0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα συνάδελφοι. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι συμφοιτητές μας αλλά και είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ο ΔΟΑΤΑΠ έχει αλλάξει στάση και έχει παγώσει τις αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. Διάβασα τις προϋποθέσεις, μπήκα στα site του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και το μόνο στο οποίο κατά τη γνώμη μου μπορεί να κολλάει ο ΔΟΑΤΑΠ έχει να κάνει τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου τα οποία δεν περνούν από αυστηρό έλεγχο του ΕΑΙΠ γιατί προφανώς δεν προβλέπεται από την κυπριακή νομοθεσία καθώς το πανεπιστήμιο έχει τελική άδεια λειτουργίας. Αναγνωρίζω ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ΔΟΑΤΑΠ ο οποίος ξαφνικά άλλαξε τις προϋποθέσεις του. Επίσης δε θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά μήπως δεν γίνεται τυχαία η αναστάτωση για τα συγκεκριμένα προγράμματα; Θέλω να πω με αυτό ότι ο κατά τα άλλα αντικειμενικός ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει τα πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και ένα σωρό άλλα, όμως έχει πρόβλημα με τα μεταπτυχιακά της Κύπρου. Μήπως έχουν καταλάβει ότι φεύγουν πολλά χρήματα στην Κύπρο λόγω της γλώσσας που δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας; Μήπως βρήκαν τον τρόπο να σταματήσουν έτσι τη διαρροή χρημάτων από τη χώρα στην Κύπρο;Εν πάσει περιπτώσει η γνώμη μου είναι ότι έστω και να μη φταίει το πανεπιστήμιο ΟΦΕΙΛΕΙ να βρει μια λύση. Έχει πάρει τόσα χρήματα απ' όλους μας και ΟΦΕΙΛΕΙ να μας διασφαλίσει. Μου είναι παγερά αδιάφορο αν θα πρέπει να τα βρει με τον ΔΟΑΤΑΠ ή να συνεννοηθεί με το ΕΑΙΠ. Εξάλλου αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα φαντάζομαι ότι από τη δυσφήμιση που θα γίνει θα πάψει να βρίσκει φοιτητές στην Ελλάδα.Σας προτείνω να γνωστοποιήσουμε όλοι το θέμα στους συμφοιτητές μας στις εξετάσεις από 5-14 Σεπτεμβρίου ή ακόμη και μέσω moodle. Μόνο αν πιέσουμε όλοι μαζί θα πάρουν σοβαρά το ζήτημα και θα ψάξουν να βρουν μια λύση. Προτείνω να μην αφήσουμε το θέμα για μετά τις εξετάσεις. Πρέπει να πιέσουμε ΤΩΡΑ. Πάμε όλοι να βρούμε τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου στα εξεταστικά κέντρα και να απαιτήσουμε λύση. Ας κοινοποιήσουμε το θέμα σε όλους τους συμφοιτητές ΤΩΡΑ. Μιλάμε για τα χρήματά μας και ΚΥΡΙΩΣ τον κόπο μας. Κατά τα άλλα καλή μας επιτυχία...« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:01:52 πμ από ekat2210