*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)  (Αναγνώστηκε 139773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παράθεση
Καλησπέρα συνάδελφοι!
Μήπως κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει σχετικά με πιθανά θέματα που μπαίνουν στις εξετάσεις του 570 και 571; Επίσης, είναι και τα δύο με ανοιχτές σημειώσεις;
Σας ευχαριστώ πολύ!

Στο 570 βάζει τρία θέματα. Το ένα είναι υποχρεωτικό  (βαρύτητα 40/60) και από τα άλλα δύο πρέπει να επιλέξεις το ένα (βαρύτητα 20/60).

Για το επιλογής νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις σίγουρα κάτι που να έχει σχέση με "κουλτούρα". Έχει εμμονή. Για το υποχρεωτικό μέχρι πριν από 2 τετράμηνα μας είπαν ότι έβαζε μια μελέτη περίπτωσης και ήθελε να εντοπίσεις το πρόβλημα και να κάνεις ένα σχέδιο δράσης.
ΟΜΩΣ το προηγούμενο τετράμηνο έδωσε μια εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας και ζητούσε να βρούμε ποιες λειτουργίες της διοίκησης αναγνωρίζουμε. Να πούμε και να δικαιολογήσουμε τη γνώμη μας. Οτι να' ναι δηλαδή η γυναίκα. Έλεος. Νομίζω όμως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να το περάσεις. Μόνο για το βαθμό δε σου εγγυώμαι.

Για το 571 δεν έχω άποψη γιατί το δίνω κι εγώ τώρα. Σίγουρα έχει πει ότι θα είναι 3 θέματα με δύο υποερωτήματα το καθένα.
Όμως οι πληροφορίες μου λένε να ακούσουμε καλά τις τηλεδιασκέψεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος eri13

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • carpe diem
    • Προφίλ
Στο 570 βάζει τρία θέματα. Το ένα είναι υποχρεωτικό  (βαρύτητα 40/60) και από τα άλλα δύο πρέπει να επιλέξεις το ένα (βαρύτητα 20/60).

Για το επιλογής νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις σίγουρα κάτι που να έχει σχέση με "κουλτούρα". Έχει εμμονή. Για το υποχρεωτικό μέχρι πριν από 2 τετράμηνα μας είπαν ότι έβαζε μια μελέτη περίπτωσης και ήθελε να εντοπίσεις το πρόβλημα και να κάνεις ένα σχέδιο δράσης.
ΟΜΩΣ το προηγούμενο τετράμηνο έδωσε μια εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας και ζητούσε να βρούμε ποιες λειτουργίες της διοίκησης αναγνωρίζουμε. Να πούμε και να δικαιολογήσουμε τη γνώμη μας. Οτι να' ναι δηλαδή η γυναίκα. Έλεος. Νομίζω όμως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να το περάσεις. Μόνο για το βαθμό δε σου εγγυώμαι.

Για το 571 δεν έχω άποψη γιατί το δίνω κι εγώ τώρα. Σίγουρα έχει πει ότι θα είναι 3 θέματα με δύο υποερωτήματα το καθένα.
Όμως οι πληροφορίες μου λένε να ακούσουμε καλά τις τηλεδιασκέψεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο
Ευχαριστώ πολύ!
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

Αποσυνδεδεμένος metos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σας

Αποσυνδεδεμένος metos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μήπως γνωρίζει κάποιος θέματα για το μάθημα 510?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παράθεση
Μήπως γνωρίζει κάποιος θέματα για το μάθημα 510?

Έχει 75 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Από αυτές τουλάχιστον οι σαράντα είναι ίδιες με αυτές που είχε στα τεστ κατά τη διάρκεια του τετραμήνου. Από τις υπόλοιπες οι περισσότερες είναι βατές ενώ υπάρχουν και κάποιες με μεγάλη δυσκολία. Γενικά δεν πρέπει να ανησυχείς αν θα το περάσεις, αν έχεις διαβάσει. Απλώς προσπάθησε να πάρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό. Θα σου χρειαστεί για να καλύψεις  επόμενα μαθήματα.
Καλή επιτυχία

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Όλοι όσους ρωτώ για τις εξετάσεις του 572 μιλούν για την κατασκευή ενός εργαλείου που θα πρέπει να κατασκευάσουμε και να κρίνουμε μια διδασκαλία. Ωραία, όμως η ύλη τελείωσε κι εμείς δε διδαχτήκαμε να φτιάχνουμε εργαλεία παρατήρησης. Επιπλέον έχω όλο απορίες. Πού θα πρέπει να εστιάζει αυτό το εργαλείο παρατήρησης που θα κατασκευάσουμε; Ποιος θα είναι ο φακός εστίασης του;

Ακόμη θέλω να ρωτήσω τι εννοείτε όταν λέτε ότι βάζει και 2 θέματα θεωρητικά από τις εξετάσεις. Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει ένα θέμα για να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του μαθήματος;

Αν μπορεί κάποιος ας μας πει γιατί διαβάζουμε - διαβάζουμε αλλά νομίζουμε ότι δε θα το περάσουμε στο τέλος.

Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 17, 2014, 09:29:45 pm από ekat2210 »

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
παιδια σκεφτομαι να κανω αιτηση,αλλά προβληματιζομαι για τα λεφτα και για απαιτησεις...
χρειαζονται Αγγλικα-αριστη γνωση-;
μπορω να παρω 1 μαθημα καθε semester;
χρειαζονται extra λεφτα για βιβλια+ σημειωσεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2014, 11:41:08 pm από newseditor »
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παράθεση
παιδια σκεφτομαι να κανω αιτηση,αλλά προβληματιζομαι για τα λεφτα και για απαιτησεις...
χρειαζονται Αγγλικα-αριστη γνωση-;
μπορω να παρω 1 μαθημα καθε semester;
χρειαζονται extra λεφτα για βιβλια+ σημειωσεις;;

Τα χρήματα είναι αρκετά. Χρειάζεσαι να πληρώσεις και τα βιβλία. Υπολόγισε από 10- 35
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2014, 10:51:28 pm από ekat2210 »

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
ευχαριστω..θα δω...
δεν μπορω πολύ ωρα μπροστα στην οθόνη...
ελεγα φετος να δωσω το advanced στα Αγγλικα,
η παρακολουθηση ειναι δυσκολη;
παντως από money, με τους σημερινους μισθους, τι γυρευουνε κι αυτοι οι κουμπαροι, δεν μπορουν να μειωσουν το κόστος;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2014, 11:41:28 pm από newseditor »
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παράθεση
ευχαριστω..θα δω...
δεν μπορω πολύ ωρα μπροστα στην οθόνη...
ελεγα φετος να δωσω το advanced στα Αγγλικα,
η παρακολουθηση ειναι δυσκολη;
παντως από money, με τους σημερινους μισθους, τι γυρευουνε κι αυτοι οι κουμπαροι, δεν μπορουν να μειωσουν το κόστος;

Οι κουμπάροι έχουν βροχή από αιτήσεις και δεν χρειάζεται να μειώσουν τα δίδακτρα. Εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα το μεταπτυχιακό. Το advanced μπορεί να περιμένει. Αν το πας με το ρυθμό που περιγράφεις νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα με την παρακολούθηση. Εγώ το πάω αρκετά πιο γρήγορα (2 μαθήματα και σεμινάριο) και έχω κουραστεί πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2014, 12:13:03 am από ekat2210 »

Αποσυνδεδεμένος jorjet

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Και εγώ εδώ είμαι!Καλή αρχή σε όλους τους συμφοιτητές μας!
Μήπως ως παλιά στην ηγεσία ,μπορείς να με συμβουλεύσεις ποια μαθήματα να επιλέξω και με ποια να ξεκινήσω;
ποιοι καθηγητές είναι περισσότερο συνεργάσιμοι ;
και ποια μαθήματα να αφήσω στο τέλος που θα έχω και την πτυχιακη εργασία ;

Αποσυνδεδεμένος eri13

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • carpe diem
    • Προφίλ
jorjet,
καλή αρχή!
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τα μαθήματα του κορμού, π.χ. το 510,511,610 και το πρώτο σεμινάριο. Το σεμινάριο είναι σχετικά απλούστερο απο τα μαθήματα. Καλό είναι τα σεμινάρια να τα πάρεις με τη σειρά, όπως επίσης και να κάνεις πρώτα τα μαθήματα κορμού, ειδικά το Α΄μέρος, γιατί σε βοηθάνε αρκετά στο να μάθεις τον τρόπο αναζήτησης πηγών, τρόπο συγγραφης εργασίας κλπ.
Επίσης, αν έχεις πολλές υποχρεώσεις, το σχήμα 3 μαθήματα + σεμινάριο, δεν πολυβγαίνει. Για τα μαθήματα είναι αρκετό το εβδομαδιαίο διάβασμα και οι εργασίες κατά τη διάρκεια του τετραμήνου.
Ελπίζω κάπως να σε βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα περισσότερο!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2014, 11:28:14 am από eri13 »

Αποσυνδεδεμένος kyriaki-xristina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 02:47:21 pm »
Γειά σε όλους,είμαι νέο μέλος  και από τον Σεπτέμβρη ξεκινάω και εγώ.Πρίν λίγες ημέρες μου ήρθε ένα e-mail στο portal με τα μαθήματα που είναι να δηλώσουμε για το φθινοπωρινό τετράμηνο.Θα ήθελα να σας ρωτήσω:για έναν αρχάριο θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει με 2 μαθήματα όπως προτείνουν στο portal(και αυτά που προτείνουν στο portal δηλ το 650 και 652);Από τα λίγα που διάβασα στη σελίδα το μεταπτυχιακό είναι αρκετά απαιτητικό και έχει και εργασίες(σημειώνω ότι δεν γνωρίζω  πως να κάνω μία εργασία και στην σχολή μου δεν είχαμε  πτυχιακή),μήπως εάν ξεκινήσω με 3 μαθήματα είναι λίγο ριψοκίνδυνο;Επίσης έχω να επιλέξω μεταξύ 3 μαθημάτων,κάθε φορά θα είναι τόσα;Γιατί στα ελληνικά Πανεπιστήμια σου έστελναν κατεβατές σελίδες με πολλά μαθήματα και άντε να βρείς άκρη.Θα μου ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε πληροφορία.Να συμπληρώσω για όσους ανησυχούν για την αναγνώριση του μεταπτυχιακού ότι έχω επικοινωνήσει με  δοαταπ και μου είπαν πως είναι επίσημα αναγνωρισμένο το μεταπτυχιακό και δεν γνωρίζουν κάτι διαφορετικό,φυσικά το τί θα γίνει στο μέλλον δεν το γνωρίζει κάνεις στους καιρούς που διανύουμε αλλά πιστεύω πώς οποιαδήποτε αλλαγή περί αναγνώρισης δεν θα ισχύει για  αυτούς που έχουν ήδη δώσει τα λεφτά και τον ιδρώτα τους.Ευχαριστώ και αναμένω για οποιαδήποτε απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος ekat2210

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2014, 05:39:00 pm »
Παράθεση
Γειά σε όλους,είμαι νέο μέλος  και από τον Σεπτέμβρη ξεκινάω και εγώ.Πρίν λίγες ημέρες μου ήρθε ένα e-mail στο portal με τα μαθήματα που είναι να δηλώσουμε για το φθινοπωρινό τετράμηνο.Θα ήθελα να σας ρωτήσω:για έναν αρχάριο θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει με 2 μαθήματα όπως προτείνουν στο portal(και αυτά που προτείνουν στο portal δηλ το 650 και 652);Από τα λίγα που διάβασα στη σελίδα το μεταπτυχιακό είναι αρκετά απαιτητικό και έχει και εργασίες(σημειώνω ότι δεν γνωρίζω  πως να κάνω μία εργασία και στην σχολή μου δεν είχαμε  πτυχιακή),μήπως εάν ξεκινήσω με 3 μαθήματα είναι λίγο ριψοκίνδυνο;Επίσης έχω να επιλέξω μεταξύ 3 μαθημάτων,κάθε φορά θα είναι τόσα;Γιατί στα ελληνικά Πανεπιστήμια σου έστελναν κατεβατές σελίδες με πολλά μαθήματα και άντε να βρείς άκρη.Θα μου ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε πληροφορία.Να συμπληρώσω για όσους ανησυχούν για την αναγνώριση του μεταπτυχιακού ότι έχω επικοινωνήσει με  δοαταπ και μου είπαν πως είναι επίσημα αναγνωρισμένο το μεταπτυχιακό και δεν γνωρίζουν κάτι διαφορετικό,φυσικά το τί θα γίνει στο μέλλον δεν το γνωρίζει κάνεις στους καιρούς που διανύουμε αλλά πιστεύω πώς οποιαδήποτε αλλαγή περί αναγνώρισης δεν θα ισχύει για  αυτούς που έχουν ήδη δώσει τα λεφτά και τον ιδρώτα τους.Ευχαριστώ και αναμένω για οποιαδήποτε απάντηση.

Κυριακή- Χριστίνα σου ευχόμαστε όλοι καλή αρχή. Πιστεύω κι εγώ ότι 3 μαθήματα θα σου πέσουν πολλά. Τα μαθήματα που αναφέρεις (650 και 652) δεν τα βρίσκω σαν κωδικούς μαθημάτων. Είσαι σίγουρη ότι αρχίζεις το μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση; Αν, ναι εγώ σου προτείνω να πάρεις 2 μαθήματα και ένα σεμινάριο. Το σεμινάριο 591 θα σου δώσει πολλές τεχνικές πληροφορίες για την συγγραφή μιας εργασίας και είναι μάθημα που δεν εξετάζεται στο τέλος του τετραμήνου(το περνάς μόνο με εργασίες). Εκτός από αυτό νομίζω ότι τα 510 και 512 είναι μια πολύ καλή επιλογή και θα σε βοηθήσουν και σε επόμενα μαθήματα. Αν χρειαστείς κάτι περισσότερο μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Καλή αρχή και καλή δύναμη.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που αφορούν την αναγνώριση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)