0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν σου είπαμε και να βρίσεις
Δηλαδη αν καποιος προπερσι πηρε οργανικη στο τσακ (11 ωρες Α'αναθεση και τις υπολοιπες
Τα στοιχεία αφορούν στα γενικά σχολεία, και όχι στα Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά,Διαπολιτισμικά σχολεία ή τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Και εκεί που είμαι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου πριν από μου ήρθε φλασιά....Στα σχολεία αυτά για να πάρεις οργανική (μετάθεση) γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και διαφορετικά προσόντα από συγκεκριμένα συμβούλια (π.χ. ΚΥΣΔΕ για τα ειδικά). Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιον που είναι υπεράριθμος σε ένα τέτοιο σχολείο και υποθέσουμε ότι παίρνει υποχρεωτική μετάθεση τότε ακυρώνει μια απόφαση που ανήκει σε μια άλλη διαδικασία ενώ είναι σίγουρο ότι η υποχρεωτική μετάθεση δεν θα σε στείλει σε αντίστοιχο σχολείο αφού δεν έχει το δικαίωμα!Δημιουργείτε δηλαδή εκτός από πρακτικό θέμα και νομικό θέμα κατά την κρίση μου.Ιδέες;
Η εξήγηση που έδωσα τότε στον εαυτό μου ήταν ότι τα σχολεία αυτά δεν έχουν περαστεί στο survey όπως τα "κανονικά" κάτι που ξέρω ότι ισχύει σίγουρα για τα ειδικά. Οπότε το θεώρησα τεχνικό θέμα.ΠαράθεσηΤα στοιχεία αφορούν στα γενικά σχολεία, και όχι στα Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά,Διαπολιτισμικά σχολεία ή τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.Θεωρητικά το τεχνικό θέμα υφίσταται ακόμα, ζητάνε τσεκ μέσω survey από δ/ντες εκπ/σης και περιφέρειες οπότε είναι λογικό έλεγα. Παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος σε αυτά τα σχολεία με οργανικές και ο έλεγχος πως θα γίνει δεν αναφέρεται πουθενά. Ενώ δίνει καταληκτική ημερομηνία στις 30/5 για τα κανονικά σχολεία.Και εκεί που είμαι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου πριν από μου ήρθε φλασιά....Στα σχολεία αυτά για να πάρεις οργανική (μετάθεση) γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και διαφορετικά προσόντα από συγκεκριμένα συμβούλια (π.χ. ΚΥΣΔΕ για τα ειδικά). Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιον που είναι υπεράριθμος σε ένα τέτοιο σχολείο και υποθέσουμε ότι παίρνει υποχρεωτική μετάθεση τότε ακυρώνει μια απόφαση που ανήκει σε μια άλλη διαδικασία ενώ είναι σίγουρο ότι η υποχρεωτική μετάθεση δεν θα σε στείλει σε αντίστοιχο σχολείο αφού δεν έχει το δικαίωμα!Δημιουργείτε δηλαδή εκτός από πρακτικό θέμα και νομικό θέμα κατά την κρίση μου.Ιδέες;
Τί εννοείς "τα Ειδικά σχολεία αυτά δεν έχουν περαστεί στο survey όπως τα "κανονικά" ";Περνιόνται με διαφορετικό τρόπο; Μπορείς να δώσεις 2-3 παραδείγματα;Δεν έχουν τσεκαριστεί ακόμα τα κενά που έδωσαν οι Δ/ντές τους από τους Δ/ντες Εκπ/σης και τις Περιφέρειες;Οι μεταθέσεις ΣΜΕΑΕ σε ποιά κενά έχουν υπολογιστεί; (έχει συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ για αυτά εδώ και 2 βδομάδες)Νομίζω ότι το Π.Δ. πρέπει να προβλέπει τη διαδικασία υποχρεωτικών μεταθέσεων για υπεράριθμους σε αυτά με συγκεκριμένο τρόπο.
στο σαιτ plan.sch.gr εκεί που πρέπει να μπουν δ/ντες κλπ για τον υπολογισμό ωρών δεν έχουν πρόσβαση όλα αυτά τα σχολεία.Γενικά στα ειδικά σχολεία το survey δεν έχει όλους τους πίνακες όπως σε ένα κανονικό σχολείο. Είναι ανάλογα με το τύπο του σχολείου. Δεν ξέρω το ΚΥΣΔΕ με τι κενά έχει υπολογίσει. Λογικά με το προηγούμενο καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση υπεραριθμία σε τέτοια σχολεία δίνει το ΚΥΣΔΕ και όμοια το ΚΥΣΔΕ τοποθετεί. Γενικά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό γιαυτό και η εγκύκλιος δεν μιλάει καθόλου για αυτά τα σχολεία. Το Π.Δ. δεν το έχω δει, λέει κάτι για αυτές τις περιπτώσεις;