0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εάν κάποιος κάνει ανάκληση απόσπασης και επιστρέψει στην οργανική του θέση, στην οποία είχε τοποθετηθεί με τη διαδικασία αποσπάσεων κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, τι θα συμβεί; Ο άλλος εκπαιδευτικός θα τοποθετηθεί στην δεύτερη επιλογή της αίτησής του ή θα επιστρέψει και αυτός στην οργανική του;
Καλησπέρα,η δδε στην οποία ανήκω καλεί τους αποσπασμένους να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους. Θα συμβουλεύατε να κάνω τις επιλογές μου με βάση τη χιλιομετρική απόσταση ή με το εάν συμπληρώνω ωράριο στη σχολική μονάδα; Πχ να προτιμήσω σχολείο πολύ κοντά, όπου όμως δεν θα συμπληρώνω ή ένα σχολείο μακρύτερα που βγάζει περισσότερες ώρες; Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας! Νεοδιόριστη ειδικής αγωγής του 2024 εδώ. Πήρα οργανική σε ΕΝΕΕΓΥΛ και έχω την εξής ερώτηση, αν κάνω απόσπαση εντός πυσδε για τμήμα ένταξης υπάρχει περίπτωση να μου το εγκρίνουν εφόσον διοριστούν φέτος στην δδε μου στη ειδικότητα μου ; Ξέρω ότι προηγούνται τα ειδικά σχολεία , αλλά αναρωτιέμαι το εξής, αν διοριστούν καινούργιοι συνάδελφοι ή αντίστοιχα προσλάβουν αναπληρωτές γιατί να μην μου εγκριθεί η απόσπαση; Έχετε ανάλογες εμπειριες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εγκριθεί η απόσπαση, ασχέτως όλων των άλλων, αλλά θα χρωστάτε την οργανική σας.
Κάνετε λάθος. Οι νεοδιοριστοι μπορούν να ζητήσουν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ το δεύτερο έτος, χωρίς να χρωστάνε την οργανική. Υπάρχει διευκρίνιση για τους νεοδιοριστους στην εγκύκλιο των μεταθέσεων (Διευκρίνιση ΙΙΙ σελ9) . Έκανα αίτηση κι εγώ για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ φέτος (νεοδιοριστη του 2024) και το συζήτησα με την υπεύθυνη των μεταθέσεων στη ΔΔΕ που ανήκω.
Ούτε είναι 100% σωστό αυτό που γράφεις. Εντος ΠΥΣΔΕ είναι λάθος. Εντός περιοχής διορισμού είναι το σωστό. πχ το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας είναι 1 αλλά έχει 2 περιοχές διορισμού, την Α και την Β. Αν διοριστείς στην Α, μόνο στην Α μπορείς να πάρεις απόσπαση τη δεύτερη χρονιά χωρίς να χρωστάς την οργανική. Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι γιατί έχω δεί να την πατάνε κάποιοι. Παραθέτω απο την εγκύκλιο μεταθέσεων:ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΙΙ: Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ομοίως, συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση με θητεία σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας