0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχει προβλεπόμενη ποινή για χρήση ή κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητές; Ο νόμος λέει ότι και στις δύο περιπτώσεις απαγορεύεται το κινητό και ο μαθητής ελέγχεται.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Αν ένας μαθητής συλληφθεί να καπνίζει, ποια είναι η προβλεπόμενη ποινή; Επίσης, αν ο σύλλογος διδασκόντων έχει αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς να τιμωρεί με μονοήμερη αποβολή μαθητή που συλλαμβάνεται να καπνίζει, αυθαιρετεί ή είναι εντός πλαισίου νόμου; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το άσχετο του θέματος.
Παράθεση από: BATPAXI στις Φεβρουαρίου 11, 2013, 08:19:13 pmΥπάρχει προβλεπόμενη ποινή για χρήση ή κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητές; Ο νόμος λέει ότι και στις δύο περιπτώσεις απαγορεύεται το κινητό και ο μαθητής ελέγχεται.Παράθεση από: ENTY23 στις Φεβρουαρίου 11, 2013, 09:05:56 pmΝα ρωτήσω και εγώ κάτι; Αν ένας μαθητής συλληφθεί να καπνίζει, ποια είναι η προβλεπόμενη ποινή; Επίσης, αν ο σύλλογος διδασκόντων έχει αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς να τιμωρεί με μονοήμερη αποβολή μαθητή που συλλαμβάνεται να καπνίζει, αυθαιρετεί ή είναι εντός πλαισίου νόμου; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το άσχετο του θέματος. Με την εξαθλιωση που βιωνουν οι καθηγητες οι προβλεπομενες ποινες ειναι κατασχεση του κινητου του πρωτου και τρακα τσιγαρο απο τον δευτερο!!!
ήμαρτον..
Η ποινη που πρβλεπεται απο το νομο για το κινητο απο οσο γνωριζω, ειναι η μια μερα αποβολη του μαθητη. Εννοειται πως του παιρνουμε το κινητο. Αν διαβασετε την εγκυκλιο φετος δεν γραφει απλα οτι απαγορευεται η χρηση αλλα και η κατοχη, που σημαι νει οτι τα παιδια πρεπει να ερχονται στο σχολειο χωρις το κινητο. Στις περιπτωσεις που καποιοι μπορει να ειναι απο χωρια και να πηγαινουν αλλου σχολειο αφηνονται στο γραφειο του Διευθυντη. Επισης στη φετεινη εγκυκλιο αναφερει οτι απαγορευεται και οποιαδηποτε συσκευη αναπαραγωγης ηχου και εικονας (μπορειται να καταλαβετε γιατι).Το θεμα ,για μενα προσωπικα, ειναι ενα: πρεπει να μαθουν οτι το κινητο δεν ειναι απαραιτητο στο σχολειο και να στματησουν να το φερνουν. Αν θεωρησουμε οτι ειναι αναγκαιο δεν ειμαι και τοσο σιγουρη οτι θα το εχουν και κλειστο. Φανταστειτε λοιπον 27 κινητα ανοικτα(και αθορυβα) σε μια αιθουσα τι ακτινοβολια εκπεμπουν.