*

Αποστολέας Θέμα: Μπέρδεμα με καθηγήτρια φυσικής  (Αναγνώστηκε 5720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

vivi1410

• Επισκέπτης
Μπέρδεμα με καθηγήτρια φυσικής
« στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:06:26 pm »
Γειά σας, πάω δευτέρα γυμνασίου και αποφασισα να γραψω κι εδω γιατ ισως να με βοηθουσε η πιο ωριμη γνωμη καθηγητων (γιατι ότι εχω ακούσει μέχρι τώρα από συνομίληκούς μου είναι...) Λοιπόν φέτος έχουμε μία πολύ συμπαθητική καθηγητρια στην φυσικη, που μου κίνησε από την αρχή το ενδιαφέρον και έτσι η φυσική κατεληξε το αγαπημένο μου μάθημα. Μου αρεσει πολύ να διαβάζω και ετσι είμαι κάθε μέρα τέλεια μέσα στο μάθημα, συν ότι πιστέυει ότι είμαι από τα πιό έξυπνα κορίτσια. Αν εξαιρεσουμε κάποιες αντιδράεις συμμαθητών μου, δεν με χαλάει καθόλου η όλη φάση! Στο τρίμηνο, είπε στην μαμά μου τα καλύτερα λόγια, και μου εβαλε 19, και μου είπε σε αυτό το τρίμηνο να γίνω ακόμα καλύτερη γιατί αν πέσω έστω και λίγο λεει θα απογοητευτει και θα καταλαβει ότι το εκμεταλλεύτηκα. Τώρα θέλει να είμαι πολύ καλή μέσα στην τάξη, με εξεταζει συνεχεια και όταν λεω κάτι λάθος με κοιτάει με ενα βλέμμα σαν να λεει ''αστο αστο δεν το 'χεις...'', η τουλαχιστον ετσι το νιωθω εγω!... Μετά από όλα αυτά έχω καταλήξει η φυσική να είναι ο φόβος και ο τρόμος μου, πριν από κάθε μάθημα με ζώνουν τα φίδια μην πώ κάτι λάθος, για να μην μιλήσω για το τι γινεται πριν γράψουμε τεστ! Εγω που δεν αγχώνομαι ποτέ και είμαι πάντα χαλαρή, η φυσικη εχει καταληξει να είναι το πιό αγχωτικό μάθημα, + ότι έχω αρχίσει να την φοβαμαι και λίγο (την καθηγητρια)! Εγω που είχα τόση άνεση, που δεν χρειαζόταν να διαβάσω στο σπίτι αφού τα καταλάβαινα όλα με την μία, που πετούσα στο μάθημα, τώρα και μόνο που σκέφτομαι ότι θα εξεταστώ με πιάνει πανικός μην πω κατι λάθος, και καταληγω να τα λεω όλα λάθος. Και εκτός αυτού, σε όλα τα άλλα μαθηματα εχω 14-15, και η φυσική είναι το μόνο 19 που μου εχει απομείνει, τι θα γινει αμα το χασω κι αυτο! Ποιά είναι η γνώμη σας για το όλο θέμα? Ευχαριστώ :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 15, 2013, 03:20:07 pm από Sogno Italiano... »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μπέρδεμα με καθηγήτρια φυσικής
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:06:56 »

sapore

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:50:18 pm »
Το αρχικό σου ενδιαφέρον σε οδήγησε στο να προσπαθήσεις περισσότερο και, όπως είδες ,μπόρεσες να αποδώσεις. Επειδή, όμως, το σχολείο είναι αλληλεπίδραση ανθρώπων εκτός από γνώση, αυξήθηκαν πολύ τα επίπεδα του άγχους σου για το συγκεκριμένο μάθημα.

Σε μεγαλύτερα από το βέλτιστο επίπεδα άγχους , όπως βλέπεις από την παρακάτω καμπύλη, πέφτει η απόδοσή σου. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους:

Αυτό που κατάφερες στο α΄ τρίμηνο σου δίνει μια απόδειξη για το τι μπορείς να κάνεις όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι. Όλοι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό σε οτιδήποτε μας κινεί το ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι καθηγητές δεν είμαστε και ψυχολόγοι για να αποκωδικοποιούμε τα συναισθήματα των μαθητών μας , πρέπει να πεις στην καθηγήτριά σου τι σου συμβαίνει στο μάθημά της Φυσικής και να το συζητήσετε.

Να είσαι σίγουρη ότι όταν βρεις τα κατάλληλα επίπεδα άγχους θα πάνε όλα κάλα. Αυτό να είσαι σίγουρη ότι θα συμβεί και σε όλα τα άλλα μαθήματα για τα οποία ενδιαφέρεσαι και προσπαθείς.

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 07:54:53 pm »
Το αρχικό σου ενδιαφέρον σε οδήγησε στο να προσπαθήσεις περισσότερο και, όπως είδες ,μπόρεσες να αποδώσεις. Επειδή, όμως, το σχολείο είναι αλληλεπίδραση ανθρώπων εκτός από γνώση, αυξήθηκαν πολύ τα επίπεδα του άγχους σου για το συγκεκριμένο μάθημα.

Σε μεγαλύτερα από το βέλτιστο επίπεδα άγχους , όπως βλέπεις από την παρακάτω καμπύλη, πέφτει η απόδοσή σου. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους:

Αυτό που κατάφερες στο α΄ τρίμηνο σου δίνει μια απόδειξη για το τι μπορείς να κάνεις όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι. Όλοι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό σε οτιδήποτε μας κινεί το ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι καθηγητές δεν είμαστε και ψυχολόγοι για να αποκωδικοποιούμε τα συναισθήματα των μαθητών μας , πρέπει να πεις στην καθηγήτριά σου τι σου συμβαίνει στο μάθημά της Φυσικής και να το συζητήσετε.

Να είσαι σίγουρη ότι όταν βρεις τα κατάλληλα επίπεδα άγχους θα πάνε όλα κάλα. Αυτό να είσαι σίγουρη ότι θα συμβεί και σε όλα τα άλλα μαθήματα για τα οποία ενδιαφέρεσαι και προσπαθείς.

Ευχαριστώ πολύ :):):):):):):):)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 02:16:02 pm »

Νομιζω πως τοσο εσυ οσο και η καθηγητρια σου ειστε ΛΑΘΟΣ,

(προσωπική απορία και άποψη)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:06:56 »

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 02:25:13 pm »

Νομιζω πως τοσο εσυ οσο και η καθηγητρια σου ειστε ΛΑΘΟΣ,

(προσωπική απορία και άποψη)

Η καθηγητρια γιατι? Δεν εκανε κάτι ηθελημενα, ισα ισα προσπαθει ακομα να με βοηθησει πολύ, απλά μου καθισε καπως το ''μην το εκμεταλλευτεις'' και πιεστηκα λιγο...

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 02:52:25 pm »
Νομίζω ότι η καθηγήτριά σου το έχει προσεγγίσει τελείως λάθος το όλο θέμα. Οι καθηγητές, όπως, και οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν και όχι να αγχώνουν τα παιδιά. Τι πάει να πει "μην με απογοητεύσεις". Έλεος! Αν θες συζήτησέ το και μαζί της, γιατί εκείνη με τη στάση της μετέτρεψε το αγαπημένο σου μάθημα σε βραχνά. Είναι τελείως αντιπαιδαγωγική η στάση της. Είναι σαν εκείνους τους γονείς που απαιτούν 20άρια και το παιδί ντρέπεται όταν παίρνει 19. Αν σου αρέσει η φυσική, συνέχισε να την μελετάς, αλλά κάντο για σένα...Από την άλλη όταν βλέπουμε ένα παιδί που "τραβάει", έχουμε την τάση να το παροτρύνουμε συνέχεια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό... Όσο για τους βαθμούς, αν ήξερες πόσο μικρή σημασία έχουν για τη μετέπειτα ζωή σου οι βαθμοί στη

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 03:04:17 pm »
Εμένα μου περνάει από το μυαλό μια άλλη εξήγηση! Ελπίζω να μην πληγώσω την παιδική σου ψυχή, και να μην πονηρέψω το αθώο σου μυαλό. Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.
Αλλά και πάλι αν σ αρέσει το μάθημα, κοιτα να μάθεις και να το χαρείς!

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 03:12:29 pm »
Εμένα μου περνάει από το μυαλό μια άλλη εξήγηση! Ελπίζω να μην πληγώσω την παιδική σου ψυχή, και να μην πονηρέψω το αθώο σου μυαλό. Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.

Μα δεν εχει λογικη αυτο, ξερει από την αρχη της χρονιάς ότι στα άλλα μαθηματα είμαι σκράπας, και ημουν το μοναδικο παιδι που πηρα 19, εκτος απο εναν που πηρε 20. Και αυτη η συγκεκριμενη δεν θα σκεφτοταν ετσι, ξερω αλλους που μετα χαρας θα το εκαναν αλλα αυτη ποτέ:/

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 03:31:58 pm »

Μα δεν εχει λογικη αυτο, ξερει από την αρχη της χρονιάς ότι στα άλλα μαθηματα είμαι σκράπας, και ημουν το μοναδικο παιδι που πηρα 19, εκτος απο εναν που πηρε 20. Και αυτη η συγκεκριμενη δεν θα σκεφτοταν ετσι, ξερω αλλους που μετα χαρας θα το εκαναν αλλα αυτη ποτέ:/
Α ωραία, χαίρομαι τότε!
Και εγώ ξέρω άλλους που θα το έκαναν, για αυτό το είπα.
Και μην ξεχνάς εσύ είσαι καλή στη φυσική, ότι βαθμό και να πάρεις.

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 03:42:32 pm »

Α ωραία, χαίρομαι τότε!
Και εγώ ξέρω άλλους που θα το έκαναν, για αυτό το είπα.
Και μην ξεχνάς εσύ είσαι καλή στη φυσική, ότι βαθμό και να πάρεις.

Καλα βεβαια με αυτην την φυσικη που εχουμε τωρα δεν μπορω αομα να δω αν πραγματικα ειμαι καλη, γιατι ξεφυλλισα ενα βιβλιο φυσικης λυκειου και κοντεψα να παθω ανακοπη:Ρ καμια σχεση δεν εχει η δικια μας υλη ειναι γελοια σχεδον μπροστα σε αυτην που θα κανω αργοτερα... Και όχι, οντως υπαρχουν αλλοι καθηγητες που θα το εκαναν αλλα αυτη ξερω οτι ΠΟΤΕ δεν θα το εκανε, ισα ισα θελει παρα πολύ να με βοηθαει και με συμπαθει παρα πολύ :D

Αποσυνδεδεμένος katerina_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 04:29:10 pm »
Νομίζω ότι η καθηγήτριά σου το έχει προσεγγίσει τελείως λάθος το όλο θέμα.

Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.

Απορώ με την ευκολία που "αδειάζετε" ένα συνάδελφο, χωρίς καν να γνωρίζετε τον ίδιο ή τις συνθήκες υπό τις οποίες προέκυψε η στάση του/της (μην ξεχνάτε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές).
Αναρωτιέμαι αν θα κάνατε το ίδιο για συνάδελφο που ανήκει στο σχολείο σας (αν είστε σε σχολείο) αλλά και πώς θα αισθανόσαστε αν μαθαίνατε ότι κάποιος συνάδελφος σας σχολιάζει αρνητικά στους μαθητές σας.

Για την ενδιαφερόμενη που άνοιξε το θέμα έχω να πω ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση τις διαφορές και τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα σε μας και τους συνανθρώπους μας θα πρέπει να προσπαθούμε να τα συζητάμε και να τα λύνουμε απευθείας με τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, παρά με τρίτους και μάλιστα που δεν γνωρίζουμε ούτε μας γνωρίζουν.
Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις.

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 05:03:21 pm »

Μπορεί απλά η καθηγήτρια να είδε τους άλλους χαμηλούς βαθμούς, και για λόγους που δυσκολεύομαι να εξηγήσω (αλλά μπορώ να σκεφτώ), προσπαθεί να βρει αφορμές για να σου κόψει.

Απορώ με την ευκολία που "αδειάζετε" ένα συνάδελφο, χωρίς καν να γνωρίζετε τον ίδιο ή τις συνθήκες υπό τις οποίες προέκυψε η στάση του/της (μην ξεχνάτε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές).
Αναρωτιέμαι αν θα κάνατε το ίδιο για συνάδελφο που ανήκει στο σχολείο σας (αν είστε σε σχολείο) αλλά και πώς θα αισθανόσαστε αν μαθαίνατε ότι κάποιος συνάδελφος σας σχολιάζει αρνητικά στους μαθητές σας.

Για την ενδιαφερόμενη που άνοιξε το θέμα έχω να πω ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση τις διαφορές και τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα σε μας και τους συνανθρώπους μας θα πρέπει να προσπαθούμε να τα συζητάμε και να τα λύνουμε απευθείας με τους εμπλεκόμενους ανθρώπους, παρά με τρίτους και μάλιστα που δεν γνωρίζουμε ούτε μας γνωρίζουν.
Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις.

Δεν προσπαθω να λύσω το θεμα μου εδω, απλά ζητησα και μία τριτη γνώμη. Και ειναι πολύ ευκολο να λενε όλοι ''πηγαινε μιλησε στην καθηγητρια σου'' σαν να ειναι το πιό εύκολο πράγμα στον κόσμο, σκεφτείτε όμως λίγο, είναι ευκολο? Και αντε ας υποθεσουμε ότι πηγαίνω. Μετα? Τι θα πω? ''κυρία δεν θελω να κανω λαθη'', η ''κυρια με αγχωνετε''? Δεν είναι καθόλου ευκολο να μιλας σε καθηγητες, ειδικα για τετοιου ειδους θεματα! Εσεις σαν μαθητες πόσο συχνα συζητούσατε με καθηγητες σας, η, για να μην παμε τοσο πίσω, πόσες φορές έχει ερθει να σας μιλήσει μαθητης? Είναι πάνω από 4? Σιγουρα όχι. Ευχαριστω παντως όλους για το ενδιαφερον και για τις συμβουλες:):):):):):):)

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 07:45:08 pm »

+++++++

@ Songo Italiano: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι υπερβολικά και ιδιαίτερα από αυτή την ηλικία! Αν σου αρέσει η φυσική και σε χαροποιεί το γεγονός ότι σε ένα μάθημα πήρες καλό βαθμό, τότε συνέχισε να διαβάζεις και να προσπαθείς, χωρίς όμως να αγχώνεσαι πολύ. Αρκεί να θυμάσαι πάντα (και αργότερα στο Λύκειο) ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Οι επιδόσεις σου ΔΕΝ καλυτερεύουν με το υπερβολικό άγχος, μόνο χειροτερεύουν (όπως είδες και στην καμπύλη πιο πάνω). Για αυτό κάνε ότι καλύτερο μπορείς (όχι μόνο στη φυσική αλλά και στα άλλα μαθήματα αν το θες και γενικά σε οτιδήποτε στη ζωή σου  :)) και να σκέφτεσαι ότι οι κόποι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανταμείβονται  (και δεν είναι πάντα οι βαθμοί η ανταμοιβή).

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 08:05:00 pm »
Δεν αδειάζω κανέναν, απλά απ' ό,τι λέει η κοπέλα, η συνάδελφος μάλλον αντιδράει κάπως περίεργα. Songo, ναι να της πεις ότι σε αγχώνει. Μπορεί και η ίδια να δει την αστοχία της συμπεριφοράς της. Δεν είμαστε τέρατα οι καθηγητές και έχει περάσει ο καιρός που στεκόμασταν άρχοντες στην έδρα μας. Και σε μένα, αλλά και σε άλλους συναδέλφους τα παιδιά μιλάνε με μεγάλη άνεση, ιδίως στους νεώτερους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)