0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητοί φοιτητές,Μετά την από Υπουργική Απόφαση του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Ορισμός κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)» στις 5 Αυγούστου 2015, δημιουργήθηκε θέμα συνάφειας του μεταπτυχιακού μας προγράμματος στις Επιστήμες Αγωγής με κατεύθυνση στην Ειδική Εκπαίδευση.Για να εναρμονιστούμε με αυτή την απόφαση, έχουμε διαφοροποιήσει τον τίτλο της κατεύθυνσης από «Ειδική Εκπαίδευση» σε «Ειδική/ Εφαρμοσμένη Ειδική Εκπαίδευση». Το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο με τη διαφορά ότι προσφέρει τώρα την επιλογή της Εφαρμοσμένης Ειδικής Εκπαίδευσης όπου ο φοιτητής μετά την ολοκλήρωση των 90 ECTS της Ειδικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να διεκπεραιώσει επίσης πρακτική άσκηση (30 ECTS) και το μάθημα EDUC-610BL Μέτρηση και αξιολόγηση στην Ειδική Εκπαίδευση το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τους φοιτητές που επιλέγουν την Εφαρμοσμένη Ειδική Εκπαίδευση.Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φοιτητές που επηρεάζονται από την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση μειώνει το κόστος στα 1190 ευρώ από το αρχικό κόστος των 30 ECTS που αντιστοιχεί σε 1950 ευρώ.Για τους υφιστάμενους φοιτητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει τα μαθήματα του Κύκλου Α: Έρευνα και Αξιολόγηση, και θα πρέπει να παρακολουθήσουν το μάθημα EDUC-610BL Μέτρηση και Αξιολόγηση στην Ειδική Εκπαίδευση θα μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν. Με τις αλλαγές αυτές τηρούμε:1. το κριτήριο που απαιτεί 6/8 (75%) του προγράμματος να είναι άμεσα σχετικό με τις κατηγορίες αναπηριών ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών2. το κριτήριο που απαιτεί διάρκεια σπουδών τουλάχιστον 2 ετών3. το κριτήριο που απαιτεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πρακτική άσκησηΠαρακαλούμε να δηλώσετε εάν επιθυμείτε να επιλέξετε την Εφαρμοσμένη Ειδική Εκπαίδευση ή αν επιθυμείτε να παραμείνετε στο υφιστάμενο Πρόγραμμα Σπουδών της Ειδικής Εκπαίδευσης αποστέλλοντας email στο DL@unic.ac.cy με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Φοιτητικό Αριθμό).Με εκτίμησηΚαθ. Παναγιώτης ΑγγελίδηςΚοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής
Πως συνδεεται αυτο με το χρονικο απαιτουμενο των 2 χρονων δεν καταλαβα! προστιθενται 30ects με πρακτικη και ενα μαθημα επιπλεον, καποιος που ξεκινα τωρα για παραδειγμα ποτε θα τελειωσει αν επιλεξει <<Ειδική/ Εφαρμοσμένη Ειδική Εκπαίδευση» ?
Δεν θα πρεπει να αναγνωριστεί εκ νέου η νέα μορφή του μεταπτυχιακού απο τον δοαταπ?Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Επειδή δεν μου έχει έρθει ακόμα κωδικός για την καταχώρηση της κάρτα μου στην jcc smart λεω να πληρώσω με μεταφορά στην τράπεζα Πειραιώς. Προσπάθησα αλλά μου λέει οτι η μεταφορά μέσω των τραπεζών που επιλέξατε δεν είναι δυνατή. Ο λογαριασμός τους είναι σίγουρα πειραιώς ή κύπρου που έχει συγχωνευθεί στην πειραιώς;Μήπως θα πρέπει να κάνω εμβασμα;Δεν ξέρω και δεν θέλω να καθυστερήσω άλλο την πληρωμή...