0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καταρχάς, από που είναι το απόσπασμα; Κατά δεύτερον, ξαναλέω, αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρήματα του ΕΣΠΑ και για τις κανονικές δομές της Ε.Α., γιατί δεν μπορούν και για τη γενική αγωγή; (μήπως όμως φάνε άκυρο από την Ε.Ε., όπως έφαγαν όταν πήγαν να πάρουν και άλλες φορές χρήματα του ΕΣΠΑ για δομές που δεν προβλεπόταν?)Εν τω μεταξύ χθες συνάδελφος μας έλεγε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της από το Υπουργείο οι προσλήψεις στην Ε.Α. θα γίνουν από τις ίδιες 2.800 κρατικές πιστώσεις από τις οποίες θα καλέσουν και για την γενική αγωγή. Κάθε μέρα και άλλο σενάριο...
Το ΕΣΠΑ μπορεί να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ισχύει αυτό που ειπώθηκε για καινοτόμες δράσεις και όχι για την ενίσχυση του κύριου προγράμματος διδασκαλίας που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αν με κάποιο τρόπο κάποια κομμάτια του κύριου προγράμματος βαφτιστούν καινοτόμα προγράμματα (πχ ειδική αγωγή), δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει, αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να γενικευτεί.
ευχαριστώ nero . είναι πράγματι ενδιαφέρον. και δίνει αρκετές θέσεις εκτός Ε.Α. μακάρι να γίνει και έτσι. αν μάθω θετικά επί αυτού , θα επανέλθω. είναι σοβαρό και αισιόδοξο ΑΝ ΓΊΝΕΙ ΕΤΣΙ. (όσο μπορεί να είναι ). πάντως έχω μέχρι τώρα διαφορετική πληροφόρηση.χαιρετώ.
Το ΕΣΠΑ μπορεί να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ισχύει αυτό που ειπώθηκε για καινοτόμες δράσεις και όχι για την ενίσχυση του κύριου προγράμματος διδασκαλίας που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αν με κάποιο τρόπο κάποια κομμάτια του κύριου προγράμματος βαφτιστούν καινοτόμα προγράμματα (πχ ειδική αγωγή), δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει, αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να γενικευτεί. Πάντως αυτά που άκουσα σχετικά έγκυρα για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων από Διευθυντές, υπαλλήλους σε ΔΔΕ κλπ από 2-3 Διευθύνσεις, είναι οτι σε καμιά ειδικότητα δεν προκύπτουν κενά και οτι αν προκύψουν θα προκύψουν από άδειες, τις οποίες τώρα δεν μπορούν να υπολογίσουν. Να σημειώσω οτι δεν μιλάω για ΔΔΕ του κέντρου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πέριξ). Μακάρι οι συνταξιοδοτήσεις να είναι πολύ περισσότερες και να προκύψουν ανάγκες, αλλά μεταξύ μας πρέπει να λέμε αλήθειες και όχι ό,τι θα θέλαμε να ισχύει.
και εγώ αλήθεια είπα πριν. Δεν βγαίνουν κενά με β' αναθέσεις (τις νόμιμες βέβαια). Επίσης από ότι φαίνεται δεν τα υπολογίζουν όλα από την αρχή. Δεν θα ήταν και λογικό άραγε. Ότι έχει καπαρώσει ο καθένας θεωρείται δεδομένο. Έτσι βγαίνουν ότι δεν υπάρχουν κενά. Ξαναλέω λογικό. Αλλά όχι δίκαιο, μην λέμε και ότι θέλουμε.
Παράθεση από: anixia στις Μαΐου 26, 2013, 11:46:28 amAκριβως ετσι sikat (αυτο λεγεται ρεαλισμος!) , οποιος θελει να εργαστει ''σιγουρα'' και εννοειται βρισκεται σε μετρια και πανω θεση στους πινακες ....Νησια !Και φυσικα να ξεκαθαρισω οτι δεν αναφερομαι σε οτι εχει να κανει με Πρωτοβαθμια!!!!!!!!!!!Δυστυχώς anixia θα βρεθούμε σε μεγάλο δίλημμα αρχές Ιουλίου όταν κάνουμε τις αιτήσεις μας για αναπληρωτές. Θα πάρουν αναπληρωτές έστω και στα νησιά; Θα πάρουν τόσους όσους χρειάζεται για να προσφληθεί ο καθένας μας με την θέση του που έχει στον πίνακα; Ενισχυτική θα δηλώσουμε; Αν δηλώσουμε μήπως χάσουμε θέση αναπληρωτή; Αν δεν δηλώσουμε μήπως μείνουμε στον άσο; ΥΓ. Συγνώμη που αναφέρομαι και στις ειδικότητες που έχουν την επιλογή της ενισχυτικής...
Aκριβως ετσι sikat (αυτο λεγεται ρεαλισμος!) , οποιος θελει να εργαστει ''σιγουρα'' και εννοειται βρισκεται σε μετρια και πανω θεση στους πινακες ....Νησια !Και φυσικα να ξεκαθαρισω οτι δεν αναφερομαι σε οτι εχει να κανει με Πρωτοβαθμια!!!!!!!!!!!
Μια λίγο άσχετη ερώτηση. Αν κάποιος κάνει αίτηση τώρα για αναπληρωτής έχει το δικαίωμα να την ανακαλέσει πριν τον καλέσουν και να μην υποστεί την ποινή του 2ετούς αποκλεισμού;Νομίζω πως ίσχυε πέρυσι. Ή όχι...