0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: anapli στις Ιουλίου 10, 2013, 03:50:40 pmΠαράθεση από: alexandr75math στις Ιουλίου 10, 2013, 03:45:06 pmΠαράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 10, 2013, 03:41:36 pm@alexΣου απάντησα ήδη. Εδώ "συνάδελφοι¨ ξεκαθαρα επηρέασαν ένα νομοσχέδιο για να γλιτώσουν εις βάρος άλλων συναδέλφων.... Κανείς δεν επηρέασε τίποτε... η σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων και οι μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν τις όποιες αποφάσεις...Μάλλον επηρέασαν κάποιοι.... η χρονική διαφορά μεταξύ 1ου non paper και 2ου non paper - πολυνομοσχεδίουήταν 2 ώρες περίπου... Αλλαγή της τελευταίας στιγμής ήταν... Μην βιάζεσαι! Έχουμε και για το 14' άλλους 11... "να δεις τι σου χω για μετά"...
Παράθεση από: alexandr75math στις Ιουλίου 10, 2013, 03:45:06 pmΠαράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 10, 2013, 03:41:36 pm@alexΣου απάντησα ήδη. Εδώ "συνάδελφοι¨ ξεκαθαρα επηρέασαν ένα νομοσχέδιο για να γλιτώσουν εις βάρος άλλων συναδέλφων.... Κανείς δεν επηρέασε τίποτε... η σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων και οι μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν τις όποιες αποφάσεις...Μάλλον επηρέασαν κάποιοι.... η χρονική διαφορά μεταξύ 1ου non paper και 2ου non paper - πολυνομοσχεδίουήταν 2 ώρες περίπου... Αλλαγή της τελευταίας στιγμής ήταν
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουλίου 10, 2013, 03:41:36 pm@alexΣου απάντησα ήδη. Εδώ "συνάδελφοι¨ ξεκαθαρα επηρέασαν ένα νομοσχέδιο για να γλιτώσουν εις βάρος άλλων συναδέλφων.... Κανείς δεν επηρέασε τίποτε... η σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων και οι μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια διαμορφώνουν τις όποιες αποφάσεις...
@alexΣου απάντησα ήδη. Εδώ "συνάδελφοι¨ ξεκαθαρα επηρέασαν ένα νομοσχέδιο για να γλιτώσουν εις βάρος άλλων συναδέλφων.
Δε χρειαζόμαστε γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές (σε νοσοκομεία), δασκάλους-νηπιαγωγούς στην α/θμια, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές ή κοινωνικούς λειτουργούς (βλ. ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ)? Ούτως ή άλλως αυτό είναι και το νόημα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας στο δημόσιο.
6/ γιατί τηρεί το "πρώτα ο μαθητής" (ας μου το εξηγήσει κάποιος αυτό.... "έχω χάσει την μπάλα"-καθως επίσης και το θέμα της "πολυγλωσσίας") και έτσι σεβόμενο τα "θέλω" του , δεν θα υπάρχουν τα ιταλικά στα σχολεία! Άλλωστε τι σημασία έχουν 35.000 αιτήσεις τον τρίτο μόλις χρόνο διδασκαλίας μιας γλώσσας;;;;;
Πληροφορικάριος? Δεν νομίζω... αν μετρήσεις στους ΟΤΑ πόσοι δεν ξέρουν να φτιάξουν έναν πίνακα στο excel ή και στα Υπουργεία ακόμη δεν νομίζω... αρκεί να έχεις όρεξη για δουλειά...
Παράθεση από: alexandr75math στις Ιουλίου 10, 2013, 04:04:46 pmΠληροφορικάριος? Δεν νομίζω... αν μετρήσεις στους ΟΤΑ πόσοι δεν ξέρουν να φτιάξουν έναν πίνακα στο excel ή και στα Υπουργεία ακόμη δεν νομίζω... αρκεί να έχεις όρεξη για δουλειά...Είπαμε να πάω άκλαφτος...αλλά εσύ με έστειλες κιόλας να ανοίγω φύλλα(τουλάχιστον να είναι σπανακόπιττας κι όχι Excel)... Υ.Γ. Ξεφύγαμε από το θέμα
Μια συνολική, ψύχραιμη ματιά...1) Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι καταργήσεις προσφερόμενων τομέων και ειδικοτήτων στους μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στους κλάδους που αναφέρονται θα επηρεάσουν και άλλους κλάδους των σχολείων αυτών. Για παράδειγμα, ένα σχολείο με 6 τομείς - ειδικότητες εκ των οποίων ορισμένοι θα καταργηθούν θα έχει λιγότερα τμήματα μαθητών, άρα και λιγότερες ώρες για συναδέλφους υποχρεωτικών μαθημάτων κορμού όπως φιλολογικά, μαθηματικά κλπ. Με ότι συνεπάγεται για τη διατήρηση της οργανικότητας και την πιθανή μετάβαση αυτών σε καθεστώς υπεραριθμίας από τη χρονιά 2013-2014.
Η κατάργηση ειδικά του τομέα Υγείας - Πρόνοιας θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε συναδέλφους των "βασικών ειδικοτήτων"(συνήθως στα ΕΠΑΛ υπάρχουν 2 τμήματα στη
Προς katjath:Και προς επίρρωσιν των όσων λες:περίμενα άμεση αντίδραση και γραπτή διαμαρτυρία της ένωσης ξενόγλωσσων για την καρατόμηση ξενόγλωσσων συναδέλφων που εκμηδενίζει την όποια επιλογή δυνητικά θα είχε ο μαθητής της Α΄Γυμνασίου να μάθει ,πέρα από τα αγγλικά,ισπανικά και ιταλικά και οδηγεί στη διαθεσιμότητα ξενόγλωσσους.Διότι παρατήρησα εξαιρετική κινητικότητα εναντίον π.χ της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων για την ανάθεση επιστημονικού αντικειμένου για το οποίο δεν είναι καταρτισμένοι(ιστορία), με έωλα επιχειρήματα και φλογερές αναρτήσεις σε εκπαιδευτικά μπλογκ όπου οι φιλόλογοι παρουσιάζονταν περίπου ως οι δακοκτόνοι της δημόσιας ξενόγλωσσης εκπαίδευσης .Τώρα ξενόγλωσσοι μπαίνουν στο κάδρο,οι επιλογές ξενης γλώσσας απομειώνονται(άρα υποβαθμίζεται ο πλουραλισμός στη δημόσια εκπαίδευση-αυτό δεν είναι άλλωστε δεν είναι το ζητούμενο(sic);-ανακοίνωση ,έστω συμπαράστασης δε διάβασα.Γιατί;(ρητορικό ερώτημα)
Έχουμε συνειδητοποιήσει οτι η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσσει από Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους συναδέλφους:1.Υποθέτουμε 3.000 συνταξιοδοτήσεις.2. 2500 σε διαθεσιμότητα3. 5.000 σε αναγκαστική μετάταξη στην πρωτοβάθμια4. 2000 σε αναγκαστική μετάταξη σε διοικητικές θέσεις.
Παράθεση από: perastikos_kav στις Ιουλίου 10, 2013, 04:34:26 pmΈχουμε συνειδητοποιήσει οτι η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσσει από Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους συναδέλφους:1.Υποθέτουμε 3.000 συνταξιοδοτήσεις.2. 2500 σε διαθεσιμότητα3. 5.000 σε αναγκαστική μετάταξη στην πρωτοβάθμια4. 2000 σε αναγκαστική μετάταξη σε διοικητικές θέσεις.