0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οποιαδήποτε άποψη, παρατήρηση, ιδέα, συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη! Θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων για την όποια βοήθεια!
σε καταλαβαινω απολυτα!!! τα ιδια επαθα κι εγω φετος!!! ξεκινησα με ενα κοριτσακι 4 χρονων δημιουργικη απασχοληση, η μαμα ομως ηθελε απο την αρχη να μιλαω μονο αγγλικα!!! ειχε πει στο κοριτσακι οτι η κυρια μιλαει μονο αγγλικα και πρεπει να μιλας κι εσυ! φανταζεσαι... στην αρχη δεν ηθελε να κανουμε τιποτα ηθελε μονο να παιζουμε, σκεψου ειχα παει για μαθημα και εφυγα γιατι δε καθοταν με τιποτα! σιγα σιγα ομως μπηκε στο κλιμα! αυτο που εκανα ειναι μια σειρα της express publising για nursery κι ετσι βρηκε ενδιαφερον! μαζι με φωτοτυπιες,ζωγραφιες,κατασκευες,τραγουδια,ιστοριουλες,παραμυθακια και παιχνιδια!!!!!!κατι τετοιο θα σου ελεγα να κανεις!!! το προβλημα που εχω εγω ομως τωρα ειναι οτι η μαμα δε θελει να κανουμε τετοιες δραστηριοτητες αλλα να κανουμε μαθημα κανονικο! να μαθει επιπλεον λεξιλογιο!!!! εντωμεταξυ επειδη κανουμε 3 ωρες την εβδομαδα και κανει και στο νηπιαγωγειο αγγλικα εχει μαθει παρα πολλα πραγματα,μη σου πω περισσοτερα κι απο παιδακια επιπεδου pre-junior!!!!!και δε ξερω τι αλλο να κανω....
Παράθεση από: Mary26 στις Μαρτίου 28, 2013, 12:49:23 pmσε καταλαβαινω απολυτα!!! τα ιδια επαθα κι εγω φετος!!! ξεκινησα με ενα κοριτσακι 4 χρονων δημιουργικη απασχοληση, η μαμα ομως ηθελε απο την αρχη να μιλαω μονο αγγλικα!!! ειχε πει στο κοριτσακι οτι η κυρια μιλαει μονο αγγλικα και πρεπει να μιλας κι εσυ! φανταζεσαι... στην αρχη δεν ηθελε να κανουμε τιποτα ηθελε μονο να παιζουμε, σκεψου ειχα παει για μαθημα και εφυγα γιατι δε καθοταν με τιποτα! σιγα σιγα ομως μπηκε στο κλιμα! αυτο που εκανα ειναι μια σειρα της express publising για nursery κι ετσι βρηκε ενδιαφερον! μαζι με φωτοτυπιες,ζωγραφιες,κατασκευες,τραγουδια,ιστοριουλες,παραμυθακια και παιχνιδια!!!!!!κατι τετοιο θα σου ελεγα να κανεις!!! το προβλημα που εχω εγω ομως τωρα ειναι οτι η μαμα δε θελει να κανουμε τετοιες δραστηριοτητες αλλα να κανουμε μαθημα κανονικο! να μαθει επιπλεον λεξιλογιο!!!! εντωμεταξυ επειδη κανουμε 3 ωρες την εβδομαδα και κανει και στο νηπιαγωγειο αγγλικα εχει μαθει παρα πολλα πραγματα,μη σου πω περισσοτερα κι απο παιδακια επιπεδου pre-junior!!!!!και δε ξερω τι αλλο να κανω.... Καλά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να κάνεις κανονικό μάθημα σε παιδιά προσχολικής, δεν μπορούν να κάθονται πολλή ώρα στο ίδιο μέρος ή να είναι ώρα συγκεντρωμένα σε ένα πράγμα! Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει στο μυαλό της η μαμά της μαθήτριας σου. Μέχρι τώρα εγώ και τα παιδιά κάνουμε ό,τι δραστηριότητα διαλέγουν αυτά (τη μία θέλουν ζωγραφική, μετά από λίγο παιχνίδι με τα δικά τους παιχνίδια, μετά να δουν τις ιστορίες και τα βιβλία τους, κτλ) και απλά εγώ μιλάω μόνο στα αγγλικά και εκμεταλλεύομαι την παραμικρή ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με καινούργιο λεξιλόγιο, δομές, κτλ. Επίσης, πάντα φέρνω και δικό μου υλικό, δηλαδή έχω ένα προγραμματάκι για δραστηριότητες για κάθε φορά και άμα τους τραβήξει την προσοχή τότε το κάνουμε, φέρνω βιβλία, μαριονέτες, μάσκες, flashcards, colouring pages, κάθομαι και τραγουδάω τα αντίστοιχα βρετανικά παιδικά τραγουδάκια για το επίπεδό τους και την ηλικίας τους.. Ειλικρινά δε μου είχε περάσει καν από το μυαλό να κάνω τέτοιου είδους βιβλιαράκια από εκδοτικούς οίκους. Δεν ξέρω.. θα κάθονται;; Κι άμα δεν αρέσει στα συγκεκριμένα παιδιά;; Θα είναι πεταμένα λεφτά και δικά μου και των γονιών. Είναι αρκετά μεγάλο το ρίσκο. Εσύ ποιο της κάνεις; Το "Happy Hearts" που είδα στο internet; Ίσως το κοιτάξω.Χτες είχα 2η φορά με την μικρή και πήγε πολύ καλύτερα. Απ' ό,τι μου είπε η μητέρα της δεν την είχε προετοιμάσει κατάλληλα την προηγούμενη φορά, της είχε πει ότι θα παίζουμε μαζί και θα κάνουμε δραστηριότητες αλλά τίποτα για το ότι εγώ θα μιλάω στα αγγλικά! Εγώ θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω και τεχνολογία στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης (χρήση υπολογιστή ή ipad), αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση.