*

Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή ωραρίου 8-2  (Αναγνώστηκε 34110 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή ωραρίου 8-2
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:04:54 pm »
O ICT τα εξηγεί πολύ καλά.Τι δεν καταλαβαίνετε;

Έως 30 το μάξιμουμ, σου λέει.Και αν υπάρχει εργασία.Όχι για να πιεις καφέ.

Θλίβομαι όταν βλέπω συναδέλφους να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Εσύ bitch,που δουλεύεις στα γραφεία,έχει ησυχάσει το κεφαλάκι σου και έχεις ξεχάσει προφανώς τι σημαίνει διδακτική ώρα.Επίσης έχεις ξεχάσει τι σημαίνει προετοιμασία μιας διδακτικής ώρας ειδικά για όσους κάθε χρόνο διδάσκουν διαφορετικό μάθημα.Μπορεί να σημαίνει περισσότερο χρόνο από τη διδακτική ώρα.

Αυτό σημαίνει πως οι ώρες που αφιερώνουμε για το "λειτούργημά" μας ξεπερνάνε σίγουρα τις 40 την εβδομάδα.Ο νομοθέτης τα έλαβε υπόψην όλα αυτά όταν καθόρισε το ωράριό μας.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:07:06 pm από MHXMHX »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:01:30 »

Αποσυνδεδεμένος mariacurie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:11:14 pm »
Αυτό με την παράγραφο
12. Παρίστανται στο χώρο συγκέντρωσης των μαθητών κατά την έναρξη λειτουργίας του σχολικού ωραρίου και κάθε φορά που ο Σύλλογος των Διδασκόντων απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών. Με τον τρόπο αυτό δίνεται το αναγκαίο κύρος στη συλλογική λειτουργία του σχολείου.
δεν έρχεται σε αντίθεση ότι όταν κάποιος είναι στο ολοήμερο πάει μετά τις 10;

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:13:20 pm »
Λοιπόν εν τάχει γιατί πρέπει να κλείσω

1) Οι μητέρες δεν αναλαμβάνουν καμια εξωδιδακτική εργασία. Δεν αναφέρεται σε μέρες αλλά σε εργασίες.
2) αυτό με την προσευχή ισχύει αλλά ναι μπορεί να γίνει αυτό που λες να πάω προσευχή και αν θέλω κάθομαι (πρόσεχε βάζεις την λογική σου να τα ερμηνεύσει νομικά δεν ισχύει πάντα η λογική  ;)). Ασχετα βέβαια αν γίνεται αυτό που ξέρεις-ω.
3) Γίνεται προφορικά. Π.χ. για τις κρατήσεις Δημοσίου μου λέει προφορικά ICT φτιάξτο να το πάω στην Τράπεζα. Τα έκτακτα που σου έλεγα που δεν γράφονται στο πρακτικό. Φυσικά αν θέλεις να είσαι τυπολάτρης ζητάς πρακτικό. Μην σου πω τι γίνεται από συνδικαλιστές-εκπαιδευτικούς ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:27:52 pm »
ICT & MHXMHX

ο νόμος δεν ειναι μπερδεμένος. Απλά για να τον "διαβάσεις' πρέπει να διαβάζεις αυτό ακριβώς που γράφει, όχι αυτό που φαντάζεσαι ότι γράφει ή αυτό που σε βολεύει να γράφει.Η Διοίκηση με έμαθε να διαβάζω στεγνά αυτό που ειναι γραμμένο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργεί αμερόληπτα ( όπερ ειναι και το ζητούμενο).
Το ότι ενίοτε η Διοίκηση δεν λειτουργεί αμερόληπτα - και κακώς - βασίζεται σε δύο κυρίως λόγους : πρώτον ότι πολλές φορές "διαβάζεις αυτό που σε βολεύει " και δεύτερον ότι οι  υπόλοιποι ( πχ ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών) δεν ξέρει να διαβάζει πραγματικά αυτά που ειναι γραμμένα στο Νόμο ( με αποτέλεσμα να σας δίνουν καποιοι μια ασαφή απάντηση, να μπουρδουκλώνουν τα πράγματα, να σας μπερδεύουν, να περνάει το δικό τους  και να λέτε κι ευχαριστώ).

ΜΗΧΜΗΧ σε βεβαιώ δεν έχω ξεχάσει στο ελάχιστο τι σημαίνει προετοιμασία για την τάξη - και τι σημαίνει η ίδια η τάξη. Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ σημαίνει ειναι " καλύπτω μόνο το διδακτικό και έχω γραμμένο το εργασιακό στα παλαιότερα των υποδημάτων μου". Ο νομοθέτης σαφώς και διαχώρισε διδακτικό και εργασιακό αλλά δεν κατήργησε το εργασιακό σε καμία περίπτωση.

ICT το προφορικό αναφέρεται σε έκτακτη εργασία. Οι  εργασίες όμως που δεν είναι έκτακτες και που σου έχουν ανατεθεί απο την αρχή του έτους, αναγράφονται σαφώς στο πρακτικό και βάσει αυτού γίνονται και σε αυτές αναφέρεται ο νόμος.

.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:01:30 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:28:22 pm »
Λοιπόν ας πατήσουμε στην γκάφα τους. Δεν αντιμετωπίζονται τόσο εύκολα οι απατεώνες. 5 ώρες διδακτικές τη μέρα + 2 (για να μην υπερβάλλω και γω με 3) ώρες προετοιμασία για κάθε ώρα μάθημα =15 ωρες την μέρα. ΚΑι αυτή η δουλειά δεν μου χαρήστηκε (και είμαι και αναπληρωτής), ούτε με γνωριμίες την πήρα (όπως στον ιδιωτικό τομέα), και αφού λέει ότι θα αξιολογηθώ και όταν αξιολογηθώ, να κάνουν μόκο τα λαμόγια οι σύμβουλοι (που ούτε το μισθό των υπολοίπων δημοσίων έπαιρνα).
Ξανά, 21 ώρες διδακτικές (προς το παρόν), δηλαδή 16 ώρες πραγματικές (60 λεπτά) + 2*16 = 48 ώρες
+ 14 υπόλοιπες ώρες στο σχολείο για υποστηρηκτικό έργο, αφού δεν έχω τρόπο στο σχολείο για προετοιμασία = 62 ώρες.
Και παίρνω και λιγότερα;
Πατάμε στην νομιμότητα λοιπόν και απαιτούμε ή μείωση κάποιου ωραρίου ή υπερωρίες. Μπορούμε πιστεύω να γίνουμε προκλητικοί και απέναντι στην κοινή γνώμη απαιτώντας αξιολόγηση. Αν με αξιολογήσεις θετικά σημαίνει ότι τις δουλεύω τις 62 ώρες, γιατί αλλιώς η αξιολόγηση δεν είναι ακριβής και τότε για μένα θα έπρεπε να απολυθεί ο αξιολογητής.
Η απλώς μεταναστεύω για να πούμε του στραβού το δίκαιο και δεν ασχολούμαι με απατεώνες άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:31:42 pm από gvasilis »

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:38:22 pm »
bitch,αφού μπορείς και διαβάζεις στεγνά ,όπως λες, πως το "διδακτικό ωράριο<εργασιακό ωράριο<30 ώρες"  το ερμηνεύεις σε "εργασιακό ωράριο=30 ώρες";
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:39:53 pm από MHXMHX »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:46:02 pm »
όχι, το σύνολο του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου ειναι 30 ωρες. Που σημαίνει αν έχεις 21 ωρες διδακτικό έχεις άλλες 9 εργσιακό.
Αν έχεις 19 διδακτικό έχεις άλλες 11 λοιπό εργασιακό κοκ.
Δε σημαίνει δηλαδή πως έχεις πχ 21 ώρες διδακτικό και άλλες 30 εργασιακό.
Ουσιαστικά, αφού ο νομος μιλάει για το μάξιμουμ έξι ώρες την ημέρα σου λέει "άπλωσε διδακτικό και εργασιακό στο εξάωρο"....
Αυτό που γίνεται τώρα ειναι κατά παρέκκλιση του νόμου ...το ότι δηλαδή έρχεται ο καθένας στον προγραμματιστή και του λέει "΄βαλε μου δίωρο συνεχόμενο" ή "δεν θέλω κενά" ή "δεν θέλω εφτάωρο"  ή " ΄βαλε τις κατευθύνσεις πρώτες και μετά τα γενικής παιδείας" δεν προκύπτει απο κάπου...βόλεμα ημετέρων ειναι... να ειμαστε ειλικρινείς.

Εγώ πάντως όσο ήμουν σχολείο προτιμούσα να έχω κενά ανάμεσα, και πιο ξεκουραστη πήγαινα στην τάξη, και χρόνο να βγάλω τις φωτοτυπίες μου είχα, και να περάσω τις απουσίες του τμήματός μου και όλα.... καλύτερα απο τετράωρο ή πενταώρο συνεχόμενα με αντάλλαγμα να φεύγω στο δίωρο την Παρασκευή....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:55:57 pm »
Ανισότητες ήταν,δεν ξέρω τι έβγαλε ο υπολογιστής σου.Τέλος πάντων.

Να στο ρωτήσω πιο απλά:Αν έχεις 21 ώρες ωράριο,γιατί το εργασιακό να μην είναι 22;Είναι περισσότερες απ'το διδακτικό και λιγότερες από 30.Αυτό ζητάει ο νόμος.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:00:48 pm »
γιατί ο νόμος δε ζητάει αυτό. Σου λέει όχι πάνω απο έξι, δεν σου λέει όμως "ως έξι"

Αποσυνδεδεμένος villie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:05:24 pm »
Εχω φτασει στο σημειο να λεω οτι θα το χαρω απιστευτα να εφαρμοστει επιτελους αυτο το 8-2, οταν βλεπω συναδελφους να φευγουν οχι μονο οταν σχολανε απο τις 10:00, αλλα να φευγουν στα κενα τους για να πανε λαικη, σουπερ κλπ, και να πεταγονται στα διαλειμματα τους να αγορασουν ψωμι, γαλα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:06:47 pm »
Γιατί;

Αν δε λέει ως έξι και ούτε κάτω από έξι,τότε μου λέει έξι!!!

Έλα όμως που δε λέει έξι...Έχεις μπερδευτεί και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Όχι πάνω από έξι ,σημαίνει πως απαγορεύεται πάνω από έξι αλλά όχι λιγότερες.

Αποσυνδεδεμένος MHXMHX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:15:53 pm »
Εχω φτασει στο σημειο να λεω οτι θα το χαρω απιστευτα να εφαρμοστει επιτελους αυτο το 8-2, οταν βλεπω συναδελφους να φευγουν οχι μονο οταν σχολανε απο τις 10:00, αλλα να φευγουν στα κενα τους για να πανε λαικη, σουπερ κλπ, και να πεταγονται στα διαλειμματα τους να αγορασουν ψωμι, γαλα κλπ.
Εσύ τι ζόρι τραβάς;Όταν οι βουλευτές δεν πατάνε στη βουλή και παίρνουν 10 φορές περισσότερα από σένα.εσύ ασχολήσου με το που θα πάει  ο μπατιράκος συνάδελφός σου. Ρουφιάνεψέ τον κιόλας.

Θα έπρεπε να σε απασχολεί αν έχει λεφτά να πάει super.

Δεν ντρεπόμαστε λίγο!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 11:17:56 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος villie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:18:47 pm »
δεν ντρεπομαστε λιγο;;;;;;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:19:09 pm »
ΜΗΧΜΗΧ
ο νόμος σου αναφέρει το όχι πάνω από τριάντα την εβδομάδα ( το οποίο ειναι υποχρεωτικό εργασιακό ωράριο).
Ο μόνος τρόπος για να το μοιράσεις μέσα στην εβδομάδα ειναι να παραμένεις κα΄θε μέρα έξι ώρες στο σχολειο - διδακτικές ή μη.
Αν εσύ αποφασίσεις να το μοιράσεις πχ την Δευτέρα 2 ώρες και την Τρίτη 7, παραβιάζεις το "όχι πάνω απο έξι" που αναφέρεται πριν απο το "όχι πάνω απο 30 "
Εξ ου και προκύπτει το εξάωρο/ημέρα στην πενθήμερη εβδομάδα.
Εφόσον το εργασιακό σου ωράριο ορίζεται σε 30 την εβδομάδα ( δεν ορίζεται όμως ως "το ανώτερο 30 την εβδομάδα " ) τότε ο μόνος τρόπος για να βγει αυτό ειναι οι 6/ημέρα.

επίσης, ΜΗΧΜΗΧ αναφορικά με αυτό που γράφεις στην villie  θα διαφωνήσω ως προς το εξής :
όταν κάποιοι εκπ/κοί λέτε πως "φεύγω νωρίτερα για να πάω να διαβάσω και να προετοιμαστώ" δεν μπορεί κάποιοι άλλοι να σας αναιρούν πηγαίνοντας στο σουπερ ή τη λαϊκή ή τον φούρνο...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182584
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)