0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας. Είμαι εντελώς άσχετη με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και ομολογώ ότι διαβάζοντας τις συζητήσεις έχω αρχίσει να βρίσκω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα μου.Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων. Εχω σχεδόν 19 μόρια αποκτούμενα από τους 2 τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Δεν έχω δουλέψει ποτέ στην Πρόσθετη. Από όσα έχω διαβάσει στο forum, φέτος δεν έχω πιθανότητες να εργασθώ ως αναπληρώτρια. Αλλά από ό,τι καταλαβαίνω έχω πιθανότητες για ωρομίσθια. Αν δουλέψω ως ωρομίσθια πόσα μόρια μπορώ να αποκτήσω; Μπορώ να εργασθώ συγχρόνως και στην πρόσθετη; Και αν ναι πόσα μόρια προκύπτουν από την πρόσθετη; Και μετά τι; Σε τι θα μου φανούν χρήσιμα όλα αυτά; Θα ενταχθώ σε κάποιο άλλο καταλογο; Πολλές απορίες. Σας ευχαριστώ!
Συνεχίζω ακάθεκτη τις ερωτήσεις! Τι σημαίνει "ο μη γένοιτο" Πως μπορώ να είμαι στους διοριστέους με μια χρονιά αναπλήρωση (2008-2009) αφου θα μείνω με 15,52 μόρια/2 συν τα μόρια της αναπλήρωσης; Δε θα πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ μετά από 2 χρόνια;;
Και πόσα μόρια κερδίζει κάποιος με την αναπλήρωση; Τι είναι το 30μηνο;
Γιατί Ιωάννα δεν σε προσλαμβάνουν στο Υπουργείο Παιδείας;
Με την ΠΔΣ τα πράγμα είναι λίγο θολό. Στην εγκύκλιο του 2005 υπήρχε η διευκρίνηση ότι επιτρέπεται οι ωρομίσθιοι να κάνουν και ΠΔΣ. Στην περσινή και στη φετινή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.
Παράθεση από: ioanna89 στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 11:11:52 pmΜε την ΠΔΣ τα πράγμα είναι λίγο θολό. Στην εγκύκλιο του 2005 υπήρχε η διευκρίνηση ότι επιτρέπεται οι ωρομίσθιοι να κάνουν και ΠΔΣ. Στην περσινή και στη φετινή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.Στην περσινή εγκύκλιο κι εγώ δεν βρήκα να λέει κάτι. Σύμφωνα όμως με τη φετινή εγκύκλιο επιτρέπεται οι ωρομίσθιοι του κανονικού προγράμματος να κάνουν και ΠΔΣ με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των ωρών απασχόλησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 11 ώρες.Εδώ μπαίνει η εξής απορία: αν υπερβαίνει τις 11 ώρες τι γίνεται; Δεν παίρνεις τα μόρια που αντιστοιχούν στις παραπάνω ώρες ή υπάρχει άλλη συνέπεια; Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα της φετινής εγκυκλίου.Σύμφωνα με την αριθμ. 202/2006 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ωράριο απασχόλησης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που παρέχουν διδακτικό έργο με μία ή περισσότερες συμβάσεις στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου και βαθμίδας εκπαίδευσης (11 ώρες για τους κλάδους ΠΕ)
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Ας υποθέσουμε ότι με καλούν του χρόνου αναπληρώτρια κάπου. Αξίζει τον κόπο να "ξεσπιτωθώ" για να εργασθώ ως αναπληρώτρια. Έχω μετά πιθανότητες για μόνιμο διορισμό; Χρειάζεται να ξαναδώσω ΑΣΕΠ; Ξανά ευχαριστώ!
Παράθεση από: syrrahm στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 12:28:26 amΠαράθεση από: ioanna89 στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 11:11:52 pmΜε την ΠΔΣ τα πράγμα είναι λίγο θολό. Στην εγκύκλιο του 2005 υπήρχε η διευκρίνηση ότι επιτρέπεται οι ωρομίσθιοι να κάνουν και ΠΔΣ. Στην περσινή και στη φετινή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.Στην περσινή εγκύκλιο κι εγώ δεν βρήκα να λέει κάτι. Σύμφωνα όμως με τη φετινή εγκύκλιο επιτρέπεται οι ωρομίσθιοι του κανονικού προγράμματος να κάνουν και ΠΔΣ με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των ωρών απασχόλησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 11 ώρες.Εδώ μπαίνει η εξής απορία: αν υπερβαίνει τις 11 ώρες τι γίνεται; Δεν παίρνεις τα μόρια που αντιστοιχούν στις παραπάνω ώρες ή υπάρχει άλλη συνέπεια; Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα της φετινής εγκυκλίου.Σύμφωνα με την αριθμ. 202/2006 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ωράριο απασχόλησης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που παρέχουν διδακτικό έργο με μία ή περισσότερες συμβάσεις στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου και βαθμίδας εκπαίδευσης (11 ώρες για τους κλάδους ΠΕ)Μου είχε διαφύγει αυτό το σημείο. Δε νομίζω να υπάρχει άλλη συνέπεια, εκτός του ότι δεν θα πάρει τα επιπλέον μόρια (κι αυτό να δούμε κατά πόσον θα τηρηθεί). Θα ισχύσει μάλλον ό,τι ισχύει και για όσους υπερβαίνουν τις 21 ώρες (ωρομισθία+ολοήμερο), που πληρώνονται για όλες τις ώρες, αλλά δεν παίρνουν μόρια για τις επιπλέον.