0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω πως θα αγχωθούμε αν θα προσπαθούμε να δίνουμε και απαντήσεις.. Αλλά κάποιες ερωτήσεις λίγο πιο κριτικές που μπορεί να έχει σκεφτεί ο καθένας ή έχουν ειπωθεί μέσα στο τετράμηνο θα μπορούσαμε να τις συζητήσουμε.Για παράδειγμα στο δικό μου τμήμα μια κοπέλα ρώτησε (παλιά ερώτηση εξετάσεων) αν δώσουμε σε παιδιά Α δημοτικού ένα τεστ δυσλεξίας θα διαλέγαμε ένα τεστ βασισμένο στο κριτήριο ή βασισμένο σε νόρμα;Εγωπροσωπικά θεωρώ βασισμένο σε νόρμα γιατί θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο σε μια ομάδα στάθμισης που θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την ομάδα -στόχο ώστε τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα και αξιόπιστα. Για παράδειγμα τεστ σταθμισμένο στην ίδια ηλικία και στο ίδιοι μορφωτικό επίπεδο..Στα παιδιά που ρώτησαν για το σεμινάριο να ξέρετε πως αργούν πααααααααααρρρρραααααααα πολύ να διορθώσουν οι καθηγήτριες. Στο 3ο σεμινάριο μας είπε τέλη Ιανουαρίου πως θα μας παραδώσει βαιμολογίες "γιατί δεν προλαβαίνει".
εγώ πάλι πιστεύω πως είναι τεστ κριτηρίου...το κριτήριο μας είναι η δυσλεξία .. και όχι το επίπεδο των παιδιών.. γνώμη μου..
Ναι όμως δεν πρέπει να αναφέρεται και στις ικανότητες των μαθητών;; Το παιδί Α δημοτικού δεν ξέρει να γράφει επομένως δεν ξέρει καλή ορθογραφία.. Άρα αν του βάλεις να γράψει κάποιες λεξούλες λογικό είναι να κάνει ορθογραφικά λάθη άρα να μανεί από την χαμηλή επίδοσή του πως έχει δυσλεξία!
Πως σας φάνηκαν τα θέματα στο 523??? εμένα σαν έκθεση ιδεών!!!