0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το αρχικό σου ενδιαφέρον σε οδήγησε στο να προσπαθήσεις περισσότερο και, όπως είδες ,μπόρεσες να αποδώσεις. Επειδή, όμως, το σχολείο είναι αλληλεπίδραση ανθρώπων εκτός από γνώση, αυξήθηκαν πολύ τα επίπεδα του άγχους σου για το συγκεκριμένο μάθημα.Σε μεγαλύτερα από το βέλτιστο επίπεδα άγχους , όπως βλέπεις από την παρακάτω καμπύλη, πέφτει η απόδοσή σου. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους:Αυτό που κατάφερες στο α΄ τρίμηνο σου δίνει μια απόδειξη για το τι μπορείς να κάνεις όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι. Όλοι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό σε οτιδήποτε μας κινεί το ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι καθηγητές δεν είμαστε και ψυχολόγοι για να αποκωδικοποιούμε τα συναισθήματα των μαθητών μας , πρέπει να πεις στην καθηγήτριά σου τι σου συμβαίνει στο μάθημά της Φυσικής και να το συζητήσετε.Να είσαι σίγουρη ότι όταν βρεις τα κατάλληλα επίπεδα άγχους θα πάνε όλα κάλα. Αυτό να είσαι σίγουρη ότι θα συμβεί και σε όλα τα άλλα μαθήματα για τα οποία ενδιαφέρεσαι και προσπαθείς.
Νομιζω πως τοσο εσυ οσο και η καθηγητρια σου ειστε ΛΑΘΟΣ,(προσωπική απορία και άποψη)
Εμένα μου περνάει από το μυαλό μια άλλη εξήγηση! Ελπίζω να μην πληγώσω την παιδική σου ψυχή, και να μην πονηρέψω το αθώο σου μυαλό. Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.Αλλά και πάλι αν σ αρέσει το μάθημα, κοιτα να μάθεις και να το χαρείς!
Παράθεση από: gvasilis στις Ιανουαρίου 15, 2013, 03:04:17 pmΕμένα μου περνάει από το μυαλό μια άλλη εξήγηση! Ελπίζω να μην πληγώσω την παιδική σου ψυχή, και να μην πονηρέψω το αθώο σου μυαλό. Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.Αλλά και πάλι αν σ αρέσει το μάθημα, κοιτα να μάθεις και να το χαρείς!Μα δεν εχει λογικη αυτο, ξερει από την αρχη της χρονιάς ότι στα άλλα μαθηματα είμαι σκράπας, και ημουν το μοναδικο παιδι που πηρα 19, εκτος απο εναν που πηρε 20. Και αυτη η συγκεκριμενη δεν θα σκεφτοταν ετσι, ξερω αλλους που μετα χαρας θα το εκαναν αλλα αυτη ποτέ:/
Παράθεση από: Sogno Italiano... στις Ιανουαρίου 15, 2013, 03:12:29 pmΠαράθεση από: gvasilis στις Ιανουαρίου 15, 2013, 03:04:17 pmΕμένα μου περνάει από το μυαλό μια άλλη εξήγηση! Ελπίζω να μην πληγώσω την παιδική σου ψυχή, και να μην πονηρέψω το αθώο σου μυαλό. Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.Αλλά και πάλι αν σ αρέσει το μάθημα, κοιτα να μάθεις και να το χαρείς!Μα δεν εχει λογικη αυτο, ξερει από την αρχη της χρονιάς ότι στα άλλα μαθηματα είμαι σκράπας, και ημουν το μοναδικο παιδι που πηρα 19, εκτος απο εναν που πηρε 20. Και αυτη η συγκεκριμενη δεν θα σκεφτοταν ετσι, ξερω αλλους που μετα χαρας θα το εκαναν αλλα αυτη ποτέ:/Α ωραία, χαίρομαι τότε!Και εγώ ξέρω άλλους που θα το έκαναν, για αυτό το είπα.Και μην ξεχνάς εσύ είσαι καλή στη φυσική, ότι βαθμό και να πάρεις.
Νομίζω ότι η καθηγήτριά σου το έχει προσεγγίσει τελείως λάθος το όλο θέμα.
Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.
Παράθεση από: gallikou στις Ιανουαρίου 15, 2013, 02:52:25 pmΝομίζω ότι η καθηγήτριά σου το έχει προσεγγίσει τελείως λάθος το όλο θέμα. Παράθεση από: gvasilis στις Ιανουαρίου 15, 2013, 03:04:17 pmΜπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει. Απορώ με την ευκολία που "αδειάζετε" ένα συνάδελφο, χωρίς καν να γνωρίζετε τον ίδιο ή τις συνθήκες υπό τις οποίες προέκυψε η στάση του/της (μην ξεχνάτε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές).Αναρωτιέμαι αν θα κάνατε το ίδιο για συνάδελφο που ανήκει στο σχολείο σας (αν είστε σε σχολείο) αλλά και πώς θα αισθανόσαστε αν μαθαίνατε ότι κάποιος συνάδελφος σας σχολιάζει αρνητικά στους μαθητές σας. Για την ενδιαφερόμενη που άνοιξε το θέμα έχω να πω ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση τις διαφορές και τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα σε μας και τους συνανθρώπους μας θα πρέπει να προσπαθούμε να τα συζητάμε και να τα λύνουμε απευθείας με τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, παρά με τρίτους και μάλιστα που δεν γνωρίζουμε ούτε μας γνωρίζουν.Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις.
Παράθεση από: gallikou στις Ιανουαρίου 15, 2013, 02:52:25 pmΝομίζω ότι η καθηγήτριά σου το έχει προσεγγίσει τελείως λάθος το όλο θέμα. Παράθεση από: gvasilis στις Ιανουαρίου 15, 2013, 03:04:17 pmΜπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει. Απορώ με την ευκολία που "αδειάζετε" ένα συνάδελφο, χωρίς καν να γνωρίζετε τον ίδιο ή τις συνθήκες υπό τις οποίες προέκυψε η στάση του/της (μην ξεχνάτε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές).Αναρωτιέμαι αν θα κάνατε το ίδιο για συνάδελφο που ανήκει στο σχολείο σας (αν είστε σε σχολείο) αλλά και πώς θα αισθανόσαστε αν μαθαίνατε ότι κάποιος συνάδελφος σας σχολιάζει αρνητικά στους μαθητές σας.