*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ  (Αναγνώστηκε 111581 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ
« Απάντηση #294 στις: Ιουλίου 20, 2025, 12:10:10 pm »
Εάν κάποιος κάνει ανάκληση απόσπασης και επιστρέψει στην οργανική του θέση, στην οποία είχε τοποθετηθεί με τη διαδικασία αποσπάσεων κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, τι θα συμβεί; Ο άλλος εκπαιδευτικός θα τοποθετηθεί στην δεύτερη επιλογή της αίτησής του ή θα επιστρέψει και αυτός στην οργανική του;
Αυτά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από ΠΥΣΔΕ που κάνουν λειτουργικές τοποθετήσεις τον Ιούλιο. Ευτυχώς, στο ΠΥΣΔΕ που υπηρετώ, οι λειτουργικές τοποθετήσεις ξεκινούν 1 Σεπτεμβρίου, αφού παρουσιαστούμε στα σχολεία μας και αναλάβουμε το ωράριό μας.

Σίγουρα αυτός που κάνει ανάκληση επιστρέφει στην οργανική του θέση. Ο άλλος που τοποθετήθηκε ως αποσπασμένος λογικά πάει στην επόμενη επιλογή του, αφού η πρώτη του επιλογή δεν υφίσταται πια ως λειτουργικό κενό! Ο δεύτερος εκπαιδευτικός γιατί να επιστρέψει στην οργανική του; Έχει κάνει αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ. Δεν έκανε ανάκληση της αίτησής του!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:34:44 »

Αποσυνδεδεμένος fwteinh

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Ιουλίου 20, 2025, 12:44:52 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Ιουλίου 22, 2025, 02:50:38 pm »
Καλησπέρα,
η δδε στην οποία ανήκω καλεί τους αποσπασμένους να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους. Θα συμβουλεύατε να κάνω τις επιλογές μου με βάση τη χιλιομετρική απόσταση ή με το εάν συμπληρώνω ωράριο στη σχολική μονάδα; Πχ να προτιμήσω σχολείο πολύ κοντά, όπου όμως δεν θα συμπληρώνω ή ένα σχολείο μακρύτερα που βγάζει περισσότερες ώρες;
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:07:22 pm »
Καλησπέρα,
η δδε στην οποία ανήκω καλεί τους αποσπασμένους να καταθέσουν τις προτιμήσεις τους. Θα συμβουλεύατε να κάνω τις επιλογές μου με βάση τη χιλιομετρική απόσταση ή με το εάν συμπληρώνω ωράριο στη σχολική μονάδα; Πχ να προτιμήσω σχολείο πολύ κοντά, όπου όμως δεν θα συμπληρώνω ή ένα σχολείο μακρύτερα που βγάζει περισσότερες ώρες;
Ευχαριστώ
Έχεις αυτοκίνητο; Σου αρέσει να οδηγείς κάποια χιλιόμετρα με αντάλλαγμα πιο πολλά μόρια ή πιο πολλές ώρες; Αλλιώς γιατί να μην είσαι σε δύο σχολεία, που είναι το κακό; Σε παίρνει να επωμιστείς τα καύσιμα μιας χρονιάς; Ποιος διευθυντής και ποιος σύλλογος είναι πιο συνεργάσιμος; Ποιου σχολείου οι μαθητές είναι πιο ήσυχοι; Πολλά πράγματα πρέπει να λάβεις υπ όψιν σου. Είναι πολύ προσωπική απόφαση (εγώ πχ από επιλογή είμαι σε πιο μακρινό σχολείο, δεν θέλω να έχω μαθητές τα παιδιά που είναι στην γειτονιά μου και που με γνωρίζουν οι γονείς τους). Ο σύζυγος πάλι έχει καταβολευτεί σε ένα σχολείο στα 20χλμ και δεν θέλει να έρθει σε πιο κοντινό
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2025, 03:12:38 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:34:44 »

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:30:08 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ topsy! Πράγματι, πρέπει να λάβω πολλά υπόψη (τουλάχιστον όσα ξέρω, γιατί, πχ για σύλλογο/παιδιά δεν έχω ιδέα). Θα ήθελα να αποφύγω τα μακρινά, επειδή δεν μου αρέσει να οδηγώ, αλλά, κυρίως, το πάρκινγκ στην πόλη μου είναι εφιάλτης. Οπότε ναι, 2 σχολεία σχετικά κοντά δεν είναι κακή ιδέα. Το ζήτημα είναι ότι το να είσαι σε δύο σχολεία σημαίνει συνήθως ταλαιπωρία για να βγει το πρόγραμμα και, κυρίως, ότι -εάν τελικά δεν καλύπτεις ωράριο- κινδυνεύεις να σε στείλουν σε σχολείο που δεν έχεις επιλέξει.

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Ιουλίου 22, 2025, 03:48:35 pm »
κι άλλη μία ερώτηση: ο πίνακας με τα λειτουργικά κενά της ΔΔΕ δεν συμπίπτει με τις επιλογές που έχουμε στην πλατφόρμα (στην πλατφόρμα δίνονται και σχολεία που δεν εμφανίζονται στη λίστα). Τι σημαίνει αυτό; Ότι όντως υπάρχουν εκεί λειτουργικά κενά ή ότι, αν τα επιλέξουμε, απλώς θα πάνε στράφι;

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Ιουλίου 22, 2025, 06:09:49 pm »
Τα λειτουργικά που ανακοινώνονται είναι εκτίμηση πχ βάσει αδειών ανατροφής ή αποσπάσεων. Όμως και άλλα κενά προκύπτουν από καραμπόλες. Δλδ φεύγει κάποιος από πλήρες σχολείο και έτσι προκύπτει κενό, γι αυτός μπορείς να δηλώσεις οτιδήποτε.  Αν δεν θες να κάψεις επιλογές, πρέπει να κανεις πολύ homework. Πχ σε ενδιαφέρει σχολείο όπου πέρσι δεν πήγε αναπληρωτής; Είναι πιθανό λοιπόν να μην έχει προσωπικό που αποσπάται για αλλού. Όμως μπορεί καποιοο να έφυγαν με μετάθεση. Άρα πρέπει λίγο να το ψάξεις.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Ιουλίου 22, 2025, 06:42:44 pm »
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ

Εγώ θα διάλεγα το πιο κοντινό, και ας συμπλήρωνα ώρες και αλλού. Για εμένα είναι καλύτερα να πηγαίνω σε δύο σχολεία για να αλλάζω  περιβάλλον, να είμαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Στο ένα σχολείο έχεις τα ίδια και τα ίδια κάθε ημέρα, και αν κάτι πάει στραβά δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα. Αλλά αυτό είναι υποκειμενική άποψη.

Αποσυνδεδεμένος filro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Ιουλίου 22, 2025, 07:12:10 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος emetzotzo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:30:57 pm »
Καλησπέρα σας! Νεοδιόριστη ειδικής αγωγής του 2024 εδώ. Πήρα οργανική σε ΕΝΕΕΓΥΛ και έχω την εξής ερώτηση, αν κάνω απόσπαση εντός πυσδε για τμήμα ένταξης υπάρχει περίπτωση να μου το εγκρίνουν εφόσον διοριστούν φέτος στην δδε μου στη ειδικότητα μου ; Ξέρω ότι προηγούνται τα ειδικά σχολεία , αλλά αναρωτιέμαι το εξής, αν διοριστούν καινούργιοι συνάδελφοι ή αντίστοιχα προσλάβουν αναπληρωτές γιατί να μην μου εγκριθεί η απόσπαση; Έχετε ανάλογες εμπειριες; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :)

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Ιουλίου 30, 2025, 08:41:54 pm »
Καλησπέρα σας! Νεοδιόριστη ειδικής αγωγής του 2024 εδώ. Πήρα οργανική σε ΕΝΕΕΓΥΛ και έχω την εξής ερώτηση, αν κάνω απόσπαση εντός πυσδε για τμήμα ένταξης υπάρχει περίπτωση να μου το εγκρίνουν εφόσον διοριστούν φέτος στην δδε μου στη ειδικότητα μου ; Ξέρω ότι προηγούνται τα ειδικά σχολεία , αλλά αναρωτιέμαι το εξής, αν διοριστούν καινούργιοι συνάδελφοι ή αντίστοιχα προσλάβουν αναπληρωτές γιατί να μην μου εγκριθεί η απόσπαση; Έχετε ανάλογες εμπειριες; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :)
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εγκριθεί η απόσπαση, ασχέτως όλων των άλλων, αλλά θα χρωστάτε την οργανική σας.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Ιουλίου 30, 2025, 10:45:08 pm »
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας εγκριθεί η απόσπαση, ασχέτως όλων των άλλων, αλλά θα χρωστάτε την οργανική σας.
Κάνετε λάθος. Οι νεοδιοριστοι μπορούν να ζητήσουν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ το δεύτερο έτος, χωρίς να χρωστάνε την οργανική. Υπάρχει διευκρίνιση για τους νεοδιοριστους στην εγκύκλιο των μεταθέσεων (Διευκρίνιση ΙΙΙ σελ9) . Έκανα αίτηση κι εγώ για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ φέτος (νεοδιοριστη του 2024) και το συζήτησα με την υπεύθυνη των μεταθέσεων στη ΔΔΕ που ανήκω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2025, 10:51:17 pm από Meg4 »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Ιουλίου 30, 2025, 11:22:17 pm »
Κάνετε λάθος. Οι νεοδιοριστοι μπορούν να ζητήσουν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ το δεύτερο έτος, χωρίς να χρωστάνε την οργανική. Υπάρχει διευκρίνιση για τους νεοδιοριστους στην εγκύκλιο των μεταθέσεων (Διευκρίνιση ΙΙΙ σελ9) . Έκανα αίτηση κι εγώ για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ φέτος (νεοδιοριστη του 2024) και το συζήτησα με την υπεύθυνη των μεταθέσεων στη ΔΔΕ που ανήκω.

Ούτε είναι 100% σωστό αυτό που γράφεις. Εντος ΠΥΣΔΕ είναι λάθος. Εντός περιοχής διορισμού είναι το σωστό. πχ το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας είναι 1 αλλά έχει 2 περιοχές διορισμού, την Α και την Β. Αν διοριστείς στην Α, μόνο στην Α μπορείς να πάρεις απόσπαση τη δεύτερη χρονιά χωρίς να χρωστάς την οργανική. Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι γιατί έχω δεί να την πατάνε κάποιοι. Παραθέτω απο την εγκύκλιο μεταθέσεων:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΙΙ: Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ομοίως, συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση με θητεία σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2025, 11:34:14 pm από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Ιουλίου 30, 2025, 11:46:55 pm »
Ούτε είναι 100% σωστό αυτό που γράφεις. Εντος ΠΥΣΔΕ είναι λάθος. Εντός περιοχής διορισμού είναι το σωστό. πχ το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας είναι 1 αλλά έχει 2 περιοχές διορισμού, την Α και την Β. Αν διοριστείς στην Α, μόνο στην Α μπορείς να πάρεις απόσπαση τη δεύτερη χρονιά χωρίς να χρωστάς την οργανική. Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι γιατί έχω δεί να την πατάνε κάποιοι. Παραθέτω απο την εγκύκλιο μεταθέσεων:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΙΙ: Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ομοίως, συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση με θητεία σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας
Σωστά. Επειδή δεν υπηρετώ σε διεύθυνση με διαφορετικές περιοχές, δε το έλαβα υπόψιν. Ευχαριστώ για τη διόρθωση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)