0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουνίου 11, 2013, 03:16:55 pm@black21Με ένα φόβο ότι ξεφεύγω από το θέμα και κουράζω μια μικρή απάντηση.Οπως αναφέρεις τα συγεκριμένα παραδείγματα ήταν σε άλλες εποχές. Το τι κερδίζεις δεν εξαρτάται πάντα από τον αγώνα που κάνεις (πρόσεχε δεν λέω να μην κάνεις αγώνα).Αυτό που λες κερδίσαμε και κερδίσαμε σκέψου μήπως κάποια πράγματα έγιναν για να φανεί ότι το Δημόσιο κοστίζει πολύ. Εξάλλου τότε τα παλικάρια είχαν και έδιναν (σάμπως ήταν από την τσέπη τους;). Από ότι φάνηκε κουμάντο με τα χρήματα μας έκαναν και λογαριασμό δεν έδιναν.Οσο για τα αίτια της μη αντίδρασης μας (ασχετα του αποτελέσματος) εδώ συμφωνούμε αλλά αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι τοτε το καλύτερο είναι να δεις τι μπορείς να κάνεις έστω και ατομικά για να την βγάλεις πέρα (σε όλα τα επίπεδα).Τώρα αν θες την άποψη μου σου λέω ξεκάθαρα δύσκολα θα απολυθούμε αλλά πολύ εύκολα θα αλλάξουμε δουλειά (εντος Δημοσίου). Και αν δεν γίνει τώρα θα γίνει σε βάθος 10ετιας το πολύ.Φίλε μου χωρίς παιδιά εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν....και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...Δεν χρειάζεται να μου λες ότι μου τα λές με καλή διάθεση. είτε με καλή είτε με κακή τα σωστά μηνύματα τα λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν είμαι και με στην καλή χαρά και ο μήνας έχει 9. αλλά δεν βάζω και πλερέζες. Απλά το παλεύω. Καλό μεσημέρι.Ακριβως αυτο ειναι το σχεδιο συρρικνωση της Γενικης και αναπτυξη της Τεχνικης Εκπαιδευσης(και εκει με νεα ''κατευθυνση'')!!!!! Δεν θελουν απο την Ελλαδα αλλους....Επιστημονες!!!!
@black21Με ένα φόβο ότι ξεφεύγω από το θέμα και κουράζω μια μικρή απάντηση.Οπως αναφέρεις τα συγεκριμένα παραδείγματα ήταν σε άλλες εποχές. Το τι κερδίζεις δεν εξαρτάται πάντα από τον αγώνα που κάνεις (πρόσεχε δεν λέω να μην κάνεις αγώνα).Αυτό που λες κερδίσαμε και κερδίσαμε σκέψου μήπως κάποια πράγματα έγιναν για να φανεί ότι το Δημόσιο κοστίζει πολύ. Εξάλλου τότε τα παλικάρια είχαν και έδιναν (σάμπως ήταν από την τσέπη τους;). Από ότι φάνηκε κουμάντο με τα χρήματα μας έκαναν και λογαριασμό δεν έδιναν.Οσο για τα αίτια της μη αντίδρασης μας (ασχετα του αποτελέσματος) εδώ συμφωνούμε αλλά αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι τοτε το καλύτερο είναι να δεις τι μπορείς να κάνεις έστω και ατομικά για να την βγάλεις πέρα (σε όλα τα επίπεδα).Τώρα αν θες την άποψη μου σου λέω ξεκάθαρα δύσκολα θα απολυθούμε αλλά πολύ εύκολα θα αλλάξουμε δουλειά (εντος Δημοσίου). Και αν δεν γίνει τώρα θα γίνει σε βάθος 10ετιας το πολύ.Φίλε μου χωρίς παιδιά εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν....και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...Δεν χρειάζεται να μου λες ότι μου τα λές με καλή διάθεση. είτε με καλή είτε με κακή τα σωστά μηνύματα τα λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν είμαι και με στην καλή χαρά και ο μήνας έχει 9. αλλά δεν βάζω και πλερέζες. Απλά το παλεύω. Καλό μεσημέρι.
ΔΕΚΟ ξεΔΕΚΟ, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ κλπ, όλα αυτά με αφήνουν αδιάφορο. Με ενδιαφέρουν οι 2.700 άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι. Δεν αναφέρομαι σε Μάγια Τσόκλη, Παπαδόπουλο και λοιπές φίρμες, οι οποίες δεν έχουν κανονικό μισθό των 1000 ευρώ μηνιαίως, όπως η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά συμβόλαια πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως ως εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι). Οι "φίρμες" θα είναι και πάλι στη νέα δημόσια τηλεόραση. Αναφέρομαι στους χιλιάδες μισθωτούς τεχνικούς, cameramen, καθαρίστριες, μακιγιέζ κλπ κλπ, οι οποίοι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα όπως εμείς. Όλοι αυτοί είναι όμοιοι μας, είναι άνθρωποι που ζούνε σε σπίτια σαν τα δικά μας και έχουν τις ίδιες καθημερινές αγωνίες με εμάς. Με νοιάζει οτι η ελίτ της κοινωνίας μας τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της συνωμοταξίας μας σαν βαρίδιο, σαν μανδαρίνους της παλιάς υπέροχης ελληνικής ταινίας με τον Δημήτρη Χορν. Πατάει ένα κουμπί και εξαφανίζει 3.000 μανδαρίνουν για να ταιριάξει ένα νούμερο σε ένα κουτάκι. Δεν είναι το θέμα αν τα νούμερα βγαίνουν ή δεν βγαίνουν. Το θέμα είναι οτι πασχίζουν κάθε μέρα, δουλεύουν, οργανώνουν κλπ τις δράσεις τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα, όταν χρειάζεται να εξαφανίζουν χιλιάδες μανδαρίνους. Τώρα οι 3.000 της ΕΡΤ αύριο 5.000 εκπαιδευτικοί, μεθαύριο 5.000 στους ΟΤΑ κ.ο.κ. Είμαστε αναλώσιμοι. Αναλώσιμοι για να βγουν τα νούμερα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του 5% της κοινωνίας. Και εμείς μαλώνουμε με ποια σειρά θα πατηθεί το κουμπί. Πρώτα της ΕΡΤ μετά το δικό μας. Πρώτα των ΟΤΑ μετά το δικό μας.Τα τέρατα όμως ποτέ δεν χορταίνουν και κάθε φορά που πατάνε το κουμπί και εξαφανίζουν μερικούς χιλιάδες μανταρίνους, πλησιάζει πιο κοντά και η δική μας σειρά.