*

Αποστολέας Θέμα: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας  (Αναγνώστηκε 271725 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Από την αίτηση ως την έγκριση και λήψη του ταμείου ανεργίας
« Απάντηση #294 στις: Αυγούστου 10, 2014, 10:34:25 pm »
Δηλαδη συναδελφε η μερα της απεργιας που δεν αφαιρειται απο τον αριθμο μοριων προυπηρεσιας των αναπληρωτων, αφαιρειται απο τον αριθμο ενσημων; ??? Πως γινεται αυτο;

Αυτο ισχυει και για τους μονιμους; Δηλαδη αν εχουν κανει μια μερα απεργιας δεν μπαινουν 300 ενσημα στο τελος του ετους αλλα 299;
Πραγματικά τώρα που το λες θυμάμαι ότι η μέρα της απεργίας δεν αφαιρείται από τη προϋπηρεσία αναπληρωτή.
Σίγουρα όμως αφαιρούνται τα χρήματα για εκείνη την ημέρα, άρα παρέα θα αφαιρείται και το ένσημο.

Δεν ξέρω αν ισχύει και στους μόνιμους. Λογικά και σε αυτούς οι προϋπηρεσία πρέπει να μετράει κανονικά.
Σίγουρα τους αφαιρείται το ποσό του μισθού που αντιστοιχεί σε εκείνη την ημέρα, άρα μάλλον και το ένσημο.
Για να μη σου πω ότι αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει ότι δεν αφαιρείται το 1/30 του μηνιάτικου για μία μέρα απεργίας,
αλλά το 1/25 επειδή τόσα είναι τα ένσημα του μήνα, αλλά και οι μέρες στον υπολογισμό του μήνα ενός μισθωτού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kouklitsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω να μαθαίνω ευτυχισμένα νέα!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Αυγούστου 24, 2014, 04:24:28 am »
Γειά σας! Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.. Υπάγομαι στον κεντρικότερο ΟΑΕΔ Αττικής, στη Σταδίου. Θυμάμαι άλλες χρονιές μετά την αίτηση όντως το επίδομα έμπαινε αυτόματα 45 μέρες μετά. Τώρα κοντεύουν 2 μήνες και τίποτα. Αίτηση έκανα 4 Ιουλίου και αν θυμάμαι καλά (γιατί κάπου έχω χάσει το χαρτί) έγραφε 4 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη παρουσία. Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ ξέρει κανείς? Συνάδερφοι που υπάγονται σε άλλους ΟΑΕΔ έχουν πάρει ήδη.. Και μάλιστα από αρχές του μήνα.. Είναι κάποιος άλλος που υπάγεται σε αυτόν το υποκατάστημα και δεν έχει πληρωθεί?

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Αυγούστου 24, 2014, 05:06:33 am »
Γειά σας! Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.. Υπάγομαι στον κεντρικότερο ΟΑΕΔ Αττικής, στη Σταδίου. Θυμάμαι άλλες χρονιές μετά την αίτηση όντως το επίδομα έμπαινε αυτόματα 45 μέρες μετά. Τώρα κοντεύουν 2 μήνες και τίποτα. Αίτηση έκανα 4 Ιουλίου και αν θυμάμαι καλά (γιατί κάπου έχω χάσει το χαρτί) έγραφε 4 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη παρουσία. Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ ξέρει κανείς? Συνάδερφοι που υπάγονται σε άλλους ΟΑΕΔ έχουν πάρει ήδη.. Και μάλιστα από αρχές του μήνα.. Είναι κάποιος άλλος που υπάγεται σε αυτόν το υποκατάστημα και δεν έχει πληρωθεί?

Αν πληρείς τις προϋποθέσεις για το επίδομα και αν δεν έχεις συμπληρώσει το πλαφόν των ημερών επιδότησης κατά την προηγούμενη τετραετία τότε θα πρέπει να θέσεις το ερώτημα στον ΟΑΕΔ.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος fyskoz68

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Αυγούστου 24, 2014, 07:12:05 am »
  Στο νομό Κοζάνης το επίδομα ανεργίας, που θα πληρωνόταν 22 Αυγούστου, καθυστέρησε γιατί οι υπάλληλοι ήταν απασχολημένοι με τις αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμο (αυτή τουλάχιστον ήταν η δικαιολογία).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kouklitsa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω να μαθαίνω ευτυχισμένα νέα!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Αυγούστου 24, 2014, 06:08:21 pm »
Ναι σίγουρα πληρώ τις προϋποθέσεις. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος emily_

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Αυγούστου 25, 2014, 10:20:59 pm »
Μήπως γνωρίζετε κάθε πότε κατατίθεται το επίδομα ανεργίας; Κάθε μήνα ή καθε 4 εβδομάδες; Στις 2 Αυγούστου πήρα το επίδομα του Αυγούστου. Τώρα για τον επόμενο μήνα θα μπουν τα χρήματα αυτή την Παρασκευή (29/8) ή την επόμενη 5/9;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Αυγούστου 25, 2014, 10:28:26 pm »
Μήπως γνωρίζετε κάθε πότε κατατίθεται το επίδομα ανεργίας; Κάθε μήνα ή καθε 4 εβδομάδες; Στις 2 Αυγούστου πήρα το επίδομα του Αυγούστου. Τώρα για τον επόμενο μήνα θα μπουν τα χρήματα αυτή την Παρασκευή (29/8) ή την επόμενη 5/9;
Το επίδομα ανεργίας κατατίθεται κάθε φορά που κλείνεις μήνα, την πρώτη Παρασκευή.
Εξαίρεση αποτελεί ο πρώτος μήνας που καθυστερεί μέχρι να γίνει ο έλεγχος και να δοθεί η έγκριση!

Αποσυνδεδεμένος emily_

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Αυγούστου 25, 2014, 10:33:08 pm »
Σ' ευχαριστώ!  :)

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Αυγούστου 29, 2014, 02:39:57 pm »
Φέτος μου συνέβη το εξής περίεργο με το επίδομα ανεργίας. Κάθε χρόνο μου δίνουν ημερομηνία παρουσίας γύρω στις 4-5 Αυγούστου. Συνήθως παρουσιάζομαι τέλος Αυγούστου, όταν και επιστρέφω από τις διακοπές μου, ενώ μέχρι τότε μου έχουν βάλει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της επιδότησης. Φέτος δεν είχε μπει κάποιο ποσό και είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για το αν θα πάρω επίδομα καθώς ήμουν οριακά με τα ένσημα. Όταν παρουσιάστηκα σήμερα, μου είπαν ότι έχει εγκριθεί το επίδομα, αλλά έχει εκπνεύσει η προθεσμία παρουσίασής μου στον ΟΑΕΔ! Ο λόγος ήταν ότι εξαιτίας του νέου ορίου που έχει μπει για τα 4 χρόνια δικαιούμαι λιγότερες μέρες επιδότησης απ' ότι συνήθως. Οπότε και η προθεσμία παρουσίας στον ΟΑΕΔ είναι μικρότερη (μέχρι την ημερομηνία που ολοκληρώνεται η επιδότηση). Σε αυτή την περίπτωση ο προϊστάμενος μπορεί να ξεκλειδώσει το σύστημα για να πληρωθεί το επίδομα. Αυτό για όσους προβληματίζονται που δε βλέπουν να μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Αυγούστου 29, 2014, 02:44:59 pm »
Φέτος μου συνέβη το εξής περίεργο με το επίδομα ανεργίας. Κάθε χρόνο μου δίνουν ημερομηνία παρουσίας γύρω στις 4-5 Αυγούστου. Συνήθως παρουσιάζομαι τέλος Αυγούστου, όταν και επιστρέφω από τις διακοπές μου, ενώ μέχρι τότε μου έχουν βάλει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της επιδότησης. Φέτος δεν είχε μπει κάποιο ποσό και είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για το αν θα πάρω επίδομα καθώς ήμουν οριακά με τα ένσημα. Όταν παρουσιάστηκα σήμερα, μου είπαν ότι έχει εγκριθεί το επίδομα, αλλά έχει εκπνεύσει η προθεσμία παρουσίασής μου στον ΟΑΕΔ! Ο λόγος ήταν ότι εξαιτίας του νέου ορίου που έχει μπει για τα 4 χρόνια δικαιούμαι λιγότερες μέρες επιδότησης απ' ότι συνήθως. Οπότε και η προθεσμία παρουσίας στον ΟΑΕΔ είναι μικρότερη (μέχρι την ημερομηνία που ολοκληρώνεται η επιδότηση). Σε αυτή την περίπτωση ο προϊστάμενος μπορεί να ξεκλειδώσει το σύστημα για να πληρωθεί το επίδομα. Αυτό για όσους προβληματίζονται που δε βλέπουν να μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό τους.
Αυτό πρώτη φορά το διαβάζω. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο και επομένως δεν μπορούν να αξιώνουν από τον άνεργο να το έχει υπόψη του. Στο κάτω κάτω, τι άλλο θα χρειάζεται να σκέφτεται ο άνεργος; Θα μας τρελάνουν;
Πρέπει να το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή να ειδοποιούν τον άνεργο. Δεν γίνεται αλλιώς!!!

Τουλάχιστον με έγκριση του διευθυντή δεν έχασες τα χρήματα, αν κατάλαβα σωστά. Κάτι είναι και αυτό!

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Αυγούστου 29, 2014, 02:51:18 pm »
Καλά μας δουλεύουν; Ας το έγραφαν τουλάχιστον στο αντίγραφο που παίρνουμε όταν κάνουμε τα χαρτιά,δικαιολογίες μου φαίνονται.. Εμένα πάντως από 7 Ιουλίου μόλις σήμερα μπήκε το επίδομα από ΟΑΕΔ Κοζάνης..Είχαν πολλή δουλειά με τις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού και δεν προλάβαιναν..
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Αυγούστου 29, 2014, 03:22:29 pm »
Γενικά δε μου δημιούργησαν πρόβλημα. Μου είπε η υπάλληλος ότι συνέβη σε πολλούς αυτό εξαιτίας του ορίου των 400 ημερών επιδότησης και με παρέπεμψε στον προϊστάμενο. Μετά από λίγες ώρες μπήκαν και τα ποσά στο λογαριασμό. Αυτό που θα μπορούσα να κάνω για να μη κλειδώσει το σύστημα και να μπουν κανονικά τα ποσά (απ' ότι μου είπε η υπάλληλος) είναι να παρουσιαστώ την ημερομηνία, που μου είχαν δώσει για την απόφαση, στον ΟΑΕΔ της περιοχής που έκανα διακοπές.

Αποσυνδεδεμένος shou shou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Αυγούστου 29, 2014, 03:23:50 pm »
στο δικο μου οαεδ με εβαλαν μαζι με την εγγραφη για την ανεργια να κανω και την αιτηση. τελη σεπτεμβρη πρεπει να παω για να ξεκινησω να πληρωνομαι. και μαλιστα μου ειπαν απο μονοι τους για την διαδικασια και εκαναν μονοι τους τα χαρτια!!!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Αυγούστου 29, 2014, 03:48:42 pm »
στο δικο μου οαεδ με εβαλαν μαζι με την εγγραφη για την ανεργια να κανω και την αιτηση. τελη σεπτεμβρη πρεπει να παω για να ξεκινησω να πληρωνομαι. και μαλιστα μου ειπαν απο μονοι τους για την διαδικασια και εκαναν μονοι τους τα χαρτια!!!
Μπράβο...πολύ προχωρημένος ΟΑΕΔ, αυτός στον οποίο ανήκεις! Μάλλον δε θα έχει να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)