοιχα, ενώ εγώ με το 6.5 έμεινα απέξω. Τώρα τι να πεις; ότι όταν στις εργασίες τους αυτές κόλλαγαν φακές και βαμβάκι και έφτιαχναν κουνελάκια, εγώ έλυνα διαφορικές εξισώσεις 3ου βαθμού;green καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. Είμαι μαζί σου 1000%. αλλά μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο Ελλαδιστάν.geok_salonika ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Για να επαναφέρω την συζητηση, το πρόγραμμα είναι κανονικά σαν ένα έτος πανεπιστημίου; δηλαδή 2 εξάμηνα με εξετάσεις στο κάθε εξάμηνο;
ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ.Επίσημα από το site pde ιδρύω το κίνημα "κανείς στα ετήσια προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ για φέτος"Αν έχουμε τα κότσια ας μην κάνει κανείς Έλληνας αίτηση.
Παράθεση από: sotos81 στις Ιουλίου 05, 2011, 10:41:48 pmΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ.Επίσημα από το site pde ιδρύω το κίνημα "κανείς στα ετήσια προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ για φέτος"Αν έχουμε τα κότσια ας μην κάνει κανείς Έλληνας αίτηση.Υπερβολές... Όπως έχω αναφέρει και αρκετές σελίδες πριν ο τρόπος επιλογής στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πιο αξιοκρατικό υπάρχει στο ελληνικό δημόσιο. Με την εξαίρεση των 2 παραθύρων... Της επιλογής της πόλης, που έστω και καθυστερημένα το μπάλωσαν και της μεθόδου των ενστάσεων, που απομένει να δούμε πώς θα γίνει. Μακάρι να έδιναν με τόσο αντικειμενικά κριτήρια προϋπηρεσία... Ακόμα και σήμερα εκεί παίζει ρόλο το "δόντι"...Εκεί που κάνουν το φάουλ στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι στον αριθμό εισακτέων της κάθε ειδικότητας. Προφανώς είναι άδικο για τους συναδέλφους ΑΕΙ πληροφορικής ή για τους οικονομολόγους να πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες και καλό βαθμό πτυχίου για να ελπίζουν, όταν σε άλλες ειδικότητες μπαίνουν με το τσουβάλι με ελάχιστα κριτήρια. Αντί να αυξήσουν τους εισακτέους των ειδικοτήτων με υψηλό ανταγωνισμό τους περιορίζουν(βλ. πέρσυ στην Πάτρα 8 ΠΕ19, φέτος 2)!