0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφε θα συμφωνούσα σε πολλά μαζί σου, αν ο κλάδος είχε εκφράσει τότε ( το 2010) τον παραμικρό έστω προβληματισμό -αμφιβολία για το εν λόγω θέμα.Όχι μόνον όμως δεν εξέφρασε κανενός είδους αμφιβολία-αμφισβήτηση-προβληματισμό, αλλά αντιθέτως συνεφώνησε με την εν λόγω θέση ( γι' αυτό άλλωστε επανεξέλεξε την συνδικαλιστική ηγεσία που κράτησε -συνδικαλιστικά- την εν λόγω στάση).Όποιος ήθελε, μπορούσε να εκφράσει την διαφωνία του ( με αυτά που όπως λες "αποφάσισε η Διαμαντοπούλου και 5 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ").Τώρα, απλά υλοποιούνται αυτά με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία μας συμφώνησε τότε.Υ.Γ. Δικαιολογίες του τύπου "δεν καταλάβαμε...", "δεν ξέραμε...", "δεν είδαμε...", "νομίσαμε ότι...", δεν ταιριάζει σε ενήλικους που είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, πολύ δε περισσότερο δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς ( φυσικά και δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου, αλλά στην πλειοψηφία του κλάδου μας, και ειδικότερα σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις τεράστιες αντιφάσεις τους).
@PAχωρίς να θέλω να στην πω ξαναδές λίγο τι γράφεις...1) Συνάδελφε θα συμφωνούσα σε πολλά μαζί σου, αν ο κλάδος είχε εκφράσει τότε ( το 2010) τον παραμικρό έστω προβληματισμό -αμφιβολία για το εν λόγω θέμα.Όχι μόνον όμως δεν εξέφρασε κανενός είδους αμφιβολία-αμφισβήτηση-προβληματισμό, αλλά αντιθέτως συνεφώνησε με την εν λόγω θέση ( γι' αυτό άλλωστε επανεξέλεξε την συνδικαλιστική ηγεσία που κράτησε -συνδικαλιστικά- την εν λόγω στάση).Όποιος ήθελε, μπορούσε να εκφράσει την διαφωνία του ( με αυτά που όπως λες "αποφάσισε η Διαμαντοπούλου και 5 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ").Τώρα, απλά υλοποιούνται αυτά με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία μας συμφώνησε τότε.Υ.Γ. Δικαιολογίες του τύπου "δεν καταλάβαμε...", "δεν ξέραμε...", "δεν είδαμε...", "νομίσαμε ότι...", δεν ταιριάζει σε ενήλικους που είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, πολύ δε περισσότερο δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς ( φυσικά και δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου, αλλά στην πλειοψηφία του κλάδου μας, και ειδικότερα σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις τεράστιες αντιφάσεις τους).2) Συνάδελφε εγώ ξέρω ότι ο εκπαιδευτικός προσελήφθη για να κάνει μάθημα, και τέλος.Πρέπει να επιστρέψουν όλοι πίσω όπως συμφωνήσαμε όλοι το 2010.ΥΓ. Για να σου απαντήσω για να γίνει αυτό που λες πρέπει και τα ωράρια και τα σχολεία να γίνουν όπως ήταν το 2009-2010. αν δεν γίνουν τότε το να γυρίσουν όλοι πίσω είναι σαν να λες να γυρίσουν όλοι πίσω ώστε αυτοί που τους περισσεύουν λόγω πολιτικής που εφαρμόστηκε να φύγουν...Για να καταλάβω συνάδελφε ζητάς απολύσεις;;; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Εσύ τι θέλεις λοιπόν; Οι άλλοι κατηγορούνται από σένα (αν έχω καταλάβει σωστά) για αυτά που έκαναν τότε. Εσύ τι προτείνεις για το τώρα; Η τι θα ήθελες να προτείνεις για το τότε;
Παράθεση από: PA στις Ιουνίου 09, 2013, 07:52:17 pmΣυνάδελφε θα συμφωνούσα σε πολλά μαζί σου, αν ο κλάδος είχε εκφράσει τότε ( το 2010) τον παραμικρό έστω προβληματισμό -αμφιβολία για το εν λόγω θέμα.Όχι μόνον όμως δεν εξέφρασε κανενός είδους αμφιβολία-αμφισβήτηση-προβληματισμό, αλλά αντιθέτως συνεφώνησε με την εν λόγω θέση ( γι' αυτό άλλωστε επανεξέλεξε την συνδικαλιστική ηγεσία που κράτησε -συνδικαλιστικά- την εν λόγω στάση).Όποιος ήθελε, μπορούσε να εκφράσει την διαφωνία του ( με αυτά που όπως λες "αποφάσισε η Διαμαντοπούλου και 5 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ").Τώρα, απλά υλοποιούνται αυτά με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία μας συμφώνησε τότε.Υ.Γ. Δικαιολογίες του τύπου "δεν καταλάβαμε...", "δεν ξέραμε...", "δεν είδαμε...", "νομίσαμε ότι...", δεν ταιριάζει σε ενήλικους που είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, πολύ δε περισσότερο δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς ( φυσικά και δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου, αλλά στην πλειοψηφία του κλάδου μας, και ειδικότερα σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις τεράστιες αντιφάσεις τους).Όταν μια συμφωνία δεν τηρείται από το ένα μέρος των συμβαλλόμενων, τότε δεν δεσμεύει και το άλλο μέρος. Το υπουργείο δεν έχει τηρήσει τίποτα από όσα παραχώρησε με την τότε συμφωνία, οπότε οι εκπαιδευτικοί δεν δεσμεύονται επίσης σε τίποτα. Το όλοι μας επίσης δεν περιλαμβάνει τα ίδια συστατικά μέρη. Από το 2009 έως και σήμερα 10.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν συνταξιοδοτηθεί και περίπου 1500 νέοι έχουν διοριστεί. Είναι φασιστική η αντίληψη οτι η συμφωνία ενός μέρους ενός συνόλου δεσμεύει όλο το σύνολο. Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι εκφράζουν τη διαφωνία τους μη συμμετέχοντας στην ΟΛΜΕ, αλλά σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς (πχ ΟΛΤΕΕ). Υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι, οι οποίοι δεν στήριξαν και ούτε στηρίζουν τη συνδικαλιστική ηγεσία. Η πλειοψηφία αποφασίζει, αλλά οι μειοψηφίες δεν μαζοποιούνται κάτω από την ισοπέδωση της πλειοψηφίας. Και πάνω από όλα στις δημοκρατίες κανένας δεν δεσμεύεται, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε με κανέναν άλλο τρόπο να έχει πάντα την ίδια άποψη. Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ από το 45% βρέθηκε στο 10% και ΝΔ ΠΑΣΟΚ μαζί από το 85%, βρέθηκαν στο 37%. Γι' αυτό μπορεί μέχρι χθες το 90% του κόσμου να ήθελε να είμαστε στην Ε.Ε. και αύριο το 90 να μην θέλει. Στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν μπορούν να στερηθούν με κανένα επιχείρημα και με καμία πρόφαση.
@PAεγώ απλά την άποψη σου ζήτησα. Nevermind.
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουνίου 09, 2013, 08:42:50 pm@PAεγώ απλά την άποψη σου ζήτησα. Nevermind.Συνάδελφε η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με την χάραξη της γενικής πορείας το 2010, και την θεσμοθέτηση αυτής, και μόλις αρχίζει αυτή να υλοποιείται να λέμε ότι "αλλάξαμε γνώμη", "δεν ξέραμε" κ.τ.λ.Δεν μπορούμε, γιατί η κοινωνία μαστίζεται από πολύ βαριά κρίση, αλλά και γιατί αυτό δεν ταιριάζει σε επιστημονικούς κλάδους όπως ο δικός μας.Συμφωνήσαμε τότε, ας αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα τώρα.Τι να κάνουμε?Έτσι είναι η ζωή.
@PAαρα λοιπόν ή δεν εχεις άποψη ή και να έχεις δεν μας την λες γιατί η κοινωνία έχει αποφασίσει κάτι και εσύ θέλεις να ακολουθείς την κοινωνία.Τότε συγγνώμη αλλά γιατί την κρίνεις αφού την ακολουθείς; Πες εγώ συμφωνώ με ότι έχει πει η πλειοψηφία τότε και τέρμα.Εγώ πάλι δεν συμφωνώ είναι κακό να το λέω; Το παράξενο είναι ότι εγώ έχω άλλη άποψη με το τότε που δεν με ρώτησαν και δεν υπογράφηκε αλλά έγινε στο μιλητό (όπως λες) αλλά δεν τους κρίνω. Και εσύ που συμφωνείς; με το τι έγινε τότε και το ακολουθείς και δεν πιστεύεις ότι μπορεί να το αλλάξεις τους κρινεις!Σου ακούγεται λογικό;@typos72Τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η Αννούλα και οι συνδικαλιστές τις παίρνουν οι κυβερνήσεις μαζί με την τρόικα. Συμφώνησαν οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ, δεν συμφώνησαν την σφαλιάρα με την μείωση των μισθών και όλα τα άλλα μαζί με τους μη ΑΣΕΠΙΤΕΣ την έφαγαν. Γενικά μιλάω και δεν σε θίγω προσωπικά.
Παράθεση από: PA στις Ιουνίου 09, 2013, 08:50:32 pmΠαράθεση από: guestteacher στις Ιουνίου 09, 2013, 08:42:50 pm@PAεγώ απλά την άποψη σου ζήτησα. Nevermind.Συνάδελφε η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με την χάραξη της γενικής πορείας το 2010, και την θεσμοθέτηση αυτής, και μόλις αρχίζει αυτή να υλοποιείται να λέμε ότι "αλλάξαμε γνώμη", "δεν ξέραμε" κ.τ.λ.Δεν μπορούμε, γιατί η κοινωνία μαστίζεται από πολύ βαριά κρίση, αλλά και γιατί αυτό δεν ταιριάζει σε επιστημονικούς κλάδους όπως ο δικός μας.Συμφωνήσαμε τότε, ας αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα τώρα.Τι να κάνουμε?Έτσι είναι η ζωή.Συνάδελφοι,ξεχνάτε κάτι:οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ χωρίς προυπηρεσία,ούτε στην ΟΛΜΕ ανήκαν,ούτε στην ΠΕΑΕ.Οπότε,δεν τους δεσμεύει τίποτα απο αυτά που συμφώνησαν οι συνδικαλιστές με την Αννούλα.Αυτό να το έχετ υπόψη σας!
off topic on http://www.youtube.com/watch?v=Drn6wTL5uHU737 μηνύματα με το ιδιο περιεχόμενο!! SHOW MERCYYYYYYYYYYYYYYYoff topic off αν και έχω την εντύπωση ότι το off topic είναι το " το 2010 ο κλάδος αυτό, τώρα δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε....."... Το νήμα έχει τίτλο "διαθεσιμότητα ( κινητικότητα) εκπαιδευτικών. STICK TO IT!