0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα πως θα κλεισει τα ολοημερα απο τη στιγμη που ηδη εχουν γινει οι εγγραφες??
Παράθεση από: josua στις Αυγούστου 13, 2013, 08:52:36 amΜα πως θα κλεισει τα ολοημερα απο τη στιγμη που ηδη εχουν γινει οι εγγραφες??Στο δημοτικό που ήμουν λειτούργησε κανονικά το ολοήμερο μόνο με ένα δάσκαλο. Δεν έστειλαν κ α μ ί α ειδικότητα, ούτε για τα μάτια. Μ' αρέσει που κάθε χρόνο που συμπληρώνουν την αίτηση οι γονείς για το ολοήμερο, ζητάει να γράψουν και ποιες δραστηριότητες θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους (αγγλικά, μουσική, πληροφορική, χορό, εικαστικά κλπ.).Μεγάλη κοροϊδία....Η δικαιλογία απλή. Δεν υπάρχουν πιστώσεις.
Σε παραπέμπω στη φετινή κατάσταση στις 4 περιοχές της Αθήνας όπου μειώθηκαν πάρα πολύ οι αναπληρωτές λόγω των ολοήμερων που έπρεπε να λειτουργήσουν και δε λειτούργησαν. Επίσης, πολλοί γονείς δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους και μετά από μερικές μεμονωμένες διαμαρτυρίες τα παρατάνε. Σου δίνω ένα υποθετικό παράδειγμα: σε ένα χωριό της Κρήτης υπάρχει ένα νηπιαγωγείο έχει 12 παιδιά που είναι προορισμένο να λειτουργήσει ως ολοήμερο αλλά έρχεται ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και δεύτερη νηπιαγωγός δεν έρχεται. Η πρωτοβάθμια λέει ότι δεν έχει προσωπικό και θα προσπαθήσει για τον επόμενο μήνα. Και αυτό συνεχίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι γονείς τι μπορούν να κάνουν; Ειδικά αν δε δουλεύουν το μεσημέρι, ή αν υπάρχει μια γιαγιά στο χωριό για να προσέχει το παιδί, δε θα καίγονται. Οπότε το αφήνουν κι αυτοί μη γνωρίζοντας και τα δικαιώματά τους.
Παράθεση από: Demetroula στις Αυγούστου 13, 2013, 11:51:51 amΣε παραπέμπω στη φετινή κατάσταση στις 4 περιοχές της Αθήνας όπου μειώθηκαν πάρα πολύ οι αναπληρωτές λόγω των ολοήμερων που έπρεπε να λειτουργήσουν και δε λειτούργησαν. Επίσης, πολλοί γονείς δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους και μετά από μερικές μεμονωμένες διαμαρτυρίες τα παρατάνε. Σου δίνω ένα υποθετικό παράδειγμα: σε ένα χωριό της Κρήτης υπάρχει ένα νηπιαγωγείο έχει 12 παιδιά που είναι προορισμένο να λειτουργήσει ως ολοήμερο αλλά έρχεται ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και δεύτερη νηπιαγωγός δεν έρχεται. Η πρωτοβάθμια λέει ότι δεν έχει προσωπικό και θα προσπαθήσει για τον επόμενο μήνα. Και αυτό συνεχίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι γονείς τι μπορούν να κάνουν; Ειδικά αν δε δουλεύουν το μεσημέρι, ή αν υπάρχει μια γιαγιά στο χωριό για να προσέχει το παιδί, δε θα καίγονται. Οπότε το αφήνουν κι αυτοί μη γνωρίζοντας και τα δικαιώματά τους. Να σας δώσω κι εγω ένα πραγματικό παράδειγμα (για να μην μιλάμε υποθετικά). Σε χωριό της Λέσβου που κλήθηκα να υπηρετήσω φέτος, το νηπιαγωγείο ενώ τόσα χρόνια ήταν ολοήμερο, φέτος λειτούργησε ως κλασσικό με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν άτομα. Η επίσημη αιτιολόγηση ήταν ότι δεν επαρκουσε ο αριθμός των παιδιών. Κι ενώ τους έστειλα έγγραφο ότι ο αριθμός των παιδιών σύμφωνα με το νόμο μας υποχρεώνει να το λειτουργήσουμε ως ολοήμερο, δεν έγινε τίποτα. Παραπονεθηκαν κάποιοι γονείς, πήγαν απο την Πρωτοβαθμια και τίποτε άλλο.Αφου δεν είχαν και απο εκει κάποιον να στείλουν, τι άλλο μπορούσε να γίνει;
Για να καταλαβω.... η δημιουργια Ολοημερου γινεται λοιπον κατα το δοκουν???Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες προυποθεσεις?Δηλαδη αν δεν πληρουνται οι προυποθεσεις το δημιουργουν και το αντιστροφο αναλογα με τις ορεξεις της καθε διευθυντριας?
Παράθεση από: josua στις Αυγούστου 14, 2013, 02:52:41 pmΓια να καταλαβω.... η δημιουργια Ολοημερου γινεται λοιπον κατα το δοκουν???Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες προυποθεσεις?Δηλαδη αν δεν πληρουνται οι προυποθεσεις το δημιουργουν και το αντιστροφο αναλογα με τις ορεξεις της καθε διευθυντριας?Όοοοοχχχιιιιι, ποτέεεεεεε!!!!!!!!!!!
Για όλα φταίνε οι αναπληρωτές κατά τα λεγόμενά σου typos72;Το ότι καθένας μας θέλει να δουλέψει, δε σου περνάει από το μυαλό;Εσύ με ποιον είσαι; Με τους εκπαιδευτικούς ή με αυτούς που κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς;