0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
- πιστοποιητικά υγείας : το πιστοποιητικό της υγειονομικής επιτροπής αντικαταστάθηκε απο ιατρική βεβαίωση είτε δημοσιου είτε ιδιωτη γιατρού - χρειάζονται όμως δύο βεβαιώσεις μία απο παθολόγο και μία απο ψυχίατρο.ασφάλιση : όσοι έχουν έστω και ένα ένσημο στο δημόσιο πριν το 2011 μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ΙΚΑ και Δημοσίου. Όσοι δεν έχουν καμία προϋπηρεσία ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ. Θα σας ζητηθει να υποβάλετε αίτηση τοποθέτησης. Η τοποθέτηση γινεται με βάση τα μόρια που αναγράφονται στον πίνακα excel του ΥΠΑΙΘ.
Συνάδελφοι που διοριστήκατε, τι σκέφτεστε να κάνετε; Να μείνει ως αναπληρωτές εκεί που είστε από την αρχή της χρονιάς ή να πάτε στον τόπο διορισμού;
bitch Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες!!Αν μπορούσες και αν ήξερες θα ήθελα να μου δώσεις μερικές διευκρινήσεις:1) Το πιστοποιητικό υγείας που βγάλαμε για την πρόσληψη ως αναπληρωτές, ισχύει και στο διορισμό ή πρέπει να βγάλουμε άλλο;2) Τι εννοείς "ένσημο στο δημόσιο"; Εμείς ως αναπληρωτές δουλεύαμε στο δημόσιο αλλά έχουμε ένσημα στο ΙΚΑ. Έχουμε δικαίωμα επιλογής για ασφάλιση στο δημόσιο;3) Στην τοποθέτηση δεν μετράνε τα κοινωνικά κριτήρια (γάμος, παιδιά, εντοπιότητα κλπ); Μόνο τα μόρια προϋπηρεσίας;
νομίζω στα μόρια του πίνακα διορισμών έχουν συμπεριληφθεί τα μόρια γάμου και τέκνων. Αν όχι, τότε σαφώς και προστίθενται και αυτά.
αν δεν έχει λήξει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον διορισμό. Αν και πλέον, τα πιστοποιητικά απο παθολόγο και ψυχίατρο ισχύουν και για τους αναπληρωτές. όταν γράφω ένσημο στο δημόσιο εννοώ να έχουν δουλέψει για τον Δημόσιο τομέα - ανεξάρτητα από την ασφάλιση. Αν είχες δουλέψει λοιπόν στο δημόσιο ως και το 2010 έχεις επιλογή μεταξύ Δημοσίου και ΙΚΑ. νομίζω στα μόρια του πίνακα διορισμών έχουν συμπεριληφθεί τα μόρια γάμου και τέκνων. Αν όχι, τότε σαφώς και προστίθενται και αυτά.
δ) τον πρωτο χρονο οι νεοδιοριστοι μπορουν να καλυψουν λειτουργικο κενο ? (μακαρι, για να διευρυνθουν οι επιλογες πρωτης τοποθετησης)
Απο οτι γνωρίζω οι νεοδιοριστοι καλύπτουν λειτουργικά κενά. Αυτά όμως ειναι μάλλον πιασμενα απο αναπληρωτες γι αυτό και η ανάληψη υπηρεσίας πιστεύω οτι θα ειναι εικονική για τωρα και στο τέλος της χρονιάς θα μπούμε σε πραγματικό κενό . Το θέμα ειναι τον Ιούνιο θα εχουμε αρκετές επιλογές ;