0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εγώ μόλις έμαθα από γνωστους ότι το χαρτί μου βολοδέρνει σε νησι του Αιγαίου που πριν 5 χρόνια δούλευα ως ωρομίσθια......Δεν το παρέλαβε κανείς όταν το πήγαν στο Λύκειο και αυτή τη στιγμή υπάρχει στο αστυνομικό τμήμα με την ένδειξη "αγνωστη διεύθυνση"................ερώτηση: αν κάνω απεργία, απ τη στιγμή που δεν το έχω παραλάβει, θα υποστώ τις συνέπειες;;;;;;;
Είναι εύθυνη της διεύθυνσης να γνωρίζει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Απ' ότι φαίνεται, μπέρδεψαν τα στοιχεία τους και το έστειλαν σε μία διεύθυνση που έτυχε να βρουν στα αρχεία τους (κλασικό μπέρδεμα της γραφειοκρατίας του δημοσίου).Από 'κει και πέρα, δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει καμία αστυνομία για τίποτα. Μια χαρά γνωρίζουν που κατοικεί ο καθένας, ας το βρουν!
Παράθεση από: Landau στις Μαΐου 14, 2013, 06:59:38 pmΕίναι εύθυνη της διεύθυνσης να γνωρίζει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Απ' ότι φαίνεται, μπέρδεψαν τα στοιχεία τους και το έστειλαν σε μία διεύθυνση που έτυχε να βρουν στα αρχεία τους (κλασικό μπέρδεμα της γραφειοκρατίας του δημοσίου).Από 'κει και πέρα, δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει καμία αστυνομία για τίποτα. Μια χαρά γνωρίζουν που κατοικεί ο καθένας, ας το βρουν!Όσους δεν γνωρίζουν νομικά να μην μπερδεύουν τους συναδέλφους.Τι θα γίνει αν κάποιος συνάδελφος χάσει την δουλειά του,θα αναλάβεις Landau την ευθύνη;
Και επίσης, οι αποστολές των φύλλων επιστράτευσης έγιναν (ή έπρεπε να γίνουν) στις διευθύνσεις κατοικίας που δήλωσε στη ΔΔΕ του ο κάθε εκπαιδευτικός. Αν αυτοί τα έστελναν εκεί που κάποτε εργαζόταν πριν αρκετά χρόνια, είναι ευθύνη της ΔΔΕ. Η αστυνομία δεν εμπλέκεται (πέρα του ότι απλά κάνει τον ταχυδρόμο για τυπικούς λόγους).Και μη μου αναφέρεις κανέναν νόμο του 1900 που πιθανόν να αναφέρει ότι, όπου πας στην επικράτεια της χώρας, πρέπει να πηγαίνεις άμεσα σε Α.Τ. να δηλώνεις ότι είσαι εκεί τώρα..
Παράθεση από: MATH στις Μαΐου 14, 2013, 01:13:54 pmΔε θυμάμαι με ποια χώρα είμασταν σε ...εμπόλεμη πάνω - κάτω κατάσταση ή κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα , διότι κανένας πριν δεν είχε κάνει άρση της αρχικής διαταγής !Bρισκόμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία από το 1946, οπότε είχε κηρυχθεί μερική επιστράτευση που μετετράπη σε γενική κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η επιστράτευση ήρθη το 2002, δηλ. 56 χρόνια μετά ( !!!! ).
Δε θυμάμαι με ποια χώρα είμασταν σε ...εμπόλεμη πάνω - κάτω κατάσταση ή κάτι τέτοιο μέχρι πρόσφατα , διότι κανένας πριν δεν είχε κάνει άρση της αρχικής διαταγής !
Παράθεση από: typos72 στις Μαΐου 14, 2013, 07:22:18 pmΠαράθεση από: Landau στις Μαΐου 14, 2013, 06:59:38 pmΕίναι εύθυνη της διεύθυνσης να γνωρίζει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Απ' ότι φαίνεται, μπέρδεψαν τα στοιχεία τους και το έστειλαν σε μία διεύθυνση που έτυχε να βρουν στα αρχεία τους (κλασικό μπέρδεμα της γραφειοκρατίας του δημοσίου).Από 'κει και πέρα, δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει καμία αστυνομία για τίποτα. Μια χαρά γνωρίζουν που κατοικεί ο καθένας, ας το βρουν!Όσους δεν γνωρίζουν νομικά να μην μπερδεύουν τους συναδέλφους.Τι θα γίνει αν κάποιος συνάδελφος χάσει την δουλειά του,θα αναλάβεις Landau την ευθύνη;Αντί να δημιουργείς εντυπώσεις, να εξηγείς ό,τι γράφεις ως "νομικός φωστήρας". Και σου λέω ότι αυτά τα περί "ευθύνης ενημέρωσης της αστυνομίας" δεν στέκουν. Έχεις κάποια πρόσφατη νομοθεσία να μου παραθέσεις (με επίσημο σύνδεσμο) για να με αντικρούσεις;Και επίσης, οι αποστολές των φύλλων επιστράτευσης έγιναν (ή έπρεπε να γίνουν) στις διευθύνσεις κατοικίας που δήλωσε στη ΔΔΕ του ο κάθε εκπαιδευτικός. Αν αυτοί τα έστελναν εκεί που κάποτε εργαζόταν πριν αρκετά χρόνια, είναι ευθύνη της ΔΔΕ. Η αστυνομία δεν εμπλέκεται (πέρα του ότι απλά κάνει τον ταχυδρόμο για τυπικούς λόγους).Και μη μου αναφέρεις κανέναν νόμο του 1900 που πιθανόν να αναφέρει ότι, όπου πας στην επικράτεια της χώρας, πρέπει να πηγαίνεις άμεσα σε Α.Τ. να δηλώνεις ότι είσαι εκεί τώρα..
Εμένα μου έστειλαν και δεύτερο. Η επανάληψη η μήτηρ της μαθήσεως.
Παράθεση από: mariacurie στις Μαΐου 14, 2013, 09:17:26 pmΕμένα μου έστειλαν και δεύτερο. Η επανάληψη η μήτηρ της μαθήσεως.Σκάνδαλο σπατάλης χαρτιού! Αλλά για να εκτυπώσουν βιβλία δεν έχουν...