0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστά, κάντε επώνυμη καταγγελία για τον διευθυντή σας (καλύτερα όχι μεμονωμένα).Όσον αφορά, το τι ισχύει από το νόμο, ακόμα κι αν δεν ισχύει η υποχρεωτική παραμονή 8-2, καιρός να αλλάξει ο νόμος. Ο εργασιακός χώρος του εκπαιδευτικού είναι το σχολείο του, και πρέπει να βρίσκεται εκεί ολόκληρο το ωράριο, και όχι μόνο το διδακτικό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και οποιαδήποτε ολιγόωρη απουσία, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει να γίνεται με έγγραφη άδεια του διευθυντή (υπηρεσιακό σημείωμα κλπ), ο οποίος επίσης πρέπει να ελέγχεται αν τηρεί τη νομοθεσία.
Εντάξει το καταλάβαμε το νόημα. Ηρθε η τρόικα χτες και κάνουν φιέστες....Γιατί δεν μας βγάζουν όλους σε διαθεσιμότητα με το 75% του μισθού μας; Ετσι και αλλιώς ένας Νόμος είναιΠλάκα θα είχε....Να μην δουλεύει κανένας σε αυτή τη χώρα....να μην έχει να δώσει συντάξεις....Ετσι ρε αδελφέ να νιώσω και εγώ μια χρονιά συνταξιούχος πότε ξανά θα έχω τέτοια τύχη;
Παράθεση από: Landau στις Απριλίου 05, 2013, 11:22:01 pmΣωστά, κάντε επώνυμη καταγγελία για τον διευθυντή σας (καλύτερα όχι μεμονωμένα).Όσον αφορά, το τι ισχύει από το νόμο, ακόμα κι αν δεν ισχύει η υποχρεωτική παραμονή 8-2, καιρός να αλλάξει ο νόμος. Ο εργασιακός χώρος του εκπαιδευτικού είναι το σχολείο του, και πρέπει να βρίσκεται εκεί ολόκληρο το ωράριο, και όχι μόνο το διδακτικό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και οποιαδήποτε ολιγόωρη απουσία, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει να γίνεται με έγγραφη άδεια του διευθυντή (υπηρεσιακό σημείωμα κλπ), ο οποίος επίσης πρέπει να ελέγχεται αν τηρεί τη νομοθεσία.Να κάνω καταγγελία στο διευθυντή που θα με αξιολογήσει μεθαύριο; Άσε που δε θα προλάβω καν να φτάσω μέχρι τη διαδικασία της αξιολόγησης, αφού αυτός, γνωστό κομματόσκυλο με άκρες, θα βρει τρόπο να καλυφθεί και μετά θα μου τραβήξει και μία ωραία μήνυση και θα βγω σε αυτοδίκαιη αργία...Να μείνω στο σχολείο 8-2 για να κάνω τι, όταν δεν έχω μάθημα ή άλλα καθήκοντα; Στο γραφείο δε χωράμε καλά καλά να καθήσουμε. Τι θα προσφέρει αυτό στην εκπαίδευση;
Θα σε αξιολογήσει το "κομματόσκυλο" που κάνει επίσκεψη guest star και σχολάει 12.25' .Μάλιστα.Σιγά ...
Και εμείς σήμερα στο σχολείο πήγαμε όλοι 8-2,για τα Γιάννενα μιλάω, γιατί μας πήρε τηλέφωνο χθες ένας αιρετός και μας είπε για τους ελέγχους...απλά θεωρούσα πως ήταν ράδιο αρβύλα...εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω μιας που δεν έχω ποτέ τις δύο πρώτες ώρες είμαι υποχρεωμένη να πάω στις 8 ή στις 8:15...όχι ότι το τέταρτο κάνει τη διαφορα,αλλά αν πάω την ώρα που χτυπάει το κουδούνι μπορούν να μου πουν γιατί άργησες;
Παράθεση από: npb στις Απριλίου 05, 2013, 11:34:32 pmΠαράθεση από: Landau στις Απριλίου 05, 2013, 11:22:01 pmΣωστά, κάντε επώνυμη καταγγελία για τον διευθυντή σας (καλύτερα όχι μεμονωμένα).Όσον αφορά, το τι ισχύει από το νόμο, ακόμα κι αν δεν ισχύει η υποχρεωτική παραμονή 8-2, καιρός να αλλάξει ο νόμος. Ο εργασιακός χώρος του εκπαιδευτικού είναι το σχολείο του, και πρέπει να βρίσκεται εκεί ολόκληρο το ωράριο, και όχι μόνο το διδακτικό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και οποιαδήποτε ολιγόωρη απουσία, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει να γίνεται με έγγραφη άδεια του διευθυντή (υπηρεσιακό σημείωμα κλπ), ο οποίος επίσης πρέπει να ελέγχεται αν τηρεί τη νομοθεσία.Να κάνω καταγγελία στο διευθυντή που θα με αξιολογήσει μεθαύριο; Άσε που δε θα προλάβω καν να φτάσω μέχρι τη διαδικασία της αξιολόγησης, αφού αυτός, γνωστό κομματόσκυλο με άκρες, θα βρει τρόπο να καλυφθεί και μετά θα μου τραβήξει και μία ωραία μήνυση και θα βγω σε αυτοδίκαιη αργία...Να μείνω στο σχολείο 8-2 για να κάνω τι, όταν δεν έχω μάθημα ή άλλα καθήκοντα; Στο γραφείο δε χωράμε καλά καλά να καθήσουμε. Τι θα προσφέρει αυτό στην εκπαίδευση;Ως προς το πρώτο, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της κρατικής δομής της χώρας μας, οπότε εν μέρει το καταλαβαίνω.Ως προς το τελευταίο, πολύ απλά πρέπει να βρίσκεται κάποιος στο χώρο εργασίας του για ό,τι προκύψει. Π.χ. κάποιος συνάδελφός σου αρρώστησε, εσύ που έχεις 1-2 ώρες κενό, μπορεί - με εντολή διευθυντή - να απασχολήσεις την τάξη (όπως γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού), αντί να αφήνουν τους μαθητές να κόβουν βόλτες στο προαύλιο (στην καλύτερη, συνήθως και εκτός σχολείου). Κι έφερα μόνο ένα παράδειγμα.