*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.  (Αναγνώστηκε 326978 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πιθανότητες για αναπλήρωση/ωρομισθία ΠΕ 02.
« Απάντηση #686 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 04:50:27 pm »
Θα διακόψω για λίγο την ενδιαφέρουσα συζήτηση γιατί ανανεώθηκε ο πίνακας στο e-aitisi (δεν περιλαμβάνει τα ονόματα των 33 πολυτέκνων).
Θα ήθελα να πω κι εγώ σύντομα την άποψή μου.Όσο θα υπάρχουν 2 συστήματα διορισμού  και όσο θα υπάρχουν οι 9-10 διαφορετικοί τρόποι μοριοδότησης (που αφορούν βέβαια το ένα από τα δύο συστήματα διορισμού) αυτά θα έχουμε.
Θέλω να πω επίσης ότι δεν θα έπρεπε να βάζουμε -κυρίως εμείς που είμαστε συνάδελφοι-θέμα καταλληλότητας ή μη συναδέλφων να διδάξουν στα σχολεία.Το θεωρώ άδικο για συναδέλφους που δεν τους έχει δοθεί ως τώρα η ευκαιρία  να μπουν σε σχολική τάξη. Θα συμφωνήσω με την kellykou ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #687 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 05:07:42 pm »
Θα διακόψω για λίγο την ενδιαφέρουσα συζήτηση γιατί ανανεώθηκε ο πίνακας στο e-aitisi (δεν περιλαμβάνει τα ονόματα των 33 πολυτέκνων).
Θα ήθελα να πω κι εγώ σύντομα την άποψή μου.Όσο θα υπάρχουν 2 συστήματα διορισμού  και όσο θα υπάρχουν οι 9-10 διαφορετικοί τρόποι μοριοδότησης (που αφορούν βέβαια το ένα από τα δύο συστήματα διορισμού) αυτά θα έχουμε.
Θέλω να πω επίσης ότι δεν θα έπρεπε να βάζουμε -κυρίως εμείς που είμαστε συνάδελφοι-θέμα καταλληλότητας ή μη συναδέλφων να διδάξουν στα σχολεία.Το θεωρώ άδικο για συναδέλφους που δεν τους έχει δοθεί ως τώρα η ευκαιρία  να μπουν σε σχολική τάξη. Θα συμφωνήσω με την kellykou ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς.
Αγαπητε συνάδελφε θα συμφωνήσω μαζί σου. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς. Εμείς όμως έχουμε το πρόβλημα.. Κι αν δεν ξυθούμε μόνοι μας, κανείς άλλος δε θα μας ξύσει...

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #688 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 05:15:13 pm »
Δυστυχως Syrrahm αυτο ήθελαν να μας κανουν εκατο κομματια για να βλεπουμε το δεντρο και όχι το δάσος. Και για να μην παρεξηγουμαι δεν ανηκω σε κανενα συλλογο, δε συνδικαλιζομαι, δεν ειμαι εγγεγραμμενη σε κανενα κομμα, δεν προσβλεπω άμεσα σε διορισμο (εχω ελαχιστα μορια) απλά έχω πάθει μια φρικη βλεποντας και το διαβασμα μου να πηγαινει χαμενο και ανθρωπους να με καπακώνουν και την αναξιοκρατια να βασιλευει. Εκει κάπου με πιανει το παράπονο και επειδη βλέπω πολλους μαθητες μου να ειναι αυτη τη στιγμη συναδελφοι θελω τουλαχιστον να κανω κατι για αυτους .    γι'αυτο το λογο αν μπορουμε να κανουμε κατι για να διεκδικησουμε κατι καλύτερο, ειναι κριμα να χανουμε την ενεργεια μας στη μεταξυ μας φαγωμαρα και να μην παλεψουμε για κατι πιο σημαντικο.

Αποσυνδεδεμένος Ambracia

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #689 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 06:04:14 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι! Επειδή, όπως κρίνω απο τα λεγόμενά σας, είμαι από τους πιο παλιούς πτυχιούχους του forum, έχω να σας καταθέσω και τη δική μου εμπειρία από τα συστήματα πρόσληψης.
Το 1989 που τελείωσα το Λύκειο, η θέση των Φιλολόγων δεν ήταν άσχημη. Υπήρχαν γνωστά μου πρόσωπα που μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια πήγαν αναπληρωτές. Το διάστημα όμως από το 89' έως το 93', οπότε έλαβα και εγώ το πτυχίο μου, η κατάσταση με την επετηρίδα των φιλολόγων είχε χειροτερέψει. Αυτό συνέβη διότι από τη μια μειώθηκαν δραματικά οι διορισμοί μας στο μισό και πιο κάτω ( από 900 διόριζαν 300 με 350) και την άλλη διότι είχαμε και εισροές πτυχιούχων(δήθεν φιλολόγων) από τα ανατολικά κράτη (κυρίως από σχολές της πρώην Γιουγκοσλαβίας). Αρχικά μάλιστα τα πράγματα για την αναγνώριση των πτυχίων τους και την εγγραφή τους στην επετηρίδα δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Το αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση της επετηρίδας στην οποία ήμουν και εγώ για πέντε χρόνια. Πιστεύω ότι ήταν από τα πιο αντικειμενικά συστήματα πρόσληψης αλλά κάποιοι, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν ήθελαν τη διατήρησή της. Θεωρώ ότι η κατάργησή της ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για το βόλεμα των εκάστοτε "ημετέρων". Θα μπορούσαν, πριν από οποιαδήποτε κίνηση κατάργησης, να κάνουν μια εκκαθάριση του πίνακα. Στους φιλολόγους υπήρχαν μπροστά στον πίνακα περίπου 2500 ανενεργοί (δεν επιθυμούσαν διορισμό). Η αφαίρεσή τους θα έδειχνε την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Παράλληλα, η αύξηση των προσλήψεων -έστω στα τωρινά επίπεδα- θα είχε μειώσει δραματικά το χρόνο αναμονής μας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μετά την κατάργηση οι διορισμοί ξαφνικά αυξήθηκαν; Πώς  λοιπόν να μη μιλάμε για προμελετημένο σχέδιο; Και η σύγχρονη πραγματικότητα αυτό καταδεικνύει (σιβιτανίδειος, εκκλησιαστικά, ΠΔΣ).
Θεωρώ επίσης ότι για να προλάβουμε τις στρατιές των ανέργων εκπαιδευτικών στο μέλλον θα πρέπει να περιορίσουμε πολύ τους εισακτέους. Στις αντίστοιχες σχολές να εισάγεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών(μετά από προγραμματισμό σε βάθος πενταετίας), με πολύ καλή βαθμολογία και η φοίτηση να είναι πενταετής (πέμπτο έτος για παιδαγωγική κατάρτιση).
Και για να μη θεωρήσετε ότι υποστηρίζω την επετηρίδα από απέχθεια στον ΑΣΕΠ θα σας πω ότι είμαι δύο φορές επιτυχούσα στις εξετάσεις του  2005 & 2007, με καλή σειρά και τις δύο φορές, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω την πολυπόθητη προϋπηρεσία (ανήκω κι εγώ στα κορόιδα χωρίς βύσμα) και να είμαι φέτος στη θέση 173 του πίνακα αναπληρωτών. Από την άλλη δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι με το σύστημα της επετηρίδας τώρα θα ήμουν διορισμένη και μάλιστα χωρίς να περάσω ξανά και ξανά το μαρτύριο των εξετάσεων που και  εσείς(όλοι ομοιοπαθείς) αναφέρετε. Δε μπορώ παράλληλα να μη συμφωνήσω μαζί σας ότι το παρόν σύστημα είναι διάτρητο.
Στο σώμα, στην ενθύμηση πονούμε.
Mας διώχνουνε τα πράγματα, κι η ποίησις
είναι το καταφύγιο που φθονούμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:21:26 »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #690 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 09:45:13 pm »
Στο θέμα "Κώλυμα άμεσης παρουσίασης ωρομισθίου", κάποια συνάδελφος (ΜΜΚ) δηλώνει ότι δούλεψε τα τελευταία 2 χρόνια ως ωρομίσθια χωρίς καθόλου μόρια από το ΑΣΕΠ! Πώς γίνεται αυτό; Δε μας εξηγεί τον τρόπο σε μας, που είμαστε άσχετοι; :(
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #691 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 10:08:11 pm »
Στο θέμα "Κώλυμα άμεσης παρουσίασης ωρομισθίου", κάποια συνάδελφος (ΜΜΚ) δηλώνει ότι δούλεψε τα τελευταία 2 χρόνια ως ωρομίσθια χωρίς καθόλου μόρια από το ΑΣΕΠ! Πώς γίνεται αυτό; Δε μας εξηγεί τον τρόπο σε μας, που είμαστε άσχετοι; :(
Φωτεινή, μήπως η συνάδελφος είχε ήδη προυπηρεσία από ωρομισθία ή ΠΔΣ? Γιατί αλλιώς...

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #692 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2007, 10:20:23 pm »
Φωτεινή, μήπως η συνάδελφος είχε ήδη προυπηρεσία από ωρομισθία ή ΠΔΣ? Γιατί αλλιώς...

Γιατί δεν μπαίνεις στο θέμα αυτό να  δεις και ο ίδιος ακριβώς τι γράφει; Μπες στους "ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ"....

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #693 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:22:05 am »
Καλημέρα! Αν θέλετε να σας "φτιάξει" η διάθεση, μπείτε στους Ωρομισθίους<Κώλυμα άμεσης παρουσίασης ωρομισθίου και διαβάστε το μήνυμα του "ικανότατου" paradiorismenou".........

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #694 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 11:38:42 am »
Καμαρώστε τον paradiorismeno πως διορίστηκε και ξυπνήστε: από http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=3080.new#new
"Διαβάζω το φόρουμ και παρατηρώ ότι υπάρχει τρομερή καχυποψία γιατί κάποια συνάδελφος διορίστηκε αμέσως ωρομίσθια. Επειδή είστε όλοι στην απ'έξω προσπαθείτε να στιγματίσετε ανθρώπους που είναι σε καλύτερη σειρά από εσάς επειδή σε μπορείτε να το χωνέψετε. Λοιπόν για να σκάσετε ακόμα περισσότερο σας λέω το εξής : ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΑΝ ΠΕ19 ΜΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΕΤΕ). Το πως γίνεται σας αφήνω να το βρείτε μόνοι σας. Μέχρι τότε περιμένετε όλη μέρα στο τηλέφωνο μπας και σας πάρουν ωρομίσθιους σε κάνα δημοτικό. Μπορεί σε 10 χρόνια να διοριστείτε.
    Επειδή δε μπορείτε να το κάνετε εσείς τι σας φταίνε οι άλλοι που χρησιμοποιούν ότι τρόπο μπορούν και έχουν για να διοριστούν? Στην Ελλάδα είμαστε ρε.. Ξυπνάτε....'

Αποσυνδεδεμένος eva30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #695 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 01:36:07 pm »
!!!!!!!Θράσος;;;Μεγάλο θράσος!Έτσι είναι, κάτσε εσύ μ.... και διάβαζε!Ωραίος....

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #696 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 02:10:21 pm »
Το ζητουμενο συναδελφοι, ειναι να χτυπησουμε στην καρδια του προβληματος, απ' οποια θεση και να βρισκομαστε (αδιοριστοι ή διορισμενοι εννοω). Και η ουσια ειναι οτι ετσι κι αλλιως το συστημα διορισμων "μπαζει" απο παντου. Το θεμα ειναι να συντονισουμε τη δραση συλλογοι, σωματεια, μεμονωμενα ο καθενας απο εμας για να διεκδικησουμε ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΙΚΑ. Ειμαι νεοδιοριστη ΠΕ60 . Ειναι αστειο να σκεφτεις οτι απο τον Ιουλιο που βγηκαν τα αποτελεσματα του ΑΣΕΠ, κανουμε γλεντια οικογενειακως. Και αν το πολυσκεφτεις...γλεντας οταν σου δινεται τελικα το αυτονοητο. Ο παραδιορισμενος παρα το γεγονος οτι μας εξοργιζει ολους (προσωπικα ανατριχιασα διαβαζοντας τις ομορφιες του), ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη  -και οχι μονο- του εκπαιδευτικου συστηματος απο το οποιο ολοι προερχομαστε, της κρατουσας αντιληψης του βολεματος, του ατομισμου και του αμοραλισμου. Τετοιους ανθρωπους φτιαχνει σημερα η κοινωνια μας και εμεις ως εκπαιδευτικοι συντελλουμε με το α ή β τροπο σε αυτο. Γι αυτο το λογο θεωρω οτι ειναι κατι παραπανω απο αναγκαιοτητα σημερα η διεκδικηση. Για να μπορεσουμε να διατηρησουμε αν μη τι αλλο την αξιοπρεπεια μας ρε αδερφε. Και για τους αδιοριστους συναδελφους ολων των κλαδων και των ειδικοτητων τουλαχιστον οτι περναει απο το χερι μας και μεσα απο συλλογους και σωματεια δασκαλων, καθηγητων, επιβαλλεται να δωσουμε μαχες ετσι ωστε οσο το δυνατο νωριτερα να ερθει η στιγμη του πολυποθητου διορισμου. Καλη επιτυχια σε ολους οσους αναμενουν να κληθουν ως αναπληρωτες ή ωρομισθιοι.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #697 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 04:31:52 pm »
Εγώ πάλι δεν μπορω να δεχτω ότι η πλειοψηφια των εκπαιδευτικων προετοιμαζει τα παιδια μας για να γινουν ανηθικα άτομα και αμοραλιστες. Θεωρώ ότι συγκριτικά με άλλους κλάδους οι εκπαιδευτικοι είναι πιο ανοικτα μυαλά και πολλοι από αυτους αγωνιστες και διεκδικητες της ζωης. βεβαια παντου υπάρχουν παρασιτα αλλα ειναι στο χερι μας να τα απομονωσουμε για να μην κανουν κακο σε μας και στην πνευματικη υγεια των παιδιων μας. 

Αποσυνδεδεμένος ΕΙΡΗΝΗ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Με ταλαιπωρεί η εκπαίδευση!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #698 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:21:05 pm »
Καλησπέρα, διάβασα την ανακοίνωση που έβγαλαν στο Alfavita οι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ;;; Σύμφωνα με αυτήν καταργούνται πολλές θέσεις εκτός των άλλων και φιλολόγων, καθώς μετατρέπονται σε ΕΠΑΣ;;; Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα και πολλά. Απλώς είχα την εντύπωση ότι με τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ γίνεται το αντίθετο, δημιουργούνται πολλές θέσεις φιλολόγων. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει;

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #699 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:51:19 pm »
Αυτό αφορά μόνο τα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, επειδή όλα γίνονται ΕΠΑΣ (τεχνικές σχολές με ελάχιστα μαθήματα γενικής παιδείας). Από τα ΤΕΕ του ΥΠΕΠΘ τα περισσότερα γίνονται ΕΠΑΛ (επαγγελματικά Λύκεια) με περισσότερες ώρες φιλολογικών.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182572
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)