*

Αποστολέας Θέμα: Προκήρυξη για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2012-2013  (Αναγνώστηκε 114677 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Julia_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Προκήρυξη για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2012-2013
« Απάντηση #476 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:23:36 pm »
τα τμήματα δεν γίνονται σε τυχαίες πόλεις...πίσω από αυτή την επιλογή είναι πολιτικοί που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους να "φέρουν κόσμο" στις περιοχές τους...ας μην κρυβόμαστε...και αυτό φαίνεται από τα πρόχειρα κτίρια που επιλέγουν ως σχολές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:51:16 »

Αποσυνδεδεμένος Julia_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:30:20 pm »
Όπως προκύπτει και από την επιστολή, η αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι μεγάλης σημασίας να την διεκδικήσουμε άμεσα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου.
Εγω παλι ξερεις τι βλεπω; Οτι λογο υπαρξης του νομου αυτου, αργα ή γρηγορα ολες οι σχολες των οποιων οι αποφοιτοι εχουν δικαιωμα διορισμου στην εκπαιδευση, θα ενσωματωσουν την παιδαγωγικη στα προγραμματα τους. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα εν μια νυκτι να βρεθουν χιλιαδες αποφοιτοι με παιδαγωγικη καταρτηση. Οποτε αμεσως θα χαθει αυτο που λες, η ανταγωνιστικοτητα δηλαδη αυτων που την απαικτησαν πριν.

Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι θα βρεθούν νέες Μπολόνιες και Σόφιες,που με το αζημείωτο θα παρέχουν παιδαγωγική κατάρτιση με την γνωστή μέθοδο της τηλεπάθειας,που άλλωστε εφαρμοζεται  ήδη με μεγάλη επιτυχία σε μεταπτυχιακά.
Νομίζω ότι τα πανεπιστήμια θα αποφάσισουν να ξεκινήσουν προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης έναντι διδάκτρων. Άλλωστε διανύουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και χρειάζονται χρήματα  :) Εκτός ότι οι περισσότεροι θα αδυνατούν να αποκτήσουν την παιδαγωγική επάρκεια λόγω οικονομιών δυσκολιών, η πίτα θα μεγαλώσει και όλοι θα είμαστε στο ίδιο καζάνι, που είμαστε τώρα...
Αξίζει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό: ήδη μιλάνε για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και δίδακτρα...
άραγε πόσα πανεπιστήμια θα υπάρχουν στο μέλλον;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:32:23 pm από Julia_ »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:36:02 pm »
τα τμήματα δεν γίνονται σε τυχαίες πόλεις...πίσω από αυτή την επιλογή είναι πολιτικοί που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους να "φέρουν κόσμο" στις περιοχές τους...ας μην κρυβόμαστε...και αυτό φαίνεται από τα πρόχειρα κτίρια που επιλέγουν ως σχολές.

Οι Ροδίτες πολιτικοί πλακώνονταν καιρό,με εκείνους της Κω για το μέρος που θα ιδρυθεί το τμήμα.

Το τμήμα της Ρόδου θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αφάντου,20 χλμ από την πόλη της Ρόδου.

Αυτό που έγραψα για τους μόνιμους κατοίκους,είναι για να δείξω στο Φοίβο ότι όποιος έχει δηλώσει 1η επιλογή Ρόδο δεν είναι απαραίτητα και κάποιος που θα έρθει από άλλο μέρος.

Στην ειδικότητά μου για παράδειγμα,το άτομο που δήλωσε 1η επιλογή Ρόδο,είναι από εκεί.

Φυσικά θεωρώ το μέρος τελείως ακατάλληλο για ίδρυση τμήματος.
Εξυπηρετεί γεωγραφικά ελάχιστους υποψήφιους,έχει υψηλότατο κόστος ζωής και ειδικά τώρα τη χειμερινή σεζόν,ούτε μια ευκαιρία για δουλειά.

Ήταν συνάδελφος πέρσι εκεί και τα είχε δει όλα με το κόστος ζωής..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:43:32 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος Julia_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:38:16 pm »

Οι Ροδίτες πολιτικοί πλακώνονταν καιρό,με εκείνους της Κω για το μέρος που θα ιδρυθεί το τμήμα.

Το τμήμα της Ρόδου θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αφάντου,20 χλμ από την πόλη της Ρόδου.

Αυτό που έγραψα για τους μόνιμους κατοίκους,είναι για να δείξω στο Φοίβο ότι όποιος έχει δηλώσει 1η επιλογή Ρόδο δεν είναι απαραίτητα και κάποιος που θα έρθει από άλλο μέρος.

Στην ειδικότητά μου για παράδειγμα,το άτομο που δήλωσε 1η επιλογή Ρόδο,είναι από εκεί.
άραγε έχουν κάνει μελέτη, πώς θα πηγαίνουν οι σπουδαστές στην σχολή;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:51:16 »

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:53:47 pm »

άραγε έχουν κάνει μελέτη, πώς θα πηγαίνουν οι σπουδαστές στην σχολή;

Δεν νομίζω να δίνει δεκάρα κανείς..

Εγώ γνωρίζω άτομα φέτος,που πέρα από το δυσοίωνο μέλλον της εκπαίδευσης,δεν έκαναν αίτηση γιατί σκέφτονταν το 50ευρω.

Ξέρω επίσης ότι από τους επιτυχόντες,κάποιοι θα παρακολουθήσουν μόνο αν καταφέρουν και πάρουν μεταγραφή σε πιο κοντινή πόλη.

Έχω φίλη σε άλλη ειδικότητα,που περνάει χαλαρά στην πόλη της,αλλά με δυσκολία συγκέντρωσε τα 200 ευρώ..

Που θα βρεθεί τώρα κόσμος που θα ξοδέψει,τουλάχιστον 7μήνες επί 700
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:02:56 pm από Aris81 »

Αποσυνδεδεμένος Julia_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:00:55 pm »
δυστυχώς διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, Άρη.... :(

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:20:03 pm »
Εγώ πάντως διαπιστώνω ότι εξακολουθούμε να αυτοπαραμυθιαζόμαστε ομαδικώς μιας και αρνούμαστε να κάνουμε,έστω μια μικρή παραδοχή της κατάστασης στον κλάδο.

Ο Φοίβος παρέθεσε κάποια στοιχεία

Κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Πέρυσι το ΕΠΠΑΙΚ δέχτηκε 3401 αιτήσεις συνολικά, φέτος 2438. Δηλαδή 963 αιτήσεις λιγότερες ή αλλιώς 28,3 % λιγότερους σε αριθμό υποψήφιους σε σχέση με πέρυσι.

Πείτε μου αν συγχωνευθούν την επόμενη χρονιά 1500 σχολεία με ταυτόχρονη αύξηση ωραρίου,ποιος ο λόγος να κάνεις αίτηση του χρόνου στο Εππαικ;
Για να γίνεις αναπληρωτής ενώ δεν θα καλούν πια αναπληρωτές;

Ποιο είναι το κίνητρο;Oι 200 διορισμοί ανά έτος;

Ότι πρέπει να έχουμε παιδαγωγική επάρκεια για ΑΣΕΠ;
Άντε να το δεχτώ..Για ποιον ΑΣΕΠ μιλάμε;Του 2020;

Δυστυχώς οδηγούμαστε σε μια αδιέξοδη κατάσταση,απλά δεν θέλουμε να το δούμε..

Ίσως είναι η προσπάθεια χρόνων,τα όνειρά μας,το διάβασμα,τα χρήματα που ξοδέψαμε,κ.λ.π. και στρουθοκαμηλίζουμε.

Aν δεν αλλάξει κάτι ριζικά στον κλάδο,η γενιά εκπαιδευτικών <30 ετών και όσοι θα συνεχίσουν να αποφοιτούν,
θα "κολλήσουν" για χρόνια στους πίνακες χωρίς να γράψουν ούτε μια ώρα στο κοντέρ..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:23:31 pm από Aris81 »

Αποσυνδεδεμένος MOFO33

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 12:00:26 am »
Ρε μάγκες συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατί τόση μιζέρια πια; Για χαλαρώστε λιγάκι. Μπορεί να ακουστώ σε πολλούς (αν όχι στους περισσότερους) πολύ ρομαντικός για τα στάνταρ σας, αλλά στη σχολή, προσωπικά πάντα, επιδιώκω να μπω για να μάθω 2-3 πράγματα σχετικά με την εκπαίδευση στο αντικείμενο που σπούδασα. Αν μου τα μάθουν σωστά ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, ούτε θα κάτσω να φιλτράρω 1001 απόψεις από ένα forum σχετικά με το αν γίνονταν σωστά ή όχι τα μαθήματα.
Από κει και πέρα δεν είναι αυτοσκοπός ο διορισμός, αλλά η προάσπιση και μεταλαμπάδευση της όποιας γνώσης έχω πάνω στην επιστήμη μου με οποιοδήποτε τρόπο. Ίσως λόγω του ότι ήδη ασκώ το επάγγελμά μου ως ελ. επαγγελματίας να με κάνει να μιλάω εκ του ασφαλούς. Μήπως όμως πρέπει να αποβάλλουμε τα παλαιά στερεότυπα του διορισμού και του βολέματος; Μήπως να βλέπαμε και λίγο το ταξίδι πέρα από την Ιθάκη; 
Όσο για την Ρόδο, με αρκετά συμφωνώ, όπως για το ότι κανείς δεν νοιάζεται για το αν είναι μακριά η σχολή από τη πόλη. Τα χω ζήσει αυτά, δυστυχώς. Από την άλλη σκεφτείτε ότι καλύπτει ένα μέρος της επικράτειας της χώρας (από ανθρωπογεωγραφική άποψη). Μη τα βλέπουμε όλα κουτσά στραβά κι ανάποδα και ως αφορμή για ρεμούλα.
Με συγχωρείτε προκαταβολικά για το ύφος.

Αποσυνδεδεμένος Aquarius

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ18.02
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 12:17:47 am »
Ρε μάγκες συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατί τόση μιζέρια πια; Για χαλαρώστε λιγάκι. Μπορεί να ακουστώ σε πολλούς (αν όχι στους περισσότερους) πολύ ρομαντικός για τα στάνταρ σας, αλλά στη σχολή, προσωπικά πάντα, επιδιώκω να μπω για να μάθω 2-3 πράγματα σχετικά με την εκπαίδευση στο αντικείμενο που σπούδασα. Αν μου τα μάθουν σωστά ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, ούτε θα κάτσω να φιλτράρω 1001 απόψεις από ένα forum σχετικά με το αν γίνονταν σωστά ή όχι τα μαθήματα.
Από κει και πέρα δεν είναι αυτοσκοπός ο διορισμός, αλλά η προάσπιση και μεταλαμπάδευση της όποιας γνώσης έχω πάνω στην επιστήμη μου με οποιοδήποτε τρόπο. Ίσως λόγω του ότι ήδη ασκώ το επάγγελμά μου ως ελ. επαγγελματίας να με κάνει να μιλάω εκ του ασφαλούς. Μήπως όμως πρέπει να αποβάλλουμε τα παλαιά στερεότυπα του διορισμού και του βολέματος; Μήπως να βλέπαμε και λίγο το ταξίδι πέρα από την Ιθάκη; 
Όσο για την Ρόδο, με αρκετά συμφωνώ, όπως για το ότι κανείς δεν νοιάζεται για το αν είναι μακριά η σχολή από τη πόλη. Τα χω ζήσει αυτά, δυστυχώς. Από την άλλη σκεφτείτε ότι καλύπτει ένα μέρος της επικράτειας της χώρας (από ανθρωπογεωγραφική άποψη). Μη τα βλέπουμε όλα κουτσά στραβά κι ανάποδα και ως αφορμή για ρεμούλα.
Με συγχωρείτε προκαταβολικά για το ύφος.

Οταν κάποιος εχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, 1-2 ξένες γλώσσες, ειναι 30 χρονων και στην ουσία τον συντηρούν οι γονεις του, με συγχωρεις φιλε μου αλλα ειναι λιγο δύσκολο να απολαυσει το ταξίδι

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 12:39:13 am »
MOFO33 καλά και ωραία όλα αυτά. Και εμείς που εργαζόμαστε 6-7 (και βάλε) χρόνια στην εκπαίδευση έχουμε καταντήσει να κάνουμε περισσότερο χόμπι παρά επάγγελμα... Πλέον είναι "στερεότυπο" το να θέλει κανείς να εργάζεται στην εκπαίδευση και να πληρώνεται 12 μήνες το χρόνο, μπορούμε να δουλεύουμε και με 8μηνες συμβάσεις. 7.000 ευρώ το χρόνο μας φτάνουν για να μετακομίζουμε κάθε λίγο όπου μας στέλνουν, να πληρώνουμε εισιτήρια, βενζίνες και κανένα ενοίκιο. Όποιος θέλει να τρώει ας βρει και μια κανονική δουλειά εκτός σχολικού ωραρίου... Άλλωστε ο διορισμός έχει καταντήσει "στερεότυπο"... Αλλά ακόμα και έτσι, όταν θυσιάζω 1 χρόνο (άντε πες 7 μήνες) από τη ζωή μου για να με μάθουν να κάνω το χόμπι-επάγγελμά μου καλά, έχω την απαίτηση να έχω ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές επίπεδο σπουδών. Εκπαιδευτικούς επιμορφώνουν, όχι περιπτεράδες...

Υ.Γ. Άλλο διορισμός, άλλο βόλεμα... Όποιος έχει εργαστεί στην εκπαίδευση γνωρίζει ότι ειδικά η εκπαίδευση δεν προσφέρεται για "βόλεμα". Υπάρχουν τόσες υπηρεσίες γραφείου στο δημόσιο που δεν έχεις κάθε μέρα την ευθύνη για τόσα πιτσιρίκια και δεν χρειάζεται να μετακομίζεις κάθε λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:03:38 am »
Δεν μπορώ να μη συμφωνήσω μαζί σου gpapage. Πολύ σωστή τοποθέτηση!!!

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:05:27 am »
Ρε μάγκες συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατί τόση μιζέρια πια;

H μιζέρια που έγραψες, είναι η δική μου εργασιακή πραγματικότητα.
Αυτό που με λυπεί είναι ότι  συμπαρασύρει και άλλους τομείς στη ζωή ενός ανθρώπου,αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Από κει και πέρα δεν είναι αυτοσκοπός ο διορισμός, αλλά η προάσπιση και μεταλαμπάδευση της όποιας γνώσης

Δεν μιλάω για διορισμούς και βολέματα,μιας και δεν υφίστανται,αλλά για αξιοπρεπή επιβίωση.

Με όσα έγραψα παραπάνω,είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν θα έχουν ούτε καν την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους.
Επίσης όλα τα παραπάνω, είτε έχουν εξαγγελθεί,είτε έχουν τεθεί σε εφαρμογή,δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.

Άντε να σου πω και εγώ που έχω 3 χρόνια παρουσία στα σχολεία.
Τέτοια εποχή,τις προηγούμενες χρονιές,ήμουν αν όχι μέσα, τουλάχιστον καθοδόν προς το σχολείο.
Σήμερα το πρωί μου είπαν ότι θα μας καλέσουν Νοέμβρη..Έτσι αόριστα Νοέμβρη..
Και δεν είναι ότι με προσπέρασε κανένας..Εχουμε κενά και είμαι πολύ ψηλά στους πίνακες.

Το σενάριο,7μηνη σύμβαση με πιθανή απώλεια του δικαιώματος στο επίδομα ανεργίας,δε μου επιτρέπει να αισιοδοξώ.

Μακάρι να διαψευστώ,αλλά μου φαίνονται τελείως εκτός πραγματικότητας όσοι μιλούν για νέο ΑΣΕΠ,διορισμό,κ.λ.π.
ενώ όλα δείχνουν το αντίθετο..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:09:00 am από Aris81 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:18:37 am »
Συνάδελφοι να μην απομακρυνόμαστε από το θέμα που είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Απλά θα πω ότι στη δευτεροβάθμια πρόσληψη ως ΑΚΩ μέχρι και 1 Νοεμβρίου...σημαίνει 6 μήνες επιδότησης ανεργίας,
ενώ πρόσληψη μέχρι και 1 Δεκεμβρίου σημαίνει 5 μήνες τακτικής επιδότησης.

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:25:01 am »
Συνάδελφοι να μην απομακρυνόμαστε από το θέμα που είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Απλά θα πω ότι στη δευτεροβάθμια πρόσληψη ως ΑΚΩ μέχρι και 1 Νοεμβρίου...σημαίνει 6 μήνες επιδότησης ανεργίας,
ενώ πρόσληψη μέχρι και 1 Δεκεμβρίου σημαίνει 5 μήνες τακτικής επιδότησης.

Tα ξέρω τα παραπάνω..

Για μένα έγραψα,μιας και μας έχουν ενημερώσει ότι οι πιστώσεις σε εμάς δεν φτάνουν και οι περισσότεροι θα είμαστε ΑΜΩ(ακόμη και με μονοψήφιο αριθμό ώρων)με ταυτόχρονες αναθέσεις ωρών σε μόνιμους..

Αλλά τέρμα με τα off topic,έτσι και αλλιώς με τόσα post παραπάνω, οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182694
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)