*

Αποστολέας Θέμα: Κινητά εργαστήρια Πληροφορικής  (Αναγνώστηκε 4518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Κινητά εργαστήρια Πληροφορικής
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:15:12 pm »
Dinateacher μην το παίρνεις προσωπικά. Και εγώ ανέφερα παραπάνω ότι "δουλεύουν με αυτά" στο σχολείο και στο σπίτι. Δεν το αμφισβητούμε αυτό (ίσως μόνο κάποιοι καχύποπτοι :)) Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αυτή η προβλεπόμενη χρήση των laptop, αλλά μόνο ως σύνολο σαν κινητό εργαστήριο. Δηλαδή, να παίρνει κάποιος δάσκαλος το ερμάριο με τα 10 φορτισμένα laptop και το router σε μια τάξη, να τα μοιράζει στους μαθητές και να πραγματοποιεί με αυτά μια διδασκαλία με χρήση ΤΠΕ (web quests, εκπαιδευτικά προγράμματα κτλ). Ούτε να παίρνουμε ένα laptop στην τάξη για να προβάλουμε powerpoint, ούτε για να γράφουμε τις εργασίες που δίνουμε στα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι. Δυστυχώς, για κάποιους από τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω καταλήγουμε να μοιράζουμε τα Laptop εδώ και εκεί, με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν θέλει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει ως κινητό εργαστήριο, να μη μπορεί.

EDIT: Άσε που ακόμα και τυπικά αν πάρει κάποιος ένα laptop στο σπίτι του, εκθέτει το συνάδελφο που έχει "χρεωθεί" τα laptop υπογράφοντας ως υπεύθυνος εργαστηρίου. Αν για οποιοδήποτε λόγο χαθεί το laptop ή συμβεί κάποιο ατύχημα σε αυτόν που το έχει πάρει στο σπίτι, θα βρεθεί εκτεθειμένος ο υπεύθυνος εργαστηρίου. Μάλιστα, ακόμα και μέσα στο σχολείο να χρησιμοποιηθεί το κινητό εργαστήριο, βάσει νόμου θα πρέπει να συνταχθεί και να υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:20:42 pm από gpapage »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:02 »

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:20:12 pm »
Δεν το πήρα καθόλου προσωπικά. Απλώς ήθελα να πω και την άλλη πλευρά σε αυτό που είπε ένα μέλος(μου διαφεύγει το όνομά του). Στο σχολείο που ήμουν είχαμε εργαστήριο και είχαμε υποθέσει ότι τα 2 laptop χρησίμευαν στο να δείχνουμε με αυτά ό,τι θέλαμε στα παιδιά.
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:27:59 pm »
Δεν έχει σημασία που υπήρχε εργαστήριο. Αν πχ ήθελε κάποιος δάσκαλος να χρησιμοποιήσει το κινητό εργαστήριο την ίδια ώρα που στην κανονική αίθουσα γινόταν μάθημα πληροφορικής δεν θα μπορούσε να το κάνει επειδή έλλειπαν laptop.

Σε αυτή την περίπτωση για την "άγνοια" του Νόμου δεν ευθύνεστε εσείς, αλλά ο υπεύθυνος που παραχώρησε τα laptop.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:46:50 pm »
Δεν υπήρχε υπεύθυνος και ήταν για όλους μας η 1η χρονιά, οπότε δεν το ξέραμε αυτό...
Υπήρχε πριν 4 χρόνια το κινητό εργαστήριο;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:14:02 »

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 08:48:39 pm »
Όχι. Από τότε που ξεκίνησαν τα ΕΑΕΠ, δηλαδή το 2010-11. Αν υπήρχαν laptop πριν μπορεί να ήταν όντως για τους δασκάλους.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 09:02:39 pm »
Πιθανόν κανένας να μην έχει υπογράψει.
Στο σχολείο που ήμουν εγώ όταν έγινε ο διαγωνισμός, αν και συμμετείχα αρχικά στην επιτροπή, επισήμως δεν μπορούσα να υπογράψω τίποτα διότι δεν ήμουν με οργανική στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο συνάδελφος της πληροφορικής ήταν απο διάθεση της δευτεροβάθμιας, οπότε και να ήθελε δεν μπορούσε να αναλάβει καμία ευθύνη ως υπεύθυνος εργαστηρίου. Νομίζω τελικά ότι την παραλαβή την έκανε η διεύθυνση του σχολείου.

Πάντως είναι μεγάλη αναστάτωση το κινητό εργαστήριο για να δουλέψει. Φρόντιζα να έχω αδιάκοπο δίωρο στην τάξη μου και να μην είναι μέρα εφημερίας, ώστε να αξιοποιήσω και το διάλειμμα για να φέρω και μετά να μαζέψω τα μηχανήματα. Στο τωρινο σχολείο τα μηχανήματα τα έχουμε μοιρασμένα. 7 έμειναν στο εργαστήριο και χρησιμοποιούνται μαζί με τα desktop με τις προαναφερθείσες προδιαγραφές (μπαλαντέζες και καλώδια παντού), 1 χρησιμοποιούμε στην ειδική αγωγή, 1 στο φροντιστηριακό τμήμα και 1 στο γραφείο των δασκάλων για να το παίρνει στην τάξη μαζί με τον προβολέα, όποιος εκπαιδευτικός θέλει.

Πάντως στα περισσότερα σχολεία, δεν χρησιμοποιείται ως κινητό το εργαστήριο. Ίσως στο γυμνάσιο να είναι πιο εύκολο καθώς οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των υπολογιστών και θα βοηθούν στο στήσιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 09:13:35 pm »
Δεν έχει σημασία που δεν έχουν οργανική, ή αν είναι αναπληρωτές. Τυπικά πρέπει να βρεθεί υπεύθυνος εργαστηρίου και να υπογράψει. Συγκεκριμένα ο Νόμος λέει:

Ο υπεύθυνος εργαστηρίου ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μετά από πρόταση του Διευθυντή του σχολείου με την προϋπόθεση ότι διδάσκει (ο υποψήφιος υπεύθυνος εργαστηρίου) στο σχολείο τουλάχιστον 15 ώρες εβδομαδιαίως. Επιλέγεται κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικός ως εξής:
1. Κλάδου Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20).
2. Πιστοποιημένος Επιμορφωτής ΤΠΕ

Αποσυνδεδεμένος Kounavi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 09:42:35 pm »
gpapage έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα!!!Επίσης δεν είπαμε και ότι για το κινητό εργαστήριο η διαδικασία ήταν απίστευτα πολύπλοκη!!!Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο...

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 10:26:16 pm »
Υ.Γ. Στο σχολείο που είμαι φέτος, κάποιοι δάσκαλοι θεωρώντας ότι τα laptop δίνονται στο σχολείο για να βοηθήσουν το έργο των δασκάλων, έχουν χρεωθεί ήδη τα laptop πριν από 2 χρόνια και δουλεύουν στο σχολείο και στο σπίτι με αυτά. Μετά από 2 χρόνια που πέρασαν μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι ήμουν ο πρώτος που τους είπε για το "κινητό εργαστήριο"...
Αυτό είναι το τραγικότερο όλων...Τα παίρνουν σπίτι τους δήθεν ότι "δουλεύουν" με αυτά; Καλά οι δάσκαλοι, ο διευθυντής του σχολείου δεν ήξερε για τι προορίζονται τα laptop; Είναι δυνατόν; Αποκλείεται να μην ήξερε κανείς τίποτα, απλά έκαναν τους Κινέζους και είχαν τζάμπα latop, μην είσαι αφελής συνάδελφε.
Την πρώτη χρονιά που δούλεψα ως αναπληρώτρια δεν είχα από την αρχή laptop. Ήμουν σε ολιγοθέσιο και έτσι είχα τρελό γράψιμο που το έκανα στο χέρι. Κατά τον Δεκέμβρη το χέρι μου τα είχε παίξει και πονούσε και για αυτό το λόγο πήρα το ένα από τα 2 laptop του σχολείου στο σπίτι για να γράφω σε αυτό. Κατόπιν αγόρασα οπότε δε το ξαναχρειάστηκα.
Με αυτό θέλω να δείξω ότι ίσως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι υπολογιστή (για διάφορους λόγους) και να μην είμαστε απόλυτοι ότι δε δουλεύουν με αυτά που πήραν από το σχολείο. Φυσικά αν χρειάζονταν στο σχολείο, κακώς τα πήραν.

Μην το παίρνεις προσωπικά, άλλωστε αφού λες ολιγοθέσιο σίγουρα αναφέρεσαι σε laptop του σχολείου και όχι από αυτά των κινητών εργαστηρίων.
Αυτό που εννοούσα (και μάλλον παρεξηγήθηκα) είναι ότι το να παίρνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί συνεχώς στα σπίτια τους laptop από αυτά του κινητού εργαστηρίου και εγώ, ως πληροφορικός, να μην έχω να κάνω τη δουλειά μου είναι απαράδεκτο. Απ΄ότι φαίνεται όμως ο gpapage αναφέρεται όχι σε laptop από αυτά του κινητού εργαστηρίου αλλά σε άλλα που έχει πάρει το σχολείο του σε άλλη φάση (τα οποία δεν είναι υποχρεωμένο το σχολείο να σου τα παραχωρεί στο εργαστήριο αν δεν έχουν αγοραστεί για αυτό τον σκοπό).

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 10:39:57 pm »
Μπέρδεψες τα nicknames! Όπου gpapage βάλε dinateacher... Εγώ σε ό,τι έχω γράψει αναφέρομαι στα laptop των ΕΑΕΠ.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 11:20:01 pm »
Εγώ φταίω δεν είχα αντιληφθεί τι είναι ακριβώς τα κινητά εργαστήρια... :-[ ::)
Αλλά τώρα που κατάλαβα ::), όντως δεν πρέπει να παίρνει κανείς τους υπολογιστές αυτούς σπίτι του...

Αποσυνδεδεμένος talaiporos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 07:09:38 pm »
Πάλι γίναμε ρόμπα σε όλη την Ευρώπη:

https://joinup.ec.europa.eu/news/open-source-groups-warn-greece-will-waste-millions-school-software

Τίποτα δε μάθαμε τελικά από τη Μίζενς...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)