0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
συγνώμη αλλά θεωρώ το ίδιο ουτοπικό να περιμένουμε να διοριστούμε από το δικαστήρια. δεν ακούτε τι μας λένε οι δικηγόροι; και οι δυο.(να μην αναφέρω ονόματα). εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όσες χρονιές έγιναν διορισμοί έστω και αυτοί οι λίγοι είμαστε οι ίδιοι κλασσικοί διοριστέοι που πρήζαμε το υπουργείο με την παρουσία μας, μέσω των ελμέ, με την ολμε με ότι τρόπο μπορούσαμε. φέτος δεν πήγαν οι ίδιοι κλασσικοί και δεν έχει πάει κανείς ούτε καν να ρωτήσει. και καθόμαστε και λέει ο καθένας τις εκτιμήσεις του. ένας άνθρωπος δεν έχει γράψει έμαθα από το υπουργείο, ξέρω. ό καθένας λέει ότι πιστεύει. συγνώμη για το ύφος αλλά φάγαμε χρόνια 10-15 άτομα (κάποιοι από εμάς διορίστηκαν) να είμαστε στους διαδρόμους του υπουργείου και παρακολουθώ το τοπικ και δεν έχω πάρει μια πληροφορία. αν θελουμε να διοριστούμε να πάμε εκεί που πρέπει στο υπουργείο. τότε θα ξέρουμε όντως τις προθέσεις τους.αυτό εγώ πιστεύω.
Συνάδελφε,είπες την μαγική λέξη:ανάγκες!Εκεί είναι το κλειδί της καταστροφής.Όταν το 2010 κάποιοι άρχισαν να αναμασούν την καραμέλα της Αννούλας περί αναγκών,δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταλάβουν ποιά θα είναι η εξέλιξη.Το μόνο που έβλεπαν ήταν τότε την παράκαμψη τον φεκ.Με αφέλεια αποδέχτηκαν νέους όρους στο εκπαιδευτικό λεξιλόγιο,όπως:βασικές ειδικότητες,υπεράριθμοι,πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.Όλοι τότε ήθελαν να πιέσουν για τον διορισμό τους και δεν σκέφτηκαν πως έτσι στοχοποιούν συναδέλφους με απρόβλεπτες συνέπειες.Κάποιοι πίστευαν πως μπορούσαν να συνομιλήσουν ισότιμα με την Αννούλα,μια πολιτικό με 25ετή πολιτική εμπειρία και υπηρεσία στα μεγάλα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη.Σήμερα,οι διαθεσιμότητες και οι μηδενικοί διορισμοί μόνοι τυχαίοι δεν είναι,αντίθετα είχαν σχεδιαστεί απο το 2010 και δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν το είχε καταλάβει!!!
Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα εξακολουθούμε να διατυπώνουμε τις εκτιμήσεις/πεποιθήσεις/προσδοκίες μας για τον δημόσιο τομέα ανεξάρτητα από τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Στην συλλογιστική τους όλοι σταματούν στο πως θα έπρεπε να είναι, το με τι λεφτά θα είναι έτσι δεν το αναλύεις κανείς. Ξεκινάμε πάντα ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή. Μην ταλαιπωρούμαστε άλλο με πως ήταν τα πράγματα το 2004 και το 2007. Τα τότε δεδομένα ήταν πλασματικές συνθήκες σε μία οικονομία φούσκα, στην οποία είναι ολέθριο λάθος να προσδοκούμε ότι θα επιστρέψουμε γιατί επιφανειακά «περνάγαμε καλύτερα». Θα ήταν πολύ προτιμότερο τόση φαιά ουσία και τόσες αναλύσεις σε αυτή τη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια να είχαν δαπανηθεί στο πως θα ξαναχτιστεί το σύστημα από την αρχή και σε πραγματικές βάσεις αυτή τη φορά, αντί για μνημόσυνα του τι είχαμε και τι χάσαμε. Όσο καθυστερούμε να το κάνουμε, τόσο θα αποχαιρετούμε οριστικά τις πιθανότητες να ανακάμψουμε κάποια στιγμή.
Η αναδρομικοτητα στο διορισμο,δηλαδη απο το 2010,δεδομενης της δημοσιονομικης καταστασης κατα ποσο ,αν αποφανθει το δικαστηριο θετικα,ειναι εξασφαλισμενη;
Επισης επειδή όλοι φωνάζουμε για διορισμούς, διερωτώμαι σε ποιον αριθμο δημοσιων υπαλληλων θα επρεπε να σταματησει το ελληνικο κρατος?Θα αρκουσαν τα 10000000 εκ. ελληνων, να καναμε και εισαγωγες μεταναστων για διορισμο στο δημοσιο, ή μήπως μέχρι να διοριστούμε εμεις?