0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά ενδεικτικό όλων αυτών που λέτε είναι ότι αν συγκρίνουμε τα χρήματα π.χ. που βγάζω την ημέρα από τον ιδιωτικό τομέα τις πρωινές ώρες (κανονικά 8ωρο) τα απογεύματα τα βγάζω με 2 ώρες μαθήματα... Κι αυτό γιατί στον ιδιωτικό τομέα πολύ σπάνια σου αναγνωρίζουν πτυχία, ξένες γλώσσες, διπλώματα Η/Υ κλπ... Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η τακτική του δημοσίου είναι λάθος αλλά ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να κάνει βήματα εμπρός και τα μισθολόγια ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων να μην έχουν τις τόσο μεγάλες διαφορές που έχουν σήμερα...
Παράθεση από: Rwxanh στις Σεπτεμβρίου 10, 2007, 12:56:15 pmΠαιδιά ενδεικτικό όλων αυτών που λέτε είναι ότι αν συγκρίνουμε τα χρήματα π.χ. που βγάζω την ημέρα από τον ιδιωτικό τομέα τις πρωινές ώρες (κανονικά 8ωρο) τα απογεύματα τα βγάζω με 2 ώρες μαθήματα... Κι αυτό γιατί στον ιδιωτικό τομέα πολύ σπάνια σου αναγνωρίζουν πτυχία, ξένες γλώσσες, διπλώματα Η/Υ κλπ... Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η τακτική του δημοσίου είναι λάθος αλλά ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να κάνει βήματα εμπρός και τα μισθολόγια ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων να μην έχουν τις τόσο μεγάλες διαφορές που έχουν σήμερα...όλοι μας θελουμε μισθούς 1500 ευρω και πάνω αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εφικτό...κανείς αλλωστε πρωτοτοδιόριστος στο δημόσιο δεν παίρνει τέτοιο μισθό..δεν μπορείς να κλείνεις τα σχολεία για τόσο μεγάλο διάστημα με τέτοια αιτήματα.Αν δούμε και τα θετικά του κλάδου μας (ωράριο,καλοκαιρινές διακοπές κτλ) αντισταθμίζει εν μέρει τον κακό μισθό.όσο για τον ιδιωτικό τομέα έχει τα στραβά του αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχει μια στοιχειώδης αξιολόγηση των υπάλληλων..ο άχρηστος παίρνει πόδι( γιατί προέχει το καλό της επιχείρησης)..σε μας ο ευσυνείδητος εκπαιδευτικός που κοπιάζει αμείβεται το ίδιο με τον αδιάφορο και βαρεμένο(προφανώς γιατί δεν προέχει το καλό του σχολείου)
Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2007Τ.Θ. 3804 - 102 10 ΑΘΗΝΑ www.musika.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χωρίς καθηγητές άνοιξαν τα Μουσικά Σχολεία Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αντί εορταστικού κλίματος ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, αφού το Υπουργείο Παιδείας «φρόντισε» - και πάλι - για την ερήμωσή τους από καθηγητές, σε σημείο που το χαιρετιστήριο μήνυμα της Υπουργού να ηχεί ειρωνικά στα αυτιά μαθητών, γονέων και καθηγητών. Από τα 35 δημόσια Μουσικά Γυμνάσια - Λύκεια της χώρας εκτιμάται ότι απουσιάζουν περί τους 900 καθηγητές, η αργοπορημένη τοποθέτηση των οποίων θα κοστίζει στους μαθητές περί τις 12.500 (ολογράφως: δωδεκάμισι χιλιάδες) χαμένες ώρες μαθημάτων ανά εβδομάδα.Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια Διεύθυνση Διορισμών του Υπουργείου Παιδείας, τα κενά σε καθηγητές θα αρχίσουν να καλύπτονται (κατά το πλέον αισιόδοξο σενάριο) μετά από ένα μήνα. Ενώ η εμπειρία των προηγουμένων ετών δείχνει ότι οι καθηγητές μπορεί να μην είναι στις θέσεις τους ούτε μετά από δύο, τρεις ή και τέσσερις μήνες! Ακόμη, όμως, και με το «αισιόδοξο» σενάριο, γίνεται αντιληπτό ότι οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων τιμωρούνται από την «υπεύθυνη» Πολιτεία να χάσουν το λιγότερο 50.000 ώρες μαθημάτων!Ενδεικτικά αναφέρονται τα παραδείγματα:- Μουσικό Σχολείο Αγρινίου: κενά 1.100 ωρών μαθημάτων εβδομαδιαίως (300 σε μαθήματα Γενικής Παιδείας και 800 σε μουσικά μαθήματα) - Μουσικό Σχολείο Σερρών: κενά 1.000 ωρών εβδομαδιαίως στα μουσικά μαθήματα - Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: το Σχολείο ξεκίνησε διαθέτοντας μόνο πέντε (5) καθηγητές τοποθετημένους με οργανική θέση, ενώ θα έχει απώλειες 556 διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως (223 σε μαθήματα γενικής παιδείας και 333 σε μουσικά μαθήματα).Ενώπιον του επαναλαμβανόμενου και απαράδεκτου αυτού φαινομένου, που συνιστά εμπαιγμό προς τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων και τους γονείς τους, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων δηλώνει ότι - με τρόπους-έκπληξη - θα επιδώσει τα κατάλληλα μηνύματα τόσο στην απερχόμενη και οικτρά αποτυχούσα στο έργο της Υπουργό Παιδείας όσο και στον όποιο διάδοχό της.
προς pana: με την αναφορα μου στην καταργηση του πολυτονικου ηθελα να δωσω ενα "βαρυ" παραδειγμα για το τι συνεβη τη δεκαετια του 80 στην Παιδεια μας. και πιο αναλυτικα: ενας ηγετης κανει κουμαντο εναν λαο που εχει πολυ χαμηλο μορφωτικο επιπεδο και λειτουργει σαν κοπαδι απο προβατα και πως θα καταντησει ενας λαος προβατο ΜΟΝΟ αν απαξιωσεις και υποβαθμισεις αυτα που χαρακτηριζουν το εθνος, ξεκινωντας απο τη γλωσσα!!!απλοποιεις τη γλωσσα, ισοπεδωνεις --απλοποιεις τη γραφη για να ρηξεις το επιπεδο και να φαινεσαι ηγετης...ολα μεσα απο την παιδεια του λαου ξεκινανΑλλαξαν ριζικα ολα τα βιβλια της πρωτοβαθμιας και το αποτελεσμα το βλεπεις χρονια αργοτερα οταν οι σημερινοι μαθητες χρησιμοποιουν 20 λεξεις καθημερινα....και τα παλια βιβλια εξεκολουθουν να πουλαν σαν συλλεκτικες εκδοσεις!!!
Τη δεκαετία του 1980 το σχολείο έγινε πιο δημοκρατικό