0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εχει διαδικασια η μεταφορα?γιατι δεν εχω πολυ διαθεσιμο χρονο
Παράθεση από: firiki στις Ιουλίου 01, 2010, 09:39:25 amεχει διαδικασια η μεταφορα?γιατι δεν εχω πολυ διαθεσιμο χρονο Το έκανε η άλλη αναπληρώτρια που είμασταν μαζίΚατέθεσε εδω ολα τα χαρτιά και της είπαν οταν θα πάει να πάρει το πρωτο επίδομα στον τόπο κατοικίας της να κάνει εκει μια αίτηση μεταφοράς
Ευχαριστώ για την απάντησηαυριο θα κάνω τα απαραίτητα τηλ και ελπίζω να βγάλω άκρη...
Μία ερώτηση για τους αναπληρωτές που δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Που καταθέτω τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας; Στον ΟΑΕΔ της πόλης που εργάζομαι και διαμένω προσωρινά ή σε αυτόν της μόνιμης κατοικίας μου όταν επιστρέψω σε αυτήν;
Παράθεση από: Green στις Ιουνίου 20, 2011, 04:06:49 pmΜία ερώτηση για τους αναπληρωτές που δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Που καταθέτω τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας; Στον ΟΑΕΔ της πόλης που εργάζομαι και διαμένω προσωρινά ή σε αυτόν της μόνιμης κατοικίας μου όταν επιστρέψω σε αυτήν;Εγώ θα προτιμούσα να καταθέσω στον ΟΑΕΔ της μόνιμης κατοικίας. Πέρα από το ότι ξέρω τη νοοτροπία τους και τι ακριβώς θέλουν, έχω την αίσθηση ότι επιδοτείσαι από τον ΟΑΕΔ στον οποίο υποβάλλεις την αίτησή σου. Αλλιώς όταν θα βρίσκονταν κάποιος διακοπές σε ένα τόπο θα μπορούσε να πηγαίνει στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και οι υπάλληλοι εκεί θα έδιναν εντολή να μπει το μηνιάτικο της επιδότησης στο λογαριασμό. Από όσο ξέρω αυτό δε γίνεται και πρέπει να επιστρέφεις στην πόλη σου για να εμφανιστείς στον ΟΑΕΔ και να μπούνε τα χρήματα στο λογαριασμό σου.
Παράθεση από: Boldini στις Ιουνίου 19, 2011, 03:21:50 pm^ευχαριστώ για την απάντησηαυριο θα κάνω τα απαραίτητα τηλ και ελπίζω να βγάλω άκρη..Από όσο ξέρω, την κάρτα μπορείς να την ανανεώσεις μόνο στο υποκατάστημα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ στο οποίο εκδόθηκε. Ωστόσο, εσύ δε χρειάζεται να την ανανεώνεις. Θα κάνεις απλά την αίτησή σου και θα σου δώσουν μια ημερομηνία κατά την οποία θα πας στον ΟΑΕΔ και αν έχει εγκριθεί το επίδομα ανεργίας θα μπει αυτόματα στο λογαριασμό που θα τους δηλώσεις. Κατόπιν πρέπει κάθε μήνα να πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ για να μπαίνει στην Εθνική τράπεζα το επόμενο μηνιάτικο.Για αυτό είναι σίγουρα καλύτερα να κάνεις αίτηση στον μόνιμο τόπο κατοικίας σου, αν και λογαριασμό της ΔΕΗ ή τηλεφώνου θα μπορούσες να τους προσκομίσεις και για το σπίτι που νοίκιαζες. Μόνο λάβε υπόψη σου ότι πριν φύγεις για τον μόνιμο τόπο κατοικίας θα πρέπει να πάρεις τις ΑΠΔ (ένσημα των τελευταίων μηνών που δεν έχουν οριστικοποιηθεί στο ΙΚΑ) φροντίζοντας να τα σφραγίσεις στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ ή να σου τα στείλουν ταχυδρομικά εκ των υστέρων. Σαφώς θα μπορείς να κάνεις την αίτηση για το ταμείο ανεργίας ακόμα κι αν δεν έχεις τις ΑΠΔ, αλλά θα σου τις χαρακτηρίσουν ως εκκρεμότητα την οποίαθα πρέπει να διεκπεραιώσεις τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν σου απαντήσουν για την τελική έγκριση του επιδόματός σου.
^ευχαριστώ για την απάντησηαυριο θα κάνω τα απαραίτητα τηλ και ελπίζω να βγάλω άκρη..
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 20, 2011, 04:22:38 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουνίου 20, 2011, 04:06:49 pmΜία ερώτηση για τους αναπληρωτές που δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Που καταθέτω τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας; Στον ΟΑΕΔ της πόλης που εργάζομαι και διαμένω προσωρινά ή σε αυτόν της μόνιμης κατοικίας μου όταν επιστρέψω σε αυτήν;Εγώ θα προτιμούσα να καταθέσω στον ΟΑΕΔ της μόνιμης κατοικίας. Πέρα από το ότι ξέρω τη νοοτροπία τους και τι ακριβώς θέλουν, έχω την αίσθηση ότι επιδοτείσαι από τον ΟΑΕΔ στον οποίο υποβάλλεις την αίτησή σου. Αλλιώς όταν θα βρίσκονταν κάποιος διακοπές σε ένα τόπο θα μπορούσε να πηγαίνει στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και οι υπάλληλοι εκεί θα έδιναν εντολή να μπει το μηνιάτικο της επιδότησης στο λογαριασμό. Από όσο ξέρω αυτό δε γίνεται και πρέπει να επιστρέφεις στην πόλη σου για να εμφανιστείς στον ΟΑΕΔ και να μπούνε τα χρήματα στο λογαριασμό σου.Οπότε η όλη διαδικασία με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ την ημέρα της απόλυσής μου από το σχολείο για ποιό λόγο γίνεται;
Παράθεση από: Green στις Ιουνίου 20, 2011, 04:26:39 pmΠαράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 20, 2011, 04:22:38 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουνίου 20, 2011, 04:06:49 pmΜία ερώτηση για τους αναπληρωτές που δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Που καταθέτω τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας; Στον ΟΑΕΔ της πόλης που εργάζομαι και διαμένω προσωρινά ή σε αυτόν της μόνιμης κατοικίας μου όταν επιστρέψω σε αυτήν;Εγώ θα προτιμούσα να καταθέσω στον ΟΑΕΔ της μόνιμης κατοικίας. Πέρα από το ότι ξέρω τη νοοτροπία τους και τι ακριβώς θέλουν, έχω την αίσθηση ότι επιδοτείσαι από τον ΟΑΕΔ στον οποίο υποβάλλεις την αίτησή σου. Αλλιώς όταν θα βρίσκονταν κάποιος διακοπές σε ένα τόπο θα μπορούσε να πηγαίνει στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και οι υπάλληλοι εκεί θα έδιναν εντολή να μπει το μηνιάτικο της επιδότησης στο λογαριασμό. Από όσο ξέρω αυτό δε γίνεται και πρέπει να επιστρέφεις στην πόλη σου για να εμφανιστείς στον ΟΑΕΔ και να μπούνε τα χρήματα στο λογαριασμό σου.Οπότε η όλη διαδικασία με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ την ημέρα της απόλυσής μου από το σχολείο για ποιό λόγο γίνεται;Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά μάλλον θα σας στέλνουν να σφραγίσετε τις ΑΠΔ στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ για τα ένσημα που δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Τώρα τι ακριβώς κάνετε στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ δεν ξέρω, όμως την αίτησή σου για επιδότηση λόγω ανεργίας την υποβάλλεις τελικά στον ΟΑΕΔ της μόνιμης κατοικίας σου.