0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως σου είπαν και πότε θα ανακοινωθούν οι διορισμοί;
Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολη η άμεση μετακίνηση όλων όσων διορίζονται και σε αυτή τη φάση εργάζονται ώς αναπληρωτές, αλλά να θέσω κι ένα ερώτημα στον αντίποδα ίσως αφελές; Είναι δυνατή και δίκαιη η ανάληψη υπηρεσίας και τοποθέτηση στα σχολεία ορισμένων μόνο διορισμένων και όχι όλων σε κάθε νομό; Το Φεκ διορισμού λογικά θα πρέπει να έχει ίδια ημερομηνία για όλους.Προκύπτουν πολλά ζητήματα και εύλογα ερωτήματα: 1. Με ποια κριτήρια θα γίνει η τοποθέτηση ορισμένων μόνο στα σχολεία, χωρίς τη φυσική παρουσία όλων ώστε να γίνει η διαδικασία αξιοκρατικά βάσει μορίων; Οι πρώτοι θα επιλέξουν σχολεία τώρα ενώ όσοι παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς θα πάρουν ό,τι απομείνει κι ας είναι πρώτοι λόγω μορίων; 2. Με την προυπηρεσία όσων δουλεύουν τώρα ως αναπληρωτές τι θα γίνει; Ενώ θα υπάρχει το φεκ διορισμού τους σε ισχύ, μέχρι το καλοκαίρι θα δουλεύουν ως αναπληρωτές; Αυτοί δηλ δε θα λαμβάνουν προυπηρεσία ως μόνιμοι και άρα μόρια από το μέρος διορισμού τους ώς το τέλος του σχολικού έτους;
Κατα την γνωμη μου ολοι θα μονιμοποιθουν (δηλαδη θα αλλαξει η συμβαση τους)απλα αυτοι που θα παραμεινουν στον νομο που ειναι απο την αρχη της σχολικης χρονιας θα δικαιολογηθουν σαν αποσπασμενοι....Τα ατομα παλι που θα παρουσιαστουν τωρα και λογικα οι περισσοτεροι δεν δουλευουν θα καλυψουν λειτουργικα κενα,αυτο δηλαδη που κανουν ολοι οσοι δουλευουν ως αναπληρωτες!Τα λειτουργικα κενα καθε χρονο αλλαζουν αρα τον Σεπτεμβρη ολοι θα διαλεξουν σχολεια τοποθετησης,αν και μεσα απο την καρδια μου ευχομαι να διαλεξουμε ολοι απο Σεπτεμβρη οργανικα κενα και να τοποθετηθουμε αμεσα!!!Αυτα που γραφω ειναι καθαρα η αποψη μου και η σκεψη μου χωρις να γνωριζω κατι περισσοτερο εκτος απο αυτο που εγραψα σε προηγουμενο μνμ!
Πολύ πιθανό nanakimou να γίνει όπως λες, απλά στην περίπτωση αυτή όσοι δουλεύουν αναπληρωτές σε πόλεις ή κοντινές τοποθεσίες με λίγα μόρια, δε θα είναι άδικο να μην λαμβάνουν μόρια από το μέρος διορισμού ώς μόνιμοι μέχρι το καλοκαίρι, όπως θα γίνει με τους υπόλοιπους;;Μόρια που όλοι γνωρίζουμε ότι θα φανούν πολύ χρήσιμα για μελλοντική μετάθεση.....
Και οι νεοδιόριστοι λειτουργικά κενά καλύπτουν, όχι οργανικά! Δικαίωμα για οριστική τοποθέτηση (οργανική) έχεις με τη συμπλήρωση 1 έτους από το διορισμό.
Η σύμβαση του αναπληρωτή πώς διακόπτεται στην περίπτωση αυτή;
Οταν έκανα την ερώτηση αυτή στο υπουργειο μου απάντησαν οτι με το που θα παρουσιάσουμε και θα ορκιστουμε θα απολυθουμε αυτοδικαια απο την προηγούμενη διεύθυνση που υπηρετουσαμε.