0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: guestteacher στις Ιουνίου 15, 2013, 11:41:50 am@ravenΤην αποψη μου για την ΕΡΤ μπορείς να την δεις αλλού. Αυτό το λέω για να μην θεωρηθώ οτιδήποτε.Με το παραπάνω λοιπόν δεδομένο σου λέω.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την ΕΡΤ. Π.χ. όπως εγώ θα μπορούσα με ένα supermarket...Aν κλείσει ή το ένα ή το άλλο πας σπίτι σου (αρα ήξεραν τι έκαναν στην Κυβέρνηση).Αυτά που λες για συνταγματική προστασία από που ισχύουν; Δηλαδή αν κλείσει μια ιδιωτική εταιρία ή μία του Δημοσίου σε εξασφαλίζει κανένα Σύνταγμα;Αναρωτίεμαι πραγματικά πως νοιώθουν οι απολυμένοι του ALTER που τους έστειλε αδιάβαστους ο αλήτης και δεν ακούστηκε κιχ και τώρα παρακολουθούν τους αντίστοιχους δημόσιους συναδέλφους τους να έχουν ξεσηκώσει όλη την Ελλάδα...Και αυτοί δεν έχουν καμμιά ελπίδα ενώ οι δημόσιοι μια χαρά θα βολευτούν στην καινούργια ΕΡΤ έστω και με λιγότερα (?) χρήματα....
@ravenΤην αποψη μου για την ΕΡΤ μπορείς να την δεις αλλού. Αυτό το λέω για να μην θεωρηθώ οτιδήποτε.Με το παραπάνω λοιπόν δεδομένο σου λέω.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την ΕΡΤ. Π.χ. όπως εγώ θα μπορούσα με ένα supermarket...Aν κλείσει ή το ένα ή το άλλο πας σπίτι σου (αρα ήξεραν τι έκαναν στην Κυβέρνηση).Αυτά που λες για συνταγματική προστασία από που ισχύουν; Δηλαδή αν κλείσει μια ιδιωτική εταιρία ή μία του Δημοσίου σε εξασφαλίζει κανένα Σύνταγμα;
Παράθεση από: barbayannis στις Ιουνίου 15, 2013, 12:46:35 pmΑναρωτίεμαι πραγματικά πως νοιώθουν οι απολυμένοι του ALTER που τους έστειλε αδιάβαστους ο αλήτης και δεν ακούστηκε κιχ και τώρα παρακολουθούν τους αντίστοιχους δημόσιους συναδέλφους τους να έχουν ξεσηκώσει όλη την Ελλάδα...Και αυτοί δεν έχουν καμμιά ελπίδα ενώ οι δημόσιοι μια χαρά θα βολευτούν στην καινούργια ΕΡΤ έστω και με λιγότερα (?) χρήματα....@barbayannisΣου απαντάω μιας και παραθέτεις δικό μου μύνημα. Καταρχήν διευκρίνησε μου όταν λες αλήτης ποιον εννοείς (δεν παρεξηγήθηκα γιατί ξέρω ότι δεν εννοείς εμένα);Οσο για το τι έχω να απαντήσω σε αυτά που γράφεις αν τα κατάλαβα καλά.1) Σχεδόν όλοι βρίζουν το Δημόσιο αλλά σε κάθε διαγωνισμό (έστω και για 2 μήνες σύμβαση) κάνουν ουρά να μπούνε. Δεν είναι οξύμωρο;2) Αλλο πράγμα αξιολογώ και διώχνω τους μη ικανούς (αυτό όμως απαιτεί και Διοίκηση η οποία να μην είναι κομματικά διορισμένη και να έχει γνώσεις management) και άλλο κλέινω κάτι λόγω κυβερνητικής ανικανότητας και πανικού γιατί δεν πετυχαίνει το success story...3) Και εγώ δεν μπορούσα να μπω στην ΕΡΤ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παντού το Δημόσιο είναι κλειστό. αποκτάς τα προσόντα που χρειάζονται και μπαίνεις.4) Τι σε κάνει αλήθεια να πιστεύεις ότι άμα φύγουν 50.000 ή 100.000 Δημόσιοι υπάλληλοι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για τους έξω; Εχουν φύγει τόσοι με σύμβαση και με συνταξιοδότηση...α) Μειώθηκαν οι φόροι;β) αυξήθηκαν οι μισθοί στην Ελλάδα;γ) Εγιναν προσλήψεις στην Ελλάδα;δ) Θα μου πεις δεν πάμε καλά...τα κέρδη των επιχειρήσεων τα έχεις δει στο χρηματιστήριο;ε) αν δεν πάμε καλά γιατί οι τιμές παντού είναι στα ύψη....;στ) Οι συντάξεις γιατί μειώνονται; Μήπως γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία κουρεύτηκαν γιατι το success story αφορά τις τράπεζες που έδιναν 4% επιτόκια καταθέσεων και πάνω από 6% χορηγήσεων και παρόλα αυτά φαλήρισαν και τις έσωσαν με λεφτά του λαού. Δεν είναι κρατικες επιχειρήσεις πλέον αυτές; Γιατί δεν ζητάτε να φύγουν εργαζόμενοι από τράπεζες και να γίνουν διαγωνισμοί εκεί; Αφού με την λογική σου φταίνε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την ίδια λογική φταίνει και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.ζ) Και τέλος γιατί να έχω τραπεζίτες για Υπουργούς Οικονομικών; αφού φαλήρισαν ένα "μικρό" μαγαζί (βλέπε τράπεζα) πως θα σώσουν ένα μεγάλο "μαγαζί" (βλέπε εθνική οικονομία);η) Επίσης μπορείτε να ζητήσετε απολύσεις και σε εφημερίδες και κανάλια μιας και εκεί οι εργζόμενοι βάσει της ίδιας λογικής που αναφέρεις έριξαν έξω τα μαγαζιά...Παιδιά μήπως να αποκτήσουμε μια σφαιρικότερη άποψη της πραγματικότητας και μην διαβάζουμε και παρακολουθούμε όλο τα ίδια και τα ίδια; Επίσης εντελώς φιλικά λέω οτι όταν γράφουμε κάτι σε topics εκπαιδευτικών θα ζητούσα να μην επιχειρηματολογούμε όπως σε μια τυχαία εφημερίδα. Όπως και να το κάνεις το Μ.Ο. του μορφωτικού επιπέδου των καθηγητών είναι λογικά "λιγο" υψηλότερο από αυτό του μέσου αναγνώστη μιας εφημερίδας
Αναρωτίεμαι πραγματικά πως νοιώθουν οι απολυμένοι του ALTER που τους έστειλε αδιάβαστους ο αλήτης και δεν ακούστηκε κιχ και τώρα παρακολουθούν τους αντίστοιχους δημόσιους συναδέλφους τους να έχουν ξεσηκώσει όλη την Ελλάδα...Και αυτοί δεν έχουν καμμιά ελπίδα ενώ οι δημόσιοι μια χαρά θα βολευτούν στην καινούργια ΕΡΤ έστω και με λιγότερα (?) χρήματα....
Συνάδελφοι μιλάμε με δεδομένα, τα οποία μπορεί να μην ισχύουν το Σεπτέμβρη. Λέει κάποιος "πως θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά". Ποια λειτουργικά κενά; από που προκύπτουν τα λειτουργικά κενά;1. Άδειες ανατροφής : είστε σίγουροι οτι θα παραμείνει το ίδιο καθεστώς στις άδειες ανατροφής;2. Μακροχρόνιες αναρρωτικές, αποσπάσεις σε φορείς κλπ. Είστε σίγουροι οτι δεν θα γίνει δραστική περικοπή;3. Στην πρωτοβάθμια προκύπτουν λειτουργικά κενά σε ειδικότητες από τη λειτουργία του ολοήμερου κλπ. Είστε σίγουροι οτι δεν θα αλλάξουν τα κριτήρια για τη δημιουργία τμημάτων ολοήμερου;Όχι για φέτος αλλά για την επόμενη χρονιά:4. Θέσεις ευθύνης (διευθυντές, υποδιευθυντές κλπ): είστε σίγουροι οτι του χρόνου στις κρίσεις όλοι οι Διευθυντές θα είναι εκπαιδευτικοί; ήδη φέτος στα δημόσια ΙΕΚ δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους δημοσίους υπαλλλήλους και τους ιδιώτες με μεταπτυχιακό τίτλο να θέσουν υοπψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή (ώ ρε ρουσφέτια κομματικών στελεχών που θα γίνονται). Ποιος σας λέει οτι δεν θα δοθεί το ίδιο δικαίωμα και για το σχολείο. Σκεφτείτε να έχετε να αντιμετωπίσετε έναν Διευθυντή φυτευτό από άσχετη μέχρι τότε δραστηριότητα που θα παριστάνει το δερβέναγα και δεν θα έχει καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Παράθεση από: raven στις Ιουνίου 15, 2013, 11:35:11 am
Η ΕΡΤ είναι απλά ένα μικρό δείγμα του τι έρχεται με καταιγιστικό ρυθμό. Θα το δούμε πολύ σύντομα. Στο στόχαστρο η Παιδεία που απαξιώθηκε ανεπανόρθωτα τον τελευταίο καιρό.
5. όσοι βγουν στη σύνταξη το καλοκαίρι αφήνουν λειτουργικό κενό το Σεπτέμβρη .6. αν ένα σχολείο έχει έχει ανάγκη π.χ. 45 ώρες μια ειδικότητα τότε έχει 2 με οργανική ( π.χ. 2χ18=36 ) και περισσεύουν ώρες . Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλα σχολεία ( που σε μεγάλες πόλεις είναι πάρα πολλά ) και όλα αυτά μαζί δημιουργούν λειτουργικά κενά .
Άλλη μια δημοσίευση στο ίδιο μήκος κύματος: Το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι η αρχή/Η κρυφή λίστα φωτιά (δεύτερο δεξιά στα δημοφιλέστερα άρθρα):Τα πρωτεία κρατά το υπουργείο Εσωτερικών με 12.069 «υποψήφιους» (σε σύνολο 100.896 υπαλλήλων) προς ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας ενώ ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας με 11.265 «υποψήφιους» (σε σύνολο 195.878 υπαλλήλων). Ο μικρότερος, αντίθετα, αριθμός προσωπικού για ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας συναντάται στη Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όπου γίνεται λόγος για 20 υπαλλήλους σε σύνολο 498:http://www.madata.gr/epikairotita/politics/280402.html