0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τέλος πάντων,η γνώμη μου είναι οτι δεν πολεμάς έτσι την αποστήθιση και παπαγαλία,ίσα ίσα το επιπλέον άγχος μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε περισσότερη παπαγαλία.κι αν ξεχωρίσεις ένα δυο που δεν θα παπαγαλίσουν,δεν πρεπει απλά να νιωσεις ικανοποίηση,αλλά να σκεφτείς τί θα κάνεις με τους υπόλοιπους μαθητές σου.αυτά και καληνύχτα
Παράθεση από: jak_13 στις Μαΐου 13, 2013, 01:18:25 amΣυνάδελφε, πέρα από τις υποδείξεις σου, απάντησε μου σ`αυτό που σε ρώτησα.Εσύ βάζεις απροειδοποίητο διαγώνισμα (που το βαφτίζεις τεστ) εφ`όλης της ύλης; Αν μπαίνεις σε τάξη βέβαια...Ναι βάζω. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό;
Συνάδελφε, πέρα από τις υποδείξεις σου, απάντησε μου σ`αυτό που σε ρώτησα.Εσύ βάζεις απροειδοποίητο διαγώνισμα (που το βαφτίζεις τεστ) εφ`όλης της ύλης; Αν μπαίνεις σε τάξη βέβαια...
Το να πιστεύει κανείς ότι θα καταπολεμήσει την παπαγαλία αν οι μαθητές μάθουν ότι δίνουν πανελλήνιες στις 15 Ιουνίου από την αρχή της χρονιάς ή να το μάθουν στις 1 Ιουνίου είναι το λιγότερο γελοίο. Το ποιοι παπαγαλίζουν ή όχι δεν το κρίνεις από το πως βάζεις τα διαγωνίσματα αλλά από τις ερωτήσεις που βάζεις. π.χ. αν βάλεις στους μαθητές να γράψουν το νόμο της αδράνειας στην
Πόσο παιδαγωγικό μπορεί να είναι άραγε να απαιτούμε από τους μαθητές να γνωρίζουν και να θυμούνται ανά πάσα στιγμή όλη την ύλη της χρονιάς;Αλίμονο στον εκπαιδευτικό που δεν έχει άλλο τρόπο να διακρίνει τους "παπαγάλους"!
Νομίζω άκυρη η ερώτηση. Γνωρίζουν δηλαδή άλλοι το πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες και το κρατουν μυστικο από τους μαθητες; Ως εκ τουτου το θέμα δεν "στέκει" λογικά
arvila, επαναλαμβάνεσαι λέγοντας τα ίδια και τα ίδια! Παπαγαλίζεις...