0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: balder στις Οκτωβρίου 19, 2012, 01:20:48 pmΠαράθεση από: goj στις Οκτωβρίου 18, 2012, 09:21:32 pmΌπως προκύπτει και από την επιστολή, η αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι μεγάλης σημασίας να την διεκδικήσουμε άμεσα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου.Εγω παλι ξερεις τι βλεπω; Οτι λογο υπαρξης του νομου αυτου, αργα ή γρηγορα ολες οι σχολες των οποιων οι αποφοιτοι εχουν δικαιωμα διορισμου στην εκπαιδευση, θα ενσωματωσουν την παιδαγωγικη στα προγραμματα τους. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα εν μια νυκτι να βρεθουν χιλιαδες αποφοιτοι με παιδαγωγικη καταρτηση. Οποτε αμεσως θα χαθει αυτο που λες, η ανταγωνιστικοτητα δηλαδη αυτων που την απαικτησαν πριν.Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι θα βρεθούν νέες Μπολόνιες και Σόφιες,που με το αζημείωτο θα παρέχουν παιδαγωγική κατάρτιση με την γνωστή μέθοδο της τηλεπάθειας,που άλλωστε εφαρμοζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε μεταπτυχιακά.
Παράθεση από: goj στις Οκτωβρίου 18, 2012, 09:21:32 pmΌπως προκύπτει και από την επιστολή, η αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι μεγάλης σημασίας να την διεκδικήσουμε άμεσα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου.Εγω παλι ξερεις τι βλεπω; Οτι λογο υπαρξης του νομου αυτου, αργα ή γρηγορα ολες οι σχολες των οποιων οι αποφοιτοι εχουν δικαιωμα διορισμου στην εκπαιδευση, θα ενσωματωσουν την παιδαγωγικη στα προγραμματα τους. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα εν μια νυκτι να βρεθουν χιλιαδες αποφοιτοι με παιδαγωγικη καταρτηση. Οποτε αμεσως θα χαθει αυτο που λες, η ανταγωνιστικοτητα δηλαδη αυτων που την απαικτησαν πριν.
Όπως προκύπτει και από την επιστολή, η αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι μεγάλης σημασίας να την διεκδικήσουμε άμεσα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου.
τα τμήματα δεν γίνονται σε τυχαίες πόλεις...πίσω από αυτή την επιλογή είναι πολιτικοί που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους να "φέρουν κόσμο" στις περιοχές τους...ας μην κρυβόμαστε...και αυτό φαίνεται από τα πρόχειρα κτίρια που επιλέγουν ως σχολές.
Παράθεση από: Julia_ στις Οκτωβρίου 19, 2012, 10:23:36 pmτα τμήματα δεν γίνονται σε τυχαίες πόλεις...πίσω από αυτή την επιλογή είναι πολιτικοί που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους να "φέρουν κόσμο" στις περιοχές τους...ας μην κρυβόμαστε...και αυτό φαίνεται από τα πρόχειρα κτίρια που επιλέγουν ως σχολές.Οι Ροδίτες πολιτικοί πλακώνονταν καιρό,με εκείνους της Κω για το μέρος που θα ιδρυθεί το τμήμα.Το τμήμα της Ρόδου θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αφάντου,20 χλμ από την πόλη της Ρόδου.Αυτό που έγραψα για τους μόνιμους κατοίκους,είναι για να δείξω στο Φοίβο ότι όποιος έχει δηλώσει 1η επιλογή Ρόδο δεν είναι απαραίτητα και κάποιος που θα έρθει από άλλο μέρος.Στην ειδικότητά μου για παράδειγμα,το άτομο που δήλωσε 1η επιλογή Ρόδο,είναι από εκεί.
Παράθεση από: Aris81 στις Οκτωβρίου 19, 2012, 10:36:02 pmΠαράθεση από: Julia_ στις Οκτωβρίου 19, 2012, 10:23:36 pmτα τμήματα δεν γίνονται σε τυχαίες πόλεις...πίσω από αυτή την επιλογή είναι πολιτικοί που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους να "φέρουν κόσμο" στις περιοχές τους...ας μην κρυβόμαστε...και αυτό φαίνεται από τα πρόχειρα κτίρια που επιλέγουν ως σχολές.Οι Ροδίτες πολιτικοί πλακώνονταν καιρό,με εκείνους της Κω για το μέρος που θα ιδρυθεί το τμήμα.Το τμήμα της Ρόδου θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αφάντου,20 χλμ από την πόλη της Ρόδου.Αυτό που έγραψα για τους μόνιμους κατοίκους,είναι για να δείξω στο Φοίβο ότι όποιος έχει δηλώσει 1η επιλογή Ρόδο δεν είναι απαραίτητα και κάποιος που θα έρθει από άλλο μέρος.Στην ειδικότητά μου για παράδειγμα,το άτομο που δήλωσε 1η επιλογή Ρόδο,είναι από εκεί.άραγε έχουν κάνει μελέτη, πώς θα πηγαίνουν οι σπουδαστές στην σχολή;
Κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Πέρυσι το ΕΠΠΑΙΚ δέχτηκε 3401 αιτήσεις συνολικά, φέτος 2438. Δηλαδή 963 αιτήσεις λιγότερες ή αλλιώς 28,3 % λιγότερους σε αριθμό υποψήφιους σε σχέση με πέρυσι.
Ρε μάγκες συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατί τόση μιζέρια πια; Για χαλαρώστε λιγάκι. Μπορεί να ακουστώ σε πολλούς (αν όχι στους περισσότερους) πολύ ρομαντικός για τα στάνταρ σας, αλλά στη σχολή, προσωπικά πάντα, επιδιώκω να μπω για να μάθω 2-3 πράγματα σχετικά με την εκπαίδευση στο αντικείμενο που σπούδασα. Αν μου τα μάθουν σωστά ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, ούτε θα κάτσω να φιλτράρω 1001 απόψεις από ένα forum σχετικά με το αν γίνονταν σωστά ή όχι τα μαθήματα. Από κει και πέρα δεν είναι αυτοσκοπός ο διορισμός, αλλά η προάσπιση και μεταλαμπάδευση της όποιας γνώσης έχω πάνω στην επιστήμη μου με οποιοδήποτε τρόπο. Ίσως λόγω του ότι ήδη ασκώ το επάγγελμά μου ως ελ. επαγγελματίας να με κάνει να μιλάω εκ του ασφαλούς. Μήπως όμως πρέπει να αποβάλλουμε τα παλαιά στερεότυπα του διορισμού και του βολέματος; Μήπως να βλέπαμε και λίγο το ταξίδι πέρα από την Ιθάκη; Όσο για την Ρόδο, με αρκετά συμφωνώ, όπως για το ότι κανείς δεν νοιάζεται για το αν είναι μακριά η σχολή από τη πόλη. Τα χω ζήσει αυτά, δυστυχώς. Από την άλλη σκεφτείτε ότι καλύπτει ένα μέρος της επικράτειας της χώρας (από ανθρωπογεωγραφική άποψη). Μη τα βλέπουμε όλα κουτσά στραβά κι ανάποδα και ως αφορμή για ρεμούλα. Με συγχωρείτε προκαταβολικά για το ύφος.
Ρε μάγκες συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατί τόση μιζέρια πια;
Από κει και πέρα δεν είναι αυτοσκοπός ο διορισμός, αλλά η προάσπιση και μεταλαμπάδευση της όποιας γνώσης
Συνάδελφοι να μην απομακρυνόμαστε από το θέμα που είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ.Απλά θα πω ότι στη δευτεροβάθμια πρόσληψη ως ΑΚΩ μέχρι και 1 Νοεμβρίου...σημαίνει 6 μήνες επιδότησης ανεργίας,ενώ πρόσληψη μέχρι και 1 Δεκεμβρίου σημαίνει 5 μήνες τακτικής επιδότησης.